Actualitate

Primul contract de lucrări din Master Planul de apă și canalizare, în licitație

S-a dat start Master Planului de apă-canalizare, Etapa a II-a, începând cu zona de câmpie, fiind în licitație primul contract de lucrări. Investiția este estimată la 100.081.802 lei (20.949.448 euro).

• Lot 1 – reabilitarea conductei de aducțiune Bistrița – Lechința (19.966 m)

• Lot 2 – extinderea alimentării cu apă și canalizare în comunele Lechința, Miceștii de Câmpie, Sânmihaiu de Câmpie și Budești (33.228 m aducțiune, 116.914 m distribuție și 7.198 m extindere rețea canalizare în Lechința și Vermeș), 4 gospodării de apă (rezervoare de înmagazinare noi și stații de clorinare), 2.150 branșamente noi de apă potabilă și 276 racorduri canal în Lechința și Vermeș.

Astfel, cele 14 localități unde se vor face lucrări, sunt: Lechința, Vermeș, Sângeorzu Nou, Miceștii de Câmpie, Visuia, Fântânița, Sânmihaiu de Câmpie, Stupini, La Curte, Brăteni, Budești, Fânațe, Țagu, Țăgșor.

”90% din populația județului va fi conectată la rețele de apă și 70% la rețele de canalizare, la finalul acestui Master Plan de apă și canalizare, Etapa a II-a”, spune președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

În luna martie s-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din Bistrița-Năsăud (Master Planul de apă și canalizare – etapa II), proiect în valoare de 239,2 milioane euro prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Vor fi reabilitate, extinse și dezvoltate noi facilități de captare și tratare a apei, aducțiuni și rețele de distribuție a apei potabile, stații de epurare și rețele de canalizare.

https://www.facebook.com/emilradu.moldovan/posts/3094477697272423

Foto cu caracter ilustrativ

2 comentarii

  • 70% din gospodariile din JUDET sunt conectate la canalizare????!!!!!
    Cred ca a vrut sa spuna 70% din gospodariile din Municipiul RESEDINTA de judet sunt conectate la canalizare!!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS