Social

Primii suspecți de coronavirus din Bistrița-Năsăud, în carantină

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a transmis:

”În momentul de față, trei persoane din județul Bistrița-Năsăud se află în carantină. Acestea s-au întors din Italia în seara zilei de 9 martie venind din zone care, în cursul zilei de ieri, au intrat în categoria zonelor roșii, fapt care duce automat la aplicarea procedurii de carantinare”, a anunțat Instituția Prefectului la ora 13.30.

În comunicat se mai arată că: ”La momentul sosirii în județ a acestor persoane, conform procedurii, Inspectoratul de Poliție Județean a anunțat Direcția de Sănătate Publică Județeană cu privire la acest fapt. Persoanele au rămas la domiciliu până când au fost transportate în condiții de siguranță în spații special amenajate pentru carantină. Acestora li s-au prelevat probe pentru a verifica prezența Covid-19. Toate aceste acțiuni au urmat cu fidelitate procedurile impuse de Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne”.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a informat:

”La secția Boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență a ajuns astă noapte un bărbat de 33 de ani din județul Bistrița-Năsăud prezentând simptomatologie respiratorie și digestivă. Bărbatul a declarat că s-a întors din Spania, via Milano (considerată zonă roșie a carantinei instituite în urma confirmării Coronavirusului) și, întrucât s-a încadrat în definiția de caz pentru infecția cu virusul Covid-19, i-au fost recoltate probe biologice care au fost trimise Laboratorului de analize medicale din cadrul Spitalului de Boli infecțioase din Cluj-Napoca. În prezent, pacientul este în stare bună, stabil din punct de vedere hemodinamic și respirator.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a luat toate măsurile necesare limitării răspândirii eventualelor cazuri de coronavirus, prin suplimentarea personalului în cadrul Secției Boli infecțioase, izolarea spațiului din secție destinat cazurilor suspecte și asigurarea de circuite epidemiologice separate”, a precizat SJU Bistrița la ora 14.00.

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a precizat:

Ora 17.30: ”Clarificare cu privire la cazul persoanei internate la Spitalul Județean de Urgență:

Bărbatul de 33 de ani, care a venit din Spania, s-a întors dintr-o zonă care nu impune nici un fel de măsuri și a fost internat la secția de boli infecțioase pentru manifestări respiratorii. În urma întocmirii fișei de pacient, a reieșit din întrebările adresate că a avut escală la Milano, drept urmare s-au recoltat preventiv probe pentru testarea infectării cu virusul Covid-19. Starea bărbatului este bună și nu prezintă manifestări de gripă/viroză sau simptome”.

12 noi cazuri de coronavirus au fost diagnosticate în 10 martie, 9 în Bucureşti și câte unul în Arad, Reșița și Hunedoara, iar în 11 martie – unul în București, numărul celor testaţi pozitiv ajungând astfel la 30.

ȘTIREA INIȚIALĂ Un bărbat de circa 40 de ani din Anieș, comuna Maieru, care a sosit azi-noapte din Italia, a fost preluat în jurul orei 11.00 cu o izoletă de la domiciliul său după ce s-a simțit rău, fiind transportat de urgență la Bistrița.

Primarul comunei Maieru, Vasile Borș, a declarat pentru Timp Online că polițiștii din localitate au fost anunțați de vecini despre acest lucru și s-au dus acasă la el cu asistentul comunitar.

”A mers Poliția, cu asistentul comunitar, au sunat la Ambulanță și l-au pus în acea izoletă și l-au transportat la Bistrița. E un bărbat din Anieș care cred că nu a împlinit 40 de ani. Ar mai fi o problemă cu concubina lui care e înscrisă la medicul de familie la Rodna și care, până acum, nu a recunoscut că a călătorit împreună cu el. Ea spune că a fost aici, acasă, dar avem alte informații. Se ocupă Poliția, face cercetări. Și mai e încă o persoană care a călătorit împreună cu ei, care nu are niciun simptom de a fi bolnav sau ceva, dar pe care l-am izolat la domiciliu”, a spus primarul Vasile Borș.

Potrivit acestuia, respectivul bărbat din Anieș nu a anunțat autoritățile că a venit din Italia.

”El a venit cu un autocar. Nu a spus că vine din Italia”, a precizat Vasile Borș, potrivit căruia în prezent mai sunt și alți măiereni izolați la domiciliu. Cei mai mulți vor ieși din autoizolare chiar miercuri.

O femeie care s-a întors din Italia a fost preluată cu izoleta din Sângeorz-Băi și transportată la Bistrița. Informația a fost confirmată de primarul orașului-stațiune, Traian Ogâgău.

Foto cu caracter ilustrativ

68 comentarii

 • Ar trebui amendati cu niste sume pentru care sa fie nevoiti sa mearga iar la munca în Italia ca sa câstige banii aia.
  Niste inconstienti care-si pun nu doar familiile în pericol – nici macar la aia nu se gândesc imbecilii.

  • 4 persoane din judetul Alba au fost amendate cu cate 20 de mii de lei fiecare pentru ca nu au respectat zolarea la domiciliu. Frumos s-au incaltat, mai ales daca sunt din aceeasi familie.

  • Prosti ATI fost si prosti ATI ramas, Sa va fie rusine de tampiti ce sunteti, oamenii mor, si voi Nu stiti altceva decat Sa judecati pe Romani plecati peste hotare deparca am fi noi de vina. Ratatilor

  • Victoria, tampiti sunt cei care au ADN similar cu al tau, duceti-va unde a intarcat Iohannis iapa, sa nu mai auzim de voi, infectilor!

  • Codobatură suferindă de ciumă roșie și păduchi lați , pe cine faci tu infect ? Ia ieși tu din anonimat , să-ți vedem mutra aia acră de comunist fleoșcăit , arată lumii ce jeg fermentat ești !

  • Ai vrea sa ma bati, asa-i? De ce vreti voi neaparat sa stiti cine e in spatele unui pseudonim? Puteti sa ma injurati si sa ma contraziceti cat vreti si daca nu am numele real, pe care si daca la-s avea, tot nu insemna nimic, pentru ca nu sunt persoana publica, chiar deloc.
   Si securitatea avea aceleasi curiozitati pe care le aveti voi, asculatau oamenii, le rupeau capul, chestii din astea care nu puteau fi facute decat daca stiau identitatea.
   De ce conteaza numele si prenumele? Eu v-am intrebat pe voi cine sunteti si daca sunt numele voastre reale? Nu, nu v-am intrebat niciodata pentru ca nu ma intereseaza, puteti fi oricine, mi-e total indiferent.
   Nu ma intereseaza nici daca postati cu mai multe identitati pe langa cea reala, nici daca sunt toate fictive. Asta ar trebui s fie normallitatea, sa nu ne intereseze persoana decat daca vrem sa ii rupem capul sau daca vrem sa ii facem nasoale lui personal.

  • Ho , boală , da’ eu îți spun ție cumva când să pleci sau când să vii ? Ai tu , posibil oriundar turco-țigan , mai multe drepturi decât amărâții ăștia care au plecat la dracu’n praznic să-și câștige pita ? Asta va învățat “beserica” , popa acela nespălat și “partidul” de comuniști cocălari mafiotizați , să urâți semenii voștri din afara granițelor ? Imediat separăm apele , bazmeg , și garantat nu va mai fi râcă 1000 de ani de acum încolo ! Măgarilor cu ciucur !

  • @Corona
   Foarte posibil să fi încălcat legea țării de unde au venit , în cazul în care s-a instituit carantina ( Italia ) , dar ce lege au încălcat în România ? Eu sau tu , dacă avem gripă comună- aproximativ la fel de mortală precum acest șmen chinezesc , sau orice altă boală contagioasă , dăm fuga să raportăm autorităților că suferim de nu-ș’ ce boală ? Știm cum e românul , dar aici este altă treabă…de ani de zile există o râcă , o ură la adresa românilor de afară . Că de ce votează altceva decât molima roșie , că de ce umblă cu mașini-conservă marca xyz , că de ce dau buzna în țară în luna august, etc . La fel și acum , niște ordinari care nu sunt în stare să își curețe propriul rahat din propria ogradă , au început să urle cu blozgoane și felurite injective că au venit 4 oameni din Italia și probabil sunt purtători de Covid 19 . Poate au și păduchi lați , ciuperci pubiene , parodontoză , viermi intestinali …care-i problema ? Există autorități extrem de competente și competent plătite care să “guverneze” situația . Noi ce trebuie să facem este să mai cumpărăm 14 kg de fasole și să ne vedem de ale noastre , nu degeaba suntem frați cu râul , ramul , dar și cu …boul !

  • Arbaiten, ai net acolo la infecțioase? Sau tu ești doar vreun apropiat de-al capsunarilor?

 • mno asa ne trebuie, vine dispora si ne aduce corona, noul hit o sa sune la masinile lor bengoase, din cersit sau alte operatiuni ilicite!
  ce nenorocit sa fi sa vi in romania dupa ce ai spus ca aici e rau si serviciile medicale proaste etc, acuma te intorci spasit ca vezi ce e LA ITALIA, e de rau, manelistilor, macar virusu asta sa va readuca in cap Limba romana nu sa o pociti como sidice si alte ifose

 • Asa-i sta bine omului gospodar.
  Cum sa vina acasa…cu mana goala.
  Macar un virus sa aduca la familie.
  E bun si pentru comunitate…

  FII LAS si nu spune de unde vii ca sa dai la cat mai multi…

 • Au venit pentru ca acolo nu au asigurări. E bine aici in România acum ?
  Nu e o țara de rahat din care au plecat intr-o lume mai buna ?
  Penibili si reduși !

 • Vai de mine cât de primitivi și plini de ură sunt unii pe aici. Luați-o mai ușor, distinși răsculați! Aveți impresia că dacă diasporezii nu vin acasă, virusul nu poate ajunge în România? Acei oameni sunt vinovați că nu anunță de unde vin sau că vin pe ascuns fără să anunțe pe nimeni. Dar tot acei oameni sunt principalul investitor în economia din România, trimițând anual miliarde de euro în țară, de unde atâta înverșunare și dispreț la adresa unor semeni, greu de înțeles… Cred că toate aceste ocare, cuvinte de duh și expresii jignitoare provin de la niște buni creștini, îmi vine greu să cred că toți acești cititori ce varsă venin pe aici, nu sunt niște păgâni, sunt buni creștini, nu-i așa? Luați topoarele, furcile și parii la cei veniți, puneți-i pe fugă, goniți-i înapoi, dă-i în soarele lor de păgâni, trădători de țară și golani! Cât rău poate face mass-media inconștientă, partea acesteia, care, în timp, i-a asmuțit pe cei din țară slabi de înger împotriva celor plecați peste hotare pentru a-și câștiga existența. Bravo, distinși cetățeni, asta spune totul despre noi ca nație, acest fapt explică de ce ne găsim la coada vacii, ca popor și civilizație. Cred că pentru a ne păstra autenticitatea, faimoasele noastre tradiții și izul de român neaoș, fără a fi alterate, ar trebui închise granițele, să ne izolăm cu totul și să rupem relația cu orice undă de civilizație, numai așa ne vom păstra gândirea și cultura virgine. Vai de capul nostru, niciodată nu ne vom civiliza, sperăm degeaba! Ca să manifestăm atâta dispreț față de niște oameni, care, până la urmă sunt aparținători ai acestui neam, chiar dacă acest fapt nu ar trebui să conteze, trebuie să deținem mari carențe, iar ele se văd în toată splendoarea lor. Ce ziceți, eu spun că ar trebui să le fie retrasă cetățenia acestor oameni, să ne lepădăm de ei, sunt niște simpli trădători ce nu merită a mai face parte din acest brav popor. Bravos nație, să o ținem tot așa, cu siguranță vom ajunge nicăieri, unde de fapt și suntem. Haideți, repede, parul, sapa și ploaia de înjurături și la luptă împotriva cotropitorilor români veniți din Diasporă, alungați unde or vedea cu ochii! Vai de noi, suntem o cauză pierdută!

 • Atâta ură și dispreț la adresa unor semeni de-ai noștri care au avut curajul să nu fie de acord cu ideile „marelui partid”!Cei din diaspora nu sunt tot români?Nu vă este rușine?

  • Nu pentru ca nu au fost de acord cu ideile „marelui partid”, ci pentru tot circul pe care l-au facut si pentru ca au dispretuit tot ce era in tara si erau dispusi sa distruga tot. Si in tara sunt multi, adica foarte multi care nu au fost de acord cu ideile „marelui pardid” si nu are nimeni nimic cu ei, cel mult au cu penibili ca Balan si alti circari care au facut circ fix aiurea.

   Cu ura au fost incarcati ei, eu zic ca acuma doar a venit scadenta, sau sa primeasca macar rest, pentru ca au avut prea multa ura si trebuie sa le dam rest.

  • Care partid dobitocule???? Aici nu e vorba de partide, e vorba de sănătatea oamenilor și imposibilitatea sistemului din romania de a gestiona numarul mare de cazuri care se vor inregistra odata cu venirea „diasporei”. Să stea in carantina impusa de statul din care vin si pe urma inapoi in tară.

 • Apucăturile unora de pe aici, având în vedere violența verbală manifestată la adresadiasporezilor, descriu cum nu se poate mai bine de ce suntem văzuți atât de rău ca popor, zici că am fi coborât ieri din copac. Stați liniștiți, distinși compatrioți, coronavirusul nu afectează prostia, primitivismul și mojicia, ele ne vor rămâne și după abolirea acestuia, nu ni le poate lua nimeni, sunt ale noastre și vom muri cu ele în suflet și în gând.

 • Ioooi, tulai cati boi sunt pe aici. Alo, diaspora e formata din frații, părinții sau copiii noștri. Cand trimit bani în țară e bine? . Sunteti de toata jena.

  • care bani??? ca mie nu imi trimite dispora bani! daca erau acasa nu isi ajutau parintii sau ce???????????????? mai lasati-ne cu banaii aia ca nu ii oblig eu sa ii trimita. Si eu muncesc si eu am drepturi inclusive la sanatate!!!

  • Da cand trimiti tu bani de acasa inspre diaspora si pachete si multe altele. Am caz concret in familie. Diaspora numai se plange iar mama miloasa trimite inspre diaspora ceea ce se presupune ca ar primi ea. Mai lasatine in pace cu diaspora care trimite bani acasa. ii triit pentru ei si nu pentru altcineva. cei are fac acest gest.

  • Voi sunteti de toata jena, atunci cand mintiti la granita ca „boii” si nu respectati pe cei din jur.

 • multumim diaspora!!!!!!!!!!! si pentru voturi si pentru spiritul civic de care dati dovada!!!!Eram sarcastic…sper ca v-ati prins. Si suna doar acelora care se stiu ei!!!!! nu aia adevarata plecati in alte tari si care nu se autonumesc diaspora!!!!

  • Lasati glumele, „istetilor”! Legea e lege, faceti ce vi se spune!Nimeni nu te opreste sa nu vii acasa, AUTOIZOLEAZA-TE, „educatule”, care vii!
   Lasati nepasarea si bascalia!
   Respecta legea, asa cum faci si in tara care te-a adoptat! Ca vezi Doamne ati plecat dincolo si aveti pretentii de emancipare, inconstientilor! Lasati sentimentalismele…lacrimogenele, nu functioneaza!!!

 • Oare ce mai înseamnă să fi OM ? Cât poți fi de rău intenționat ,știind ca vii dintr-o zonă contaminată ,să te etalezi prin supermarketuri, piețe,baruri ..etc.Nu te gândești prostule care ești ca există riscul să-ți infectezi familia, prietenii, cunoștințele…”dușmanii”. Oricum când se termină totul vei merita sa fii marginalizat, înlăturat…scuipat și înjurat de toată lumea și sa trăiești intr-o peștera pana la adânci bătrâneți !!! Se stie ca e groasă rău…toată Italia e închisă…fiecare trebuie să stea acasă la ei!!

  • Ca zici de scuipat, chiar ma ingrijoreaza faptul ca daca te uiti pe jos pe strazi nu exista distanta mai mare de doi metri intre doua flegme, prin zona centrala. Nu numai ca e super-scarbos, dar e si foarte mare riscul de transmitere de boli.

   O sa ajunga diasporezii sa le fie rusine sa spuna ca vin din diaspora, se vor preface ca sunt plecati la lucru prin tara.

 • Măi dar gripa A care omoară oameni în țară nu o vedeți…sau că-ți chinezii au întrat în rom nu au putut aduce virusul… Sau străini din alte țări… Voi repede vb de diaspora… Poate oamenii sau intors ca au vrut sa se întoarcă nu gata din cauza virusului…Asa ca mai bine faceți ceva folositor decât sa vb urât de alți

  • Pentru ca aproape in toate cazurile e vorba de diasporezi intorsi din Italia si persoane care au intrat in contact cu ei, de aia.

  • Ciuma roșie comentează vehement prin postacii lor bugetari criticând diaspora. Din cauza voastră au plecat în străinătate, pentru că ați guvernat la toate nivelurile cu incompetenți, corupți, analfabeți și oligofreni. Paradoxal, pentru că diaspora a acoperit toate deficitele făcute de PSD prin furt, i-ați gazat în 10 august 2018. Habar nu aveți la mintea voastră hodinită ce înseamnă să muncești afară și cât de apăsător poate fi dorul de casă, sunteți niște bugetari PSD care plimbați 3 hârtii pe salarii babane, să vă fie rușine. DIASPORA, RESPECT!

  • Zise COvidiu-19, cel care nu a fost in stare sa conduca o firma de paza.

   1. Eu nu sunt bugetar
   2. Am lucrat in mai multe tari, dar nu munca de jos. Tu ai habar cum e sa lucrezi afara? Iti da cineva ceva de munca in afara de muncile de jos?
   3. Acum de ce nu va trimit diasporezii bani sa acoperiti si voi toate deficitele? =)) Sunteti de circ cu banii trimisi de diasporezi. Nu zic ca nu prind bine acei bani, pentru ca orice ban e bun daca intra in tara, dar sunt apa de ploaie. Poate ar acoperi deficite daca toti banii aia i-ar trimite direct in trezorerie. Uite ca ei acum vin sa se trateze pe banii nostri.
   Tu stii cati bani baga salariatii direct in buget in fiecare luna? Peste 3 miliarde de euro, direct in buget – pe impozite si contributii. Diasporezii atatia bani trimit intr-un an intreg.
   Plus ca aproape 4 miliarde de euro primesc salariatii cash, bani pe care ii baga in economie + in economisire, economisire din care se poate finanta economia. Deci romanii din tara, aia despre care voi considerati ca nu sunt la fel de demni de respect precum sunt diasporezii, baga in contul statului, direct, in jur de 36 de miliarde de euro, iar in economie baga aproape 50 de miliarde de euro. Daca vrei iti detaliez mai mult si iti fac mai multe calcule, cu toate ca stiu ca esti habarnist si nu ai cum sa le intelegi.
   4. In toate tarile cei care au protestat violent au fost gazati, batuti si arestati. Uita-te in Franta si vezi ce a facut Macron si pe urma comenteaza. Sau uita-te cum i-ati gazat voi pe oameni in 2012. Sper ca iti mai amintesti. Si in 2012 nu a incercat nimeni sa forteze intrarea in guvern, deci voi chiar i-ati batut si gazat degeaba.
   Uita-te cat de oligofren e fostul tau coleg de institut (Grinda), ca rade tot netul de el, asta in conditiile in care el era si este mult mai inteligent decat tine. Grinda e la nivelul lui Andrusca. =)). Din creierul lui Andrusca faci doi Floreani. =))

 • Pe fond de haos și disperare v-ați întors acasă…
  ATI plecat din cauza sistemului medical, ați plecat din cauza ca tara asta nu a ajuns la standardele cerințelor voastre… Azi… Va întoarceți acasă virusati… Az sunteți patrioti… Virusati și patrioti.. Fain va sta!!!
  Dacă tot veniți… În condițiile astea fiți patrioti adevărați și anunțați problema nu va mai perindat printre cei sănătoși inconștiențiilor!!! Nu aveți scrupule… Și nici moralitate… Ați plecat de rău ce a fost în tara asta și v-ați întors la mai rău… Va anunț ca nu suntem tara care va face fata acestui virus!

  • … daca in strainatate sint plecati vreo 4 milioane de concetateni ( parca !) , cati s-au intors in acest moment in tara, din cauza virusului sau din alte cauze ? Zeci , sute ? Pe cine tot huliti ? Acesti citiva reprezinta diaspora ?

  • @apa de ploaie …

   Auzi ca datele oficiale spun ca 40 de mii au venit in tara din Italia. Gandestete-te ca poate inca pe atatia, daca nu mai multi au mintit si au zis ca vin din alte parti. PLus ca tot vin.
   Si cred ca vin multi si din Germania, Spania, Franta, care prezita acelasi risc, daca nu chiar mai mare.

 • N-am pierit noi (încă) de boala ciumei roșii, deși pare că nici ea n-are leac.
  Așa că nu poate fi mai periculoasă o boală tot de sorginte comunistă, dar mai democrată.

  • Mai oameni buni sau întors acasă 100 oameni poate 500de oamenii inconștienți… Nu sau întors acasă 1mil de oameni că-ți suntem în Italia sau altundeva… Terminați cu ura, o sa deveniți tot mai urâți înauntru! O sa fie bine!

 • În astă seară, în trecere fiind, cineva, o cunoștință care trăiește în anumite medii și are acces la informații foarte sensibile și de o anumită natură, mi-a relatat ceva ce m-a înfiorat: Coronavirusul este doar un pretext ordinar pentru a stârni isteria la nivel mondial. Creat în laboratoarele crimei organizate mondiale (așa-zisă Ocultă) și fără a fi așa de mortal cum îl prezintă mass-media bișnitară și vândută, virusul este răspândit peste toată planeta cu ajutorul dronelor. Obișnuitul virus gripal este mult mai periculos decât coronavirusul, dar o minciună repetată de un milion de ori, devine adevăr în mintea individului și apoi se transmite ca atare în memoria colectivă.

  Odată falsa problemă creată, oamenii vor intra în panică și își vor activa instinctul de supraviețuire individuală. Și-atunci, ca de nicăieri,vor veni Ei, falșii buni samariteni, care vor oferi lumii absolut „dezinteresat” soluția, chipurile sub forma unui vaccin salvator, pentru care oamenii se vor părui la propriu ca să beneficieze cu prioritate de administrarea lui. Numai că, abia după aia vor începe problemele reale, căci respectivul „vaccin” va fi unul mortal, care îi va extermina pe beneficiari în maxim 6-12 luni sau și mai devreme, dacă anumite componente ale lui vor fi activate electromagnetic prin microunde 5G sau direct din sateliții de joasă altitudine. Moarte la cererea victimelor beneficiare, care va să zică, dacă vaccinarea obligatorie nu a funcționat cum trebuie.

  Iar România va fi unul din primele poligoane în care se va experimenta noul „vaccin”, care oficial cică nici nu este creat, dar în realitate este stocat în miliarde de fiole, în depozite regionale pe tot globul, așteptând desfășurarea pe etape a planului sinistru. Și care ne va fi oferit de instituțîi internaționale și Ong-uri din spatele cărora va rânji cinic matusalemicul G. Soros, în timp ce isonul îi va fi ținut acestuia, printre alții, și de Bill Gates.
  Va sună cunoscut? Prea multă populație, ar trebui să rămânem maxim 500 milioane, pentru că, chipurile, atâta este capabilitatea Terrei, în realitate asta ar fi capacitatea Lor de a ne controla electronic, ca pe vite.

  Până atunci, adică până la rarefierea demografică terestră, isteria va urca la paroxism și va genera o falsă criză de aprovizionare cu alimente, servicii, utilități și bunuri de nevoi personale, care va conduce la masive devalorizări monetare și deprecieri economico-financiare ale caselor, imobilelor și pământurilor noastre, și astfel bruma de avere a fiecăruia va fi transferată aproape pe de gratis în mâinile lor, ale „salvatorilor”. Aurul va ajunge și el la valoarea lui reală, adică la Zero.

  Singura soluție ar fi să nu mai fim așa creduli și să nu ne mai lăsăm manipulați. Să refuzăm să ne mai isterizăm, să reîncepem să ne comportăm normal. Și să refuzăm orice miracol pseudo-salvator creat de Ocultă.
  Dacă căscăm ochii cu toții sau majoritatea, acum poate vor eșua. Și-atunci, prezenta criză coronavirusiană nu va mai reprezenta Soluția Finală a Ocultei, ci se va transforma într-o simplă simulare a unei alte viitoare Soluții Finale.

  Pentru că, în așteptarea unei noi oportunități criminale, Asasinii Economici și acum și Biologici vor rămâne pe mai departe la pândă, hămesiți, ca să ne prindă iar pe picior greșit și să ne eutanasieze.

  Acum aveți informația, dar – după caz – prezentele rânduri le puteți trata fie ca un simplu eseu sau un biet pamflet. Sau nu! Pentru că nimic nu este ceea ce pare.

 • Sute de români stabiliți în Italia, în zona orașului Milano, au mers începând de ieri la Consulat, să iși facă formele pentru a veni în țară

  • Ai auzit tu de vreun caz de coronavirus in Elveția unde e toata crema mondială???..
   Crezi ce vrei…esti doar un7 dresat de știrile protv de la ora 17

  • @Pentru Toate bune

   Da, sunt destule cazuri si in Elvetia si are potential de crestere, e in top 10, oricum asa ca lasa teroria conspiratiei.

 • Eu sper sa nu uite medicii si asistentele cat i-au injurat diasporezii si i-au facut spagari si in toate felurile. Nu zic sa nu ii trateze, dar sa ii priveasca mai cu dispret, sa se gandeasca ca ar fi niste … come se dice … kkti pansati.

  Disaporezilor, nu mai faceti isterii sa il schimbe pe Raed Arafat, nu il mai faceti terorist arab si in toate felurile, cum distribuiati voi pe internet pana acum cateva zile? Sa plece Arafat, sa ramane academicianul Costache sa se ocupe de situatie. Costache zici ca e Meclaus. https://www.youtube.com/watch?v=aK8_Khe5_No , de fapt Meclaus parca ar fi facut prin imperecherea lui Klaus cu Costache. =))

  Dupa ce ati ajuns in strainatate ati aruncat cu rahat in tot ce era in tara si ziceati ca in tara au ramas doar prostii, acuma veniti sa va tratati la prosti si sa aduceti cu voi virul cadou.
  Daca nu erati voi, noi inca nu aveam virusul.

  Oricum multa lume se uita la voi ca la niste din aia pansati, dar acum ca ati adus virusul o sa fie si mai multi care va privesc asa, ca pe niste infectii, niste javre infecte.

  De ce nu se impune carantina pentru cei care vin din Spania, Franta si Germania pentru ca si acolo situatia e la gfel ca in Italia, iar eu presupun ca va fi chiar mai rau in cel mult o saptamana, pentru ca am vazut ca ei, spre deosebire de italieni, nu cre si nu se tem de acest virus, deci si masurile luate de ei sunt foarte slabe. Itallia avea zone in carantina dupa primele sute de infectii, iar Spania are spre 2000, aazi o sa treaca de 2000 (cat avea italia saptamana trecuta), iar Franta si Germania o urmeaza indeaproape.
  Oare nu avem voie sa punem carantina pentru nemti sau de ce u se imnpune?

  Presedintele o sa iasa sa ne spuna ca PSD e rau si ca vrea anticipate, au totul, toata puterea, de la presedinte (de aproape 20 de ani) , la guvern, la procurori si servicii, dar ii incurca ca au mai putin cu vreo 10 parlamentari si de aia nu ne pot duce pe inate culmi de prosperitate.

 • Mă szcuzatzi , tocmai a dat pe afară pezedismul din mine…mi-am cumpărat 14 kg de fasole și într-o zi jumate am mâncat-o toată ! Țin cu Arafat și cu pezedeul , orice altceva mi se rupe…sunt băiat de băiat , la valoare !

 • Rusine DDP Bistrita! Ati primit azi mai multe instiintari de la oamenii din Figa.Noi „prostii astia de la tara” stim sa facem diferenta dintre CARANTINA si AUTOIZOLARE la domiciliu.A venit o femeie din Toscana care trebuia sa se autoizoleze la domiciliu, insa ea se plimba pe strada, copiii din familie au mers la scoala, gradinita, parintii la biserica…inconstientilor! Vi s-a cerut o verificare, nu ati facut-o nici la aceasta ora!!! D-na Cristiana Sabau, stim ca presa e a patra putere in stat, faceti ceva, va imploram, ajutati-ne!
  Draga DSP stai pe bani publici, iti cerem sa-ti faci treaba!!!

 • Lasati glumele, „istetilor”! Legea e lege, faceti ce vi se spune!Nimeni nu te opreste sa nu vii acasa, AUTOIZOLEAZA-TE, „educatule”, care vii!
  Lasati nepasarea si bascalia!
  Respecta legea, asa cum faci si in tara care te-a adoptat! Ca vezi Doamne ati plecat dincolo si aveti pretentii de emancipare, inconstientilor! Lasati sentimentalismele…lacrimogenele, nu functioneaza!!!

 • Ar fi tare de dorit sa soseasca in tara diaspora muncita sa inlocuiasca ciumatii rosii hodiniti care se indobitocesc tot mai tare pe zi ce trece.

 • Toate bune
  Legea e lege! Ar trebui respectata, stim, ca nu suntem in momentul acesta pregatiti sa facem fata fenomenului! Institutiile noastre minunate nu isi fac treaba!
  DSP e depasit de situatie si ea-boala, nici nu exista inca, la noi in judet sunt doar suspiciuni de coronavirus.Sunt contrariata, furioasa chiar, de inconstienta unora.Nimeni nu are dreptul sa iti interzica sa vii acasa, dar fa ce e de facut! Fii responsabil, daca nu esti, ai iesit DEGEABA afara!!
  Si imi pare nespus de rau de un lucru, in momente de astea, cind ar trebui sa stringem rindurile, noi facem glume, polemica de orientare politica si teoria conspiratiei!!!
  Rusine DSP pt.modul in care actionezi si iti respecti cetatenii!!

  • Da Dolha prefectul nu are încă poza!!! Cum verifica el starea de sănătate a diasporezilor care au fentat!!!!!! Vrem poza și cu Turc lângă izoleta!!! Ca și la deszăpezire!! Poze multe multe!!!!daca pana la ora asta Prefectul perfect nu știe dacă omul e pozitiv sau nu….. e vremea sa se lase!!!!!!!! Go home!! Noi din județ dacă tot va plătim salariul ar trebui la ora asta sa avem un răspuns !!!!!! Ca testul nu durează!!!!!!!!!!! Ore in șir!!!!sau mai ascundem niște informații????

 • Se agita trantorii si panaramele din institutiile publice ca se intorc curvele din italia ,hotii din spania si le sufla locurile de munca…..

 • Ma intreb un lucru,daca ne ocupau iar rusi,cati dintre voi ‘patriotilor’ dupa ce il executau pe tata ,aratati fara sa fiti intrebati unde e ascunsa si mama.Daca nu erau nenorociti de rusi cu comunismul[mai rau ca coronavirusul],probabil aveam la lucru in Romania vreo 2 milione de italieni si atunci fara sa fie nimic ati fi strigat din toate maruntaele afara cu macaronari.Ei pana acuma,cu toate ca multi compatrioti deai nostri au furat si au spart nu neau trimis nici unul obligatoriu acasa,dar ma intreb noi ce faceam cu ‘frati ‘ nostri romani,nu romi,italieni nu suntem din Traian si sinucigasul Decebal.Ei aici e buba ,daca UE se destrama[vezi anglia] si toata diaspora va veni pachet acasa atunci ce o sa faceti ‘vitejilor’.Sa va fie rusine,sustinatori al MAREI DANCILA .

 • Alan Dala,
  Atenție la proprietatea cuvintelor şi la ton
  Datorită eforturilor din Diasporă s-au salvat vieți de oameni.
  Când Statul Român a uitat sau nu a avut capacitatea să aprovizioneze cu medicamente specifice scumpe, s-au format rețele de oameni din „diasporă” care au furnizat celor în nevoie, îngrijirole necesare.
  Tot datorită celor din „Diasporă” s-au dotat cu echpamente medicale, tomografe, CT scan, rezonanță magnetică etc..multe spitale. Tot români din diasporă vorbitori de limbă engleză, franceză, germană etc care lucrau pentru companiile ce produc-comercializează echpamente medicale sau pur şi simplu activau prin instituțiile europeene au facilitat transferul sau activarea unor programe de dotare medicală, schimburi de experiență. Foşti diasporeni au transferat experiența lor de dincolo după repatriere prin clinicile şi spitalele noi din România.
  Găsesc scârboasă atitudinea de a demoniza diaspora pentru votul ei politic , care e de împotriva corupției doar pentru capitaliza politic. Nu doar scârboasă , dar periculoasă diviziunea asta ” noi cei din țară vs cei din afară” e artificială iar oamenii politici care transformă o problemă de actualitate , de sănătate a populației într-o isterie anti-români sunt inconştienți.
  E normal să pretinzi servicii medicale bune, transparente pentru oricare român din postura de client a sistemului de sănătate.
  BtW vezi care sunt principalele boli care produc mortalitate în România.
  Nu e Covid 19 în cap de listă şi nici viruşi importați.
  Sunt de acord că trebuie să existe o acceptare a responsabilității de către fiecare, criza poate fi depăşită doar colectiv.

 • De necrezut ! Ce sistem putem avea ! Țara in carantina,și oameni vin din Italia fără a fi verificați, ,,nu a recunoscut ca a fost împreuna cu el “! Bravo ! Așteptăm ca dansa sa recunoască peste o săptămâna,după ce transmite posibilul virus in tot județul ! Nu înțeleg ! Totuși,au călătorit cu un mijloc de transport public,unde trebuiau sa fie verificați la vama de cei competenti! Nu as vrea sa jignesc pe nimeni,dar,trăim intr-o țara cu o bogăție naturală deosebita,și totuși nu suntem in stare noi,fii ei,sa o îngrijim ! De ce nu pun stop tuturor curselor externe și interne acum cat încă nu este prea târziu ! Spun ca nu se poate,este imposibil,dar când doamne ferește situație se va înrăutăți,se va putea ! Și atunci se va putea degeaba !

 • E buna Romania acuma.pana acum veneati de sarbatori sa beti samancati sa va dati mare ca aveti bani .in locul autoritatilor nu va mai primeam in tara inapoi.ati plecat acolo sa stati.veniti sa va trateze medicii romani prostii pe care i.ati considerat voi .de care radeati.nu mai veniti in tara uitati ca sunteti Romani

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS