Actualitate

Primarul Ovidiu Creţu a fost invitat în Danemarca să vorbească despre energia regenerabilă

Consiliul World Future, Climate Service Center şi Nordic Folkecenter organizează în toamnă o întâlnire la nivel înalt la care vor fi invitate oficialităţi din întreaga Europă: primari, miniştri, specialişti în domeniul energetic.

Tema seminarului internaţional din perioada 4-7 octombrie este ”Sută la sută energie din surse regenerabile în regiunile Europei”, iar Ovidiu Creţu a fost invitat să ţină o prelegere despre implicarea autorităţilor în această problemă.

”Prin prisma experienţei”, dar şi pentru că organizatorii au fost ”impresionaţi de angajamentul în problema energiei regenerabile şi a eficienţei energetice, de acţiunile care au avut loc la Bistriţa”, potrivit invitaţiei.

Workshop-ul îşi propune crearea unei platforme pe baza ideilor expuse, a schimbului de strategii, a prezentării instrumentelor politice.

În cadrul acestui forum, participanţii vor face o excursie de o zi pentru a vizita zone în care se foloseşte energie verde: parcuri eoliene, ferme cu instalaţii pe biomasă, mori de vânt.

Ovidiu Creţu a participat la începutul lunii la întâlnirea anuală a Asociaţiei ”Energy Cities”, care s-a desfăşurat la Guimaraes, în Portugalia.

3 comentarii

  • Pariu că se încurcă şi le povesteşte despre utilitatea sensurilor giratorii în fluidizarea traficului şi despre strâmtarea trotuarelor pt locuri de parcare şi o să-şi termine discursul despre ciuntirea copacilor şi „rezolvarea” parcului municipal?!

    • Sunteti rautacios! Eu nu cred ca se incurca. Numai ca eu nu pricep ce-l califica pe al nostru primar sa vorbeasca despre implicarea autoritatilor in domeniul energiilor regenerabile cand in Bistrita domeniul acesta e sublim, dar lipseste cu desavarsire. Or fi fost platite ceva proiecte despre folosirea energiei pasilor pierduti prin metroul bistritean si valorificarea acesteia in incalzirea bazinului de inot din Neverland.

  • Eu cred ca e un om competent care merita aceasta invitatie. Nu il subestima, Dorel draga, pe domnul primar ca s-ar putea sa te inseli, nu crezi? E un om de caracter care in 4 ani de mandat a facut triplu fata de ce a facut Vasile Moldovan in opt ani! 🙂

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.