Politică

Directorul care le dă amenzi elevilor, păstrat în fruntea Şcolii Runcu Salvei în ciuda primarului

Primarul comunei Runcu Salvei, Anchidim Pavelea, este extrem de supărat pe conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud. Edilul a trimis mai multe adrese la ISJ prin care cere să i se spună de ce a fost schimbată din funcţie directoarea şcolii, dar la care nimeni nu i-a dat niciun răspuns.

Supărarea edilului din Runcu Salvei are legătură cu decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean de a înlocui directorul Şcolii Generale din localitate. Aşa cum am mai arătat şi cu altă ocazie, prof. Alina Vartolomeu, independentă, a fost înlocuită din funcţie cu prof. Ioan Man, membru PSD, care a mai condus instituţia şi în anii trecuţi „ignorând total Primăria şi CL Runcu Salvei”, cum spune Anchidim Pavelea. În plus, potrivit primarului, există un raport al ISJ prin care acestuia i s-ar fi interzis să mai deţină o funcţie de conducere timp de doi ani.

Urmare a deciziei ISJ, Anchidim Pavelea a trimis mai multe cereri pe adresa Inspectoratului Şcolar Judeţean prin care a cerut să i se comunice, în scris, motivele pentru care a fost înlocuită din funcţie prof. Alina Vartolomeu. Totodată, edilul a întrebat şi de ce nu a fost respectat actul de control întocmit tot de ISJ. El a cerut răspunsuri în scris, dar nu a primit niciunul.

Între timp, spune Anchidim Pavelea, noul director, care refuză să aibă orice colaborare cu Primăria Runcu Salvei, se confruntă cu nemulţumiri din partea cadrelor didactice care se revoltă împotriva lui, atmosfera din şcoală nefiind una favorabilă studiului.

În cazul în care Ioan Man va fi menţinut în funcţie, mai spune primarul, toate acţiunile administraţiei locale cu şcoala vor eşua.

Potrivit Regulamentului de ordine interioară a Şcolii Runcu Salvei, publicat pe site-ul instituţiei, elevii care săvârşesc fapte prin care se încalcă dispoziţiile legale în vigoare, inclusiv regulamentele şcolare, vor fi sancţionaţi în funcţie de gravitatea acestora.

Sancţiunile care se pot aplica elevilor sunt următoarele : observaţia individuală; mustrare în faţa clasei şi/ sau în faţa consiliului clasei/ consiliului  profesoral;  mustrare scrisă;  amendă între 2 şi 5  lei în funcţie de gravitatea  faptei, munca în folosul unităţii de învăţământ, retragerea temporară sau definitivă a bursei; eliminarea de la cursuri pe o perioadă de 3-5 zile; mutarea disciplinară la o clasă paralelă, din aceeaşi şcoală;  mutarea disciplinară la o altă unitate de învăţământ, cu acceptul conducerii unităţii primitoare; preavizul de exmatriculare; exmatricularea.

Cum poate fi amendat un elev care nu are venituri? Poate ne explică domnul Man. Şi cum poate fi el obligat să muncească pentru şcoală în condiţiile în care părinţii care le dau de lucru minorilor riscă sancţiuni? Poate că nu ar fi rău ca ISJ să se aplece cu mai multă grijă asupra oamenilor pe care îi numeşte în funcţii.

5 comentarii

  • Stimate tov. primar,
    De cand trebuie sa va consulte ISJ, atunci cand crede de cuviinta sa schimbe directorul scolii din ,,parohia,, domniei voastre? Sa se fi intors vremurile dinainte de ’89 si eu inca nu am aflat?!?! Inlocuirea unui director de scoala, din cate cunosc, se face cu respectarea legilor specifice domeniului EDUCATIE, in vigoare in anul 2012, tinand cont de performantele manageriale ale persoanelor in cauza.
    Nota. Nu cunosc pe niciunul dintre protagonistii acestei situatii (primar, director nou, director vechi. Exceptie face conducerea ISJ BN , pe care nu o pot banui in nici un caz de ,,lucruri necurate,, la cazul in speta.

  • Prezentati actul de control al ISJ, poate fi o dovada clara a incompetentei si abuzurilor penale care au guvernat tara in ultimii 3 ani. Poate raspunde primarului colegul sau de partid, distinsul si respectabilul inspector general Vasile Marc cum a procedat acum 2 ani cand a schimbat pe directorul de la Runc si nu numai pe el. Rusineee sa va fie ciuma portocalie de incopetenti si …….

  • Ati spus foarte bine mai sus ” tinand cont de performantele manageriale ale persoanelor in cauza” , ma intreb si eu care performanta d-nului director, ce a adus bun scolii din Runc, cu ce se poate mandri el personal sau altii….pe care ii tine in brate??…Eu stiu ca trebuie sa fie o armonie intre institutii, primarul este ales iar directorul este numit….cam mare diferenta, nu? Invatati sa scrieti domnilor profesori dar cand in timpul orelor se face altceva…. normal ca apar si probleme. Mai bine va vedeti de treaba si nu mai aruncati cu noroi, bine ca primarul a fost bun cand era nevoie stiti sa apelati la el prin alte surse atunci nu mai este „stat in stat”…sau?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS