Actualitate

Primăvară capricioasă. Ce ne rezervă vremea în perioada următoare

În Bistrița-Năsăud, marți vremea se va ameliora treptat, dar va fi în general schimbătoare şi se va răci accentuat, cu perioade de înnorare, anunță Meteo.BN.

Spre seară şi la începutul nopții vor cădea averse cu caracter hibernal, māzăriche, lapoviță şi ninsoare, însoțite de intensificări susținute ale vântului. Intensificări moderate de vânt se vor semnala pe tot parcursul intervalului, cu viteze de 50-55 km/h in zonele joase și peste 100 km/h la munte.


Temperaturile maxime, mult mai scăzute decât normalul perioadei, se vor încadra în general între 2°C în zonele submontane și 5°C la podiş, iar cele minime de miercuri dimineață vor coborî abrupt spre -6°C în depresiuni şi spre -3°C în zonele joase din vestul județului.

La Bistrița, vremea va fi schimbătoare și aici și se va răci accentuat. Dimineață mai sunt condiții de fulguieli, apoi seara și la începutul nopții vor cădea averse de ninsoare, trecător viscolite, iar maxima zilei nu va depăşi 4°C. Minima de miercuri va scădea spre -4°C.

Până joi 30 martie, ora 09.00, în Bistrița-Năsăud este valabilă o atenționare ANM de răcire accentuată – îngheț la sol și brumă.

Marți 28 martie, în Bistrița-Năsăud este în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului.

Conform prognozei ANM până în 9 aprilie, în Transilvania mediile maximelor vor coborî spre 3 grade la mijlocul acestei săptămâni, iar ale minimelor spre -5 grade, apoi se va încălzi treptat, astfel că maximele vor ajunge în data de 1 aprilie la medii de 15 grade, iar minimele spre 4 grade. O ușoară răcire se va resimți în data de 4 aprilie spre medii diurne de 12 grade, iar până la finalul intervalului de prognoză, acestea vor crește ușor spre 16 grade. Și mediile nocturne vor coborî ușor spre 2 grade în 6 aprilie, apoi nu vor mai oscila semnificativ. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în primele două zile ale intervalului de prognoză și între 31 martie și 4 aprilie. În restul perioadei estimate vor fi posibile precipitații slabe și pe arii restrânse.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS