Actualitate Recomandări

Primele loturi de teren concesionate în Parcul Industrial. Investiții de 6 milioane euro

SC Business Park Bistrița Sud SRL, societatea administrator a Parcului Industrial Bistrița Sud, a concesionat primele loturi de teren, în urma licitației publice desfășurate în perioada 11 decembrie 2015 – 8 ianuarie 2016.

Suprafața totală de teren concesionată este de 18.783 mp, iar valoarea totală a investițiilor ce urmează a fi realizate este de 6.060.000 euro. Numărul de locuri de muncă ce urmează a fi create este de 198, se arată într-un comunicat.

Domeniile de activitate în care activează primii rezidenți ai Parcului Industrial sunt următoarele: fabricarea de structuri metalice, fabricarea componentelor de comunicații, procesare lapte și produse lactate, fabricarea elementelor de tâmplărie pentru construcții autonome energetic, injecții mase plastice.

După aprobarea investițiilor de către proprietarul Parcului Industrial, în conformitate cu Regulamentul de organizare și funcționare, parcelele de teren vor fi dezmembrate, iar rezidenții vor urma demersurile legale pentru obținerea autorizațiilor de construcție și realizarea propriu-zisă a halelor de producție.

În luna februarie 2016, societatea administrator va organiza o nouă licitație deschisă pentru concesionarea altor loturi de teren în incinta Parcului Industrial Bistrița Sud.

”De asemenea, continuă negocierile începute cu companii multinaționale pentru realizarea de investiții mari și obținerea de sprijin financiar nerambursabil sub forma ajutoarelor de stat și fonduri europene. În incinta Parcului Industrial va funcționa și un incubator de afaceri dotat cu o hală de microproducție”, a precizat Iulius Dumitru, administratorul SC Business Park Bistrița Sud SRL.

Primăria Bistrița a finalizat în septembrie 2015 proiectul ”Parc Industrial Bistriţa Sud”, în valoare totală finală de 25.564.673,68 lei, din care 14.456.019,47 lei finanţare nerambursabilă, iar restul sumei din bugetul local.

Ce cuprinde Parcul Industrial: 1.900 m străzi de incintă, 1.116 m drum de acces, 1.900 m pistă pentru ciclişti, 14.286 mp spaţiu verde, 2.160 m reţea distribuţie apă, 1.600 m reţea distribuţie gaze naturale, 1.550 m reţea electrică de joasă tensiune, 5.460 m reţea pentru iluminatul public şi o staţie de epurare independentă.

Structura parcului: suprafaţă totală – 30 ha, spaţii logistică – 12%, spaţii industrie – 38%, spaţii servicii administraţie – 5%, spaţii verzi – 15%, drumuri şi tehnico-edilitare – 30%. Toate spaţiile vor fi prevăzute cu parcări (peste 1.700 de locuri).

Parcul Industrial din Sărata are o suprafață de circa 30 ha, din care 19,6 ha disponibile pentru agenții economici: 4 loturi pentru industrie mare, 11 loturi de 1.400 mp pentru industrie medie, 23 de loturi de 400 mp pentru industrie mică, 3 loturi de 3.000 mp pentru servicii, 5 loturi pentru logistică, manipularea materialelor și depozite.

3 comentarii

  • fara scaune….fara bancute….fara copacei?
    chiar nici o bicicleta?
    ce ovolueaza omenirea….
    maina…poimane nu o sa mai facem distinctia dintre un leu investit prost si un leu investit bine!
    halal administratie!!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.