Actualitate

Primarul vrea ca Bistrița să devină o destinație de Crăciun

Primarul Ioan Turc își dorește ca Bistrița să devină ”o destinație de Crăciun”, punctul său forte fiind iluminatul festiv de sărbători cu care administrația locală a spart gheața anul trecut și va continua pe aceeași linie.

”Iluminatul festiv de sărbători, de Crăciun pe care l-am gândit anul trecut, a convins. Am avut o altă abordare apreciată de bistrițeni și vom continua pe aceeași linie. Bistrița, în optica mea și a colegilor mei, trebuie să devină o destinație de Crăciun și poate să devină cu adevărat o destinație de Crăciun”, a declarat primarul într-o conferință de presă de bilanț la doi ani de mandat.

Pentru sărbătorile din acest an, Primăria Bistrița cumpără cu peste 200.000 de lei ornamente și închiriază elemente de iluminat festiv cu peste 420.000 de lei.

21 comentarii

 • Daca se vrea sa fie destinatie de Craciun atunci ar trebui sa nu mai organizeze si amenajeze primarul de capul lui orasul. Si se poate incepe de la actuala amplasare a casutelor din lemn (se poate vedea modul de amplasare a acestora in orasele cu targuri cu traditie in organizarea de astfel de targuri). Ar trebui consultati arhitecti (nu pe cei cu functie, pe cei cu o diploma si realizari) si/ sau firme specializate in organizarea de asemnea evenimente. De exemplu la Bucuresti, Grupul UNTOLD va organiza Târgul de Crăciun în parcul Drumul Taberei, printr-un contract de închiriere semnat cu primăria Sectorului 6. La noi este putin probabil sa se incheie astfel de contracte de mari dar no, daca se vrea o destinatie …. Totul este sa nu se erijeze in autostiutor ca si fostul primar care numai el le stia pe toate foarte bine.

  39
  8
  • Nu era faza sa facem economie ca e criza de energie??? Statul ne cere sa economisim si tot statul nu face economie de energie

   18
 • Hi, Hi Povești Vânătorești hi hi. Bistrița nu are un AEROPORT o AUTOSTRADA o CENTURA prin afara intravilanului pe unde ar putea să ajungă vreun turist în Bistrița. De aceea toate hotelurile din zona cetrală sunt în faliment ! Până nu se fac toate acestea turismul în Bistrița este o utopie.

  83
  1
 • Pentru a avea turiști aceștia trebuie să și poată ajunge în Centru Vechi iar pentru aceasta singura soluție este mutarea Autogării în Piața Centrală așa cum sunt în toate orașele din Europa în care turismul este funcționează.

  54
  14
  • Lasa ca la cum s-a extins orasul si cum continua sa se extinda e ca si in centru. Mai este necesar doar sa se integreze si sa valorifice la maxim actuala zona.

   12
   24
  • Iară ăsta cu autogara! Tu nu vezi că zona autogării și gării în orice oraș e zonă cu infracționalitate maximăși indivizi dubioși, unde mai pui mizeria și zgomotul! Turiștii nu o meargă niciodată cu autobuzele de navetiști, autogara e foarte bine amplasată acum în Bistrița lângă gară numai cât trebuie modernizată zona.

   22
   40
  • Dubioși sunt bețivi, drogați și ” fetițele ” care sunt acum pe strada Liviu Rebreanu și nu oamenii cinstiți care folosesc pentru a se deplasa transportul cu Autocarele și Autobuzele. Ramona vezi că tu în ignoranța ta ai reușit să insulți foarte multă lume civilizată !

   38
   8
  • Turism în Bistrița 🤣 Nici cu o mașină mică un potențial Turist și să vrea nu poate să ajungă în Centru Vechi fiindcă nu are unde parca , nici asta nu este de ajuns sau distrus și locurile de parcare de pe strada Șincai și se vor distruge și locurile de parcare de pe strada Dornei. În concluzie este mai mult ca necesară construirea parcări supraetajată Eminescu.

   41
   2
  • Oare cei din Cambridge și Oxford sunt niște tâmpiți că au Autogările fix în Centru și numai specialiști 😂 din primăria Bistrița sunt niște deștepți ?!!!!!!!!! Ei au turiști tot timpul anului pe când noi rămânem cu praful de pe tobă . Ar trebui să luăm lecții de la cei ce au succes nu să facem ce le trece prin cap la toți senilii !

   31
   6
  • Le permite inca spatiul sa mentina o autogara mica. La noi unde naiba sa mai inghesiue sa parcheze huidumele de autobuze si sa mai faca si peroane si statie de asteptare? Referitor la Oxford pot doar sa iti spun si citez: ” În 1987, a început o reamenajare majoră a zonei. Jumătatea de est a devenit o piață, înconjurată de magazine, restaurante și locuințe rezidențiale. O nouă stație de autobuz, mai mică, a fost construită pe locul vechii stații de autobuz și a fost construit un bloc de birouri între stația de autobuz și strada Worcester .” Incet incet cel mai probabil se va reloca si aceasta. Mai mult daca cauti pe Google (usor de verificat, nu povesti) o sa vezi la recenzii ca cei mai multi se plang de mizerie/ murdarie, mohorat si de lipsa spatiului interior de asteptare. Oare de ce?

   10
   25
  • Sunt destule clădiri în faliment în Centru Vechi în faliment care pot fi reamenajate ușor ca Autogară. Pentru viitoarea Autogară nu este nevoie de o clădire mică doar pentru ghiseul de bilete și informați despre orarul aurobuzelor etc plus o încăpere unde pasageri să-și poată lăsa bagajele fiindcă oricum pasagerii vor merge spre magazinele și cafenelele care așa vor reapărea în Centru Vechi.

   26
   6
  • În Franța destinația de Crăciun este în Strasbourg unde Autogara și Gara unde vin trenurile de mare viteză TGV este fix în Centru. Autogara și Gara sunt făcute în centru pentru locuitori orașului și pentru turiști și sunt foarte departe de Parlamentul European și celelalte instituții Europene.

   29
   2
  • Dupa cum se mentiona si in artiole mai vechi, cladirile in marea lor majoritate sunt ca si cartile de joc. Rastorni una, exista riscul sa vina toate jos sau sa fie afectate grav. Mai mult, chiar au avut probleme si la compactarea strazii Sincai ( nu rezista la vibratii) cand au decopertat-o. Infrastructura nu permite greutatea unor masini asa mari care sa circule zilnic pe acolo.
   Multe cladiri din centru sunt incluse în categoria monumentelor istorice sau sunt situate în zona de protecție a monumentelor deci trebuie obținut avizul conform de la Ministerului Culturii (nu discutam de cum arata acuma cladirile). Ca atare sansele ca Ministerul sa iti dea o aprobare sa construiesti o autogara in zona sunt sub 0 daca se poate spune asa!
   Restul e poezie si proza ce facem noi aici cu subiectul autogarii in centru chit ca iti convine sau nu.

   10
   22
  • @ bob, Tocmai am precizat că nu este nevoie de construirea unei noi clădiri a Autogării ci este necesar doar amenajarea într-o clădire falimentată din Centru Vechi a unui ghișeu cu câteva calculatoare și monitoare și a unei camere pentru bagaje de mână.

   23
   6
  • Si care ar fi acea cladire falimentara asa generoasa, incat sa permita amenajarea unor case de bilete, unui birou doua, mai multe toalete si a unei sali de steptare? Si peroanele pe unde sa le faci, sa poata cobora si urca mai multe persoane (nu pe rand) ca si astea trebuie puse in apropierea cladirii falimentare?
   Si cu restul cu zgomotul, vibratiile si noxele cum rezolvam?
   Intreaba pe cineva care a construit sau reparat imobile in centrul vechi sa vezi cat de usor primesti avize de la Ministerul Culturii. Numai departe de acum cateva luni a aparut in presa ca cel mai mare operator de turism din Romanaia, era dispus sa cumpere imobilele din centrul vechi de deasupra Complexului Sugalete, si sa le faca camere de hotel si era la a nu stiu cata propunere de proiect si nu era aprobata.
   Cum ziceam 0 sanse!

   6
   18
  • @ Bob, Cum spuneam și trebuie să mă repet din nou pentru Autogara din Centru Vechi este necesar doar o clădire cu două camere una pentru ghișeul de bilete și una pentru bagaje de mână , fără nicio sală de așteptare oricum călătorii nu vor sta în sala de așteptare sau birou doar trăim în epoca digitală. Așa că nu va fi necesară nici-o recompartimentare și este de la sine înțeles că fiecare clădire din centru are și o toaletă.

   17
   3
 • Pai cum, domn primar? Pai este o destinatie de Craciun. Noi din oras, Bargau, Beclean, Ilvele, vreti sa spuneti ca nu vizitam centrul? Pai cine sa vina la noi? Din alte orase? Unde sa stea? La ce cazari? Voi ati vazut ce conditii de cazare avem? Bistrita e sustinuta doar de judet, din toate punctele de vedere. Conexiunea noastra cu exteriorul, este 0.

  49
 • realitatea este ca voi estia comentacii de doi bani nu meritati luminite ci facturi si sa stati in case . hi, hi, hi !

  1
  39
 • Primarul Bistriței se laudă că a convins cu iluminatul festiv, de Crăciun, pe care l-a gândit anul trecut, fiind o solutie apreciată de bistrițeni. Și anul acesta Ioan Turc promite că va continua pe aceeași linie,asa incat orasul Bistrița să devină o destinație de Crăciun. Numai că ornamentele amplasate anul trecut de Primăria Bistrița pe Pietonalul Liviu Rebreanu limitează accesul autospecialelor în zonă. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bistrița, Marius Rus, accesul autospecialelor este posibil pe Pietonalul Liviu Rebreanu, însă cu dificultate. Autospeciala care nu are acces în zona centrală este cea de intervenție cu apă și spumă cu capacitate mare. Dar si cea de capacitate redusă cât și echipajele SMURD au desi au acces , acesta se realizează cu dificultate.Prin urmare mai trebuie aduse imbunatatiri.

  23
  1
 • Vor veni turisti , doar in cazul in care vor sa vada cum arata un oras ciuruit de utilaje.
  Si cei care se opreau in trecut la o cafea, in drumul lor spre Coilibita sau Bucovina in perioada sarbatorilor, vor renuta sa mai faca asta , dupa ce se vor invarti ca besmetici in cautarea unui loc de parcare in apropierea centrului

  19
  1
 • Pai nu va mai bateti capul cu parcarea .O copertina deasupra Bistritei si pe copertina masinile. Parcarile rezolvate…….cu succes.

  3
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS