Actualitate

Primarul Ioan Turc, la Forumul Orașelor Verzi

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a participat la ediția a doua a Forumului Orașelor Verzi, găzduită de municipiul Brașov – cel mai mare eveniment din România dedicat sustenabilității de mediu. Au fost prezenți primari din țară și din străinătate (Franța, Germania, Croația, Ungaria), oameni de afaceri și experți de mediu, principalele teme dezbătute fiind independența energetică, transportul alternativ și implicarea cetățenilor în tranziția spre orașe eco.

”Bistrița este finalistă a competiției European Green Leaf 2024, iar dezvoltarea durabilă a infrastructurii urbane, corelată cu protecția mediului, sunt obiective prioritare pentru administrația municipiului, sub motto-ul „Bistrița – oraș verde”.

De altfel, în 2021 am semnat „Green City Accord”, angajându-ne, astfel, să implementăm politicile și programele publice într-o manieră integrată. Tot din 2021, Bistrița a devenit membră a rețelei europene CIVITAS, unul dintre programele reprezentative care ajută Comisia Europeană să atingă obiectivele ambițioase în domeniul mobilității, respectiv cele ale „European Green Deal”.

Concret, la Bistrița sunt în derulare proiecte menite să reducă emisiile de carbon: Linia Verde, reconfigurarea axei de transport Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului, amenajarea de piste pentru cicliști cu zone de bike-sharing, transport în comun cu linii dedicate autobuzelor electrice, reabilitarea termică a clădirilor rezidențiale și publice, amenajarea unui parc de panouri fotovoltaice etc..

Scopul nostru pe termen lung este ca Bistrița să înregistreze, până în anul 2050, o diminuare drastică a emisiilor de carbon, practic acesta fiind cel mai important indicator pentru un oraș fără poluare, ancorat într-un sistem bazat pe energie regenerabilă”, spune primarul Bistriței.

7 comentarii

  • Turc se lauda cu linia verde și pistele de biciclete care sunt proiectele lui Crețu???!!! Cam atât se poate în orașul în care #se poate #???:))) .O să aveți un 2024 plin de surprize, neputinciosilor!:))))

 • Sa speram ca domnul Primar IOAN TURC a invatat lectia VERDE de la strainii prezenti, ca de la Primarii romani nici vorba,
  Peste tot in tara s-au taiat copaci cu nemiluita s-a betonat in draci iar chestia asta cu LINIA VERDE este doar o amagire si nu se reduce absolut nimic,
  sa speram ca domnul primar nu va continua cu proiectele idioate mostenite de la vechea conducere pesede prin care urma sa se MINERALIZEZE Piata centrala si sa se distruga parcul eminescu pentru o parcare subterana.
  Iata de ce Bistrita Civica a dat in judecata fosta administratie pe cazul Piata centrala iar implicarea iubitorilor de Natura este esentiala.
  Din pacate nu sunt mai multi de 5-10 bistriteni dispusi sa faca tot ce e nevoie spre a proteja mediul orasului, insa va amintesc ca a doua cauza privind mortalitatea este poluarea si bolile pulmonare si respiratorii.
  Sper ca domnul TURC sa tina cont ca 5.000 de bistriteni au semnat petitia NU VREM PIATA CENTRALA MINERALIZATA.
  Desi am emotii deoarece circula povesti groaznice prin Primarie cum ca ideea taiatului de copaci este extinsa acuma si pe Pietonal , Dornei ,Piata centrala, motivul pueril ca sa se elibereze campul vizual spre a admira casele pline de igrasie si cornisele care stau sa cada.
  Cica asta e noul concept al urbanismului bistritean auzit si invatat de la un arhitect sclerozat.
  Daca domnul Primar chiar nu mai doreste sa castige si in 2024 atunci sa se apuce sa taie copaci cat mai multi.

  • O sa ma apuc și eu de strâns semnături VREM PIATA MINERALIZATA! Ce zici Balane ? Dacă îmi pun mintea steang 10000 de semnături!

  • Domnul balan a strans semnaturi ca vrea piata demineralizata si noi in judet nici nu mai avem…..mineri!!!

 • Bravo! Trebuia adus un măscărici și la astfel de evenimente! Cred ungurii, nemții și francezii s-au crăcănat de ras când l-au văzut!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS