Actualitate Recomandări

Primarul orașului din Serbia unde se află fabrica TeraSteel, în vizită la TeraPlast. ”Parteneriat productiv”

TeraPlast, unul dintre principalii jucători din piața construcțiilor, a primit la sediul său din Bistrița vizita lui Goran Cvetanovic, primarul din Leskovac (Serbia), orașul în care s-a deschis anul trecut TeraSteel Serbia, prima fabrică din străinătate inaugurată după 1990 şi aflată integral în proprietatea unei firme româneşti.

”Ne bucură și totodată suntem onorați de vizita domnului Goran Cvetanovic. Încă de la deschiderea unității din Leskovac, am primit tot suportul și condițiile necesare derulării activității TeraSteel Serbia, drept pentru care considerăm că parteneriatul nostru va fi în continuare la fel de productiv de ambele părți”, a declarat Alexandru Stânean, directorul general adjunct al Grupului TeraPlast.

În iunie 2017, Grupul TeraPlast a cumpărat cu 4,3 milioane euro producătorul de panouri sandwich Interlemind din Serbia, care din octombrie a devenit TeraSteel Serbia. Fabrica are o capacitate de producţie similară fabricii TeraSteel Bistriţa, unul dintre liderii pe piaţa de panouri sandwich, adică 2,2 milioane mp/an, dar şi utilaje similare. TeraSteel Serbia deservește în principal ţări precum Serbia, Bulgaria, Macedonia, Bosnia, Croaţia şi Muntenegru, dar şi piețe secundare precum Ungaria, sudul României şi nordul Greciei.

”Suntem mândri că orașul nostru, prin intermediul TeraSteel, livrează o gamă diversă de produse în sud-estul Europei. În acest moment, TeraSteel Serbia este un jucător important în industria în care își desfășoară activitatea și a contribuit semnificativ la dezvoltarea acesteia. După cum știți, fabrica deservește, pe lângă Serbia, țări precum Bulgaria, Macedonia, Bosnia, Croația și Muntenegru, dar și piețe secundare, dintre care menționez Ungaria, nordul Greciei sau sudul României. În același timp, mai multe persoane din Leskovac au fost reintroduse în câmpul muncii datorită deschiderii fabricii. La urma urmelor, un investitor satisfăcut va atrage mereu alți potențiali investitori. Acesta este un motiv în plus să ne asigurăm ca Terasteel Serbia va avea toate condițiile necesare pentru a-și desfășura activitatea în orașul nostru”, a declarat Goran Cvetanovic, primarul orașului Leskovac.

Grupul TeraPlast își propune pentru anul 2018 o cifră de afaceri de peste 900 de milioane de lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe șapte linii de business: Instalații & Amenajări, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate, Tâmplărie termoizolantă și Țiglă Metalică, prin brandul Wetterbest, deținând poziții de top pe o mare parte din aceste piețe.

Sursa: TeraPlast

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.