Recomandări Social

Primele pietre de hotar pe Via Transilvanica. Ar putea fi una dintre cele mai lungi expoziții din lume

Asociația Tășuleasa Social, inițiatoarea proiectului Via Transilvanica, anunță că artistul plastic Maxim Dumitraș, directorul Muzeului de Artă Comparată Sângeorz-Băi, va sculpta două ”pietre de hotar” care vor fi amplasate pe drum. Principele Nicolae, voluntar al organizației, încurajează și alți artiști să-și pună amprenta pe aceste pietre de hotar și astfel să fie realizată una dintre cele mai lungi expoziții din lume.

Ieri, într-o zi speciala, împreună cu Principele Nicolae al Romaniei, voluntar vechi al organizației noastre și Ambasador Via Transilvanica, am mers la sculptorul Maxim Dumitras să ducem două borne care vor fi sculptate de către dânsul pentru drumul nostru.


Artistul Maxim Dumitraș promovează de multă vreme andezitul ca și material extraordinar pentru lucrări de artă. Tot Dumnealui a găsit și un nume nou pentru bornele noastre kilometrice, și anume: piatră de hotar.

Pentru că niciuna dintre cele 140 de borne pe care le-am montat anul trecut nu a suferit vreo stricăciune și pentru că noi le-am denumit demult străjeri ai drumului, străjeri ce vor rămâne și după ce noi vom îmbătrâni, suntem convinși că merită să facem eforturi să găsim artiști cât mai mulți, cu ajutorul Dumneavoastră, să-i invităm la Tasuleasa Social, și pentru un buget de onoare să ne ajute să facem una dintre cele mai lungi expoziții din lume.

Vă rugăm să trimiteți vorbă mai departe către toți cei care ar putea să ne ajute în acest proiect și dacă aveți alte idei, să ne scrieți pe adresa noastră de contact.

În drumul nostru către Sângeorz Băi, am trecut prin localitatea Lunca Ilvei, pe unde trece Via Transilvanica, și am vizitat fabrica de cherestea unde își au locul de muncă sute de oameni și valorifică superior lemnul, lucru atât de necesar pentru pădurile noastre. Mai târziu am trecut și pe la Măgura Ilvei, locul unde se nasc aceste pietre de hotar din andezit.

250 de pietre de hotar sunt în lucru și care cu ajutorul Dumneavoastră și cel al Principelui Nicolae al Romaniei, își caută oamenii care să contribuie la realizarea acestui traseu de lungă distanță. A fost o zi plină de speranță!”, a scris pe Facebook Asociația Tășuleasa Social.

https://www.facebook.com/ViaTransilvanica/posts/451635728712722?__xts__[0]=68.ARBQAzJ46zN48-waFIko11IhFSsHlO2N6u1k5t_VRzXjgerULQqUPeg3kX9rIX8nI2DjleQgbCs7LrGsvsBkc2yFUHktZ7o3-ZMNymtiqzMRPUMM4dp34TMqO7T_s8N4V5CPElwCkSarp6-JotjGaZ5HL1_ajROgWpaz1H6aUZNwt7jsOBgJdKrHsuxdKGwaIxuIBf6LnNS_CXTDzEKTYcg5c8zB8nWWXl4_uYHnA4arvAyiFKJF721RnmjnMKL34GNWbinauA9sBit40JICecPflOw1XRe35t9-9ZZAKf4SIdMlbY02ooVEbo50dMgJ2ewts-QTmCjGD82n4AogmIw&__tn__=-R

1 comentariu

  • Felicitari voua, temerari aparatori ale valorilor traditionale- culturar-istorice romanesti! Cu tot sufletul si in mod sigur si material, ne vom implica si noi! MNPop-pres. Clubului Monarhistilor Bistriteni

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS