• |
  • contact@timponline.ro
  • Prima pagină
  • Știri din Bistrița
  • Știri din județ
  • Timp de gândire
  • Dezvăluiri

TimpOnline.ro

Prima pagină   »   Știri   »   Primul pas pentru impozitarea pensiilor speciale. Reactia lu ...

Primul pas pentru impozitarea pensiilor speciale. Reacția lui Augustin Zegrean


3 decembrie 2019 de Timp Online   27 comentarii

Holistic

S-a dat undă verde pentru impozitarea pensiilor speciale, în Comisia de Muncă de la Camera Deputaților. Deputații au decis ca pensiile care depășesc 10.000 de lei să fie impozitate cu 50%, luându-se în calcul pentru impozitare doar sumele de peste 10.000 de lei.

Fostul șef al CCR Augustin Zegrean spune că magistrații, vizați de această măsură, nu au pensii de serviciu și că aceștia vor fi nemulțumiți.

„Nu pot să spun cât de constituțională ar fi, nu știu ce vor să facă. Nu asta e marea problemă. Cel puțin pentru judecători nu e o pensie specială, ci pensie de serviciu. Dacă se aplică un impozit covârșitor nu are sens să le mai dea o pensie de serviciu. Sigur că magistrații vor fi nemulțumiți. Există o asociație mondială care luptă pentru pensiile acestea. Meseria de magistrat e frustrantă, când s-au stabilit pensiile, nu se știa că sunt nesimțite? Nu poți calcula așa, cine cât câștigă. Trebuie văzut cât a făcut fiecare”, a spus Zegrean la România TV.

Categoria:  Știri   Etichete:  Augustin Zegrean, pensii speciale
27 comentarii  Vizualizări: 3.766

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. vasile

    3 decembrie 2019 la ora 13:17

    Astia sunt ciocoii Romaniei de astazi! Sa-ti fie teama sa le afectezi sinecurile!

    (31)
    Răspunde
  2. Ana

    3 decembrie 2019 la ora 13:22

    Adica se va impozita doar suma care trece peste 10 000? De exemplu daca are o pensie de 10100 lei se impoziteaza cu 50% doar cei 100 de lei care trec peste 10000?
    mai zice ca e si frustrant???? E frustrant pentru noi, restul, care vom contribui la pensiile astea nesimtite!!

    (39)
    Răspunde
    • M

      3 decembrie 2019 la ora 16:51

      Cititi legislatia si vedeti ca sunt decizii ccr care consfiintesc ca legea nu poate fi aplicata retroactiv. Cei care au pensiile mici sa lupte sa li se mareasca, nu sa moara si capra vecinului. Egalitate nu inseamna si uniformitate. De ce nu s au facut toti magistrati, militari. Nu poti sa suprataxezi numai anumite venituri.

      (-16)
    • coco

      3 decembrie 2019 la ora 20:21

      Mai, dar voi nu aveti pic de rusine. Cum sa lupte omul simplu sa-si mareasca pensia? Lasa militarii, ca doar cei de la varful piramidei au pensii mari. Chiar vi se pare normal să primiti peste 10 000 lei/luna, când unii primesc ca salariu suma asta in cateva luni? Fereasca Dumnezeu! Daca ati prostit guvernantii sa adopte legi ca sa aveti voi pensiile astea, nu inseamna ca nu se pot gasi remedii pentru a avea si voi pensii decente, nu nerusinate. Chiar nu va pasă de frustrarea celor care va platesc voua aceste pensii?

      (17)
    • Andi

      9 decembrie 2019 la ora 22:05

      E un domn M aici care i trimite pe cei cu pensii mici la lupta și mai vorbește și de capra vecinului. Pai dacă capra vecinului mănâncă iarba de la mine pentru ca vecinul nu are, nu e normal sa ma deranjeze? Sa ne spună domnul M cu se calculează aceste pensii. Dacă are acest curaj. Sa ne spună prin ce golanii se ajunge ca unele pensii sa ajungă peste nivelul salariilor primite. Cum își baga prime peste prime în ultimul am de activitate. Iar acu cică sa lupte aia cu pensii mici.

      (0)
  3. moldovan

    3 decembrie 2019 la ora 13:39

    mai nene nu-ti ajung 30000 pensie cat ai
    carei buba

    (24)
    Răspunde
    • sille

      3 decembrie 2019 la ora 15:00

      Buba-i că n-ai carte… După care, Carei – Satu Mare…

      (-11)
  4. DORU

    3 decembrie 2019 la ora 14:09

    Nu prea sunt de acord cu d-ul Zagrean. Corect este, chiar daca se numeste pensie de serviciu, ca ea sa fie 80% din ultimul salariu, cel trecut in cartea de munca si nu calculat la ultimul venit, unde este inclusa si prima pe ultimul an muncit si banii de c.o. Asa ca se ajunge ca un magistrat sa se pensioneze cu o pensie dubla fata de ultimul salariu. Aici e buba si nu o spune nimeni. Daca ar fi cinstiti magistratii ar fi deacord ca este o ilegalitate la mijloc, dar prefera sa taca malc.

    (46)
    Răspunde
    • roxana

      3 decembrie 2019 la ora 14:35

      Eu sunt tare curioasa cum a fost posibil, prin ce calcule s-a ajuns la pensia unui magistrat de peste11.000 UNSPREZE MII de euro. Oare in sudul tarii sunt alte legi?
      La tv a fost prezentat ca avand cea mai mare pensie din Europa. Are cineva obligatia sa verifice acel dosar de pensie?

      (24)
    • mumu

      3 decembrie 2019 la ora 16:32

      frustrati ma?spaga si toate cele o viata intreaga si acum si pensii de nabab,mureee…ce nu mergeti in privat daca nu va place in magistratura?

      (17)
    • DORU

      4 decembrie 2019 la ora 17:13

      Ptr. Roxana, Vezi ce am spus mai sus si sa facem un calcul concret. Matematica este o stiinta exacta si nu minte niciodata. Un sef de instanta, un procuror general, sef DNA,are un salariu brut de peste 15.000lei, echivalentul a 3.100 de euro. La pensionare se mai adauga o prima anuala, care la sefi pot sa reprezinte cam 12 salarii, dar ingeneral se acorda cam trei salarii, plus banii de concediu de odihna, adica inca un salariu. In final vom avea de calculat: 3100+3×3100+3100=15500euro. Pensia lui va fi in final de 0,8×15500=12.400eoro. Simplu, nu?

      (0)
  5. fără pensii speciale

    3 decembrie 2019 la ora 14:38

    Toate pensiile speciale ar trebui să fie drastic impozitate, mă refer la cele în vigoare, un drept câștigat nu poate fi pierdut, iar pentru viitor, aceste pensii trebuie eliminate definitiv. Trebuie să beneficieze de pensii de serviciu anumite categorii strict reglementate, militarii, magistrații și alte categorii asemănătoare, dar cu un cuantum rezonabil al pensiei, nu pensii de zeci de mii de lei. Politicienii, indiferent de poziția avută, nu trebuie să beneficieze de nicio pensie specială, dacă au dificultăți, stres imens și o presiune nemaiîntâlnită, o sugestie de bun-simț, să stea acasă, nu ne fac vreo favoare, nu au produs nimic pozitiv pentru această țară în ultimii 30 de ani. Este chiar culmea, să le mai plătim și pensii speciale unora care și-au bătut joc de țară, au devalizat-o, lenevind cu grație și făcând legi pentru binele lor și nu al cetățeanului de rând. Fără pensii speciale, fără discrepanțe imense între pensia minimă și pensia maximă, fără pensionări la 45 de ani în cazul polițiștilor, fără pensii și salarii cumulate de un angajat bugetar, fără inventarea a tot felul de chichițe prin care ocupanții unei funcții publice importante să beneficieze de cine știe ce favoruri materiale! Având în vedere câte deservicii au făcut țării numai în ultimii 30 de ani, politicienii trebuie să-i plătească României, nici într-un caz invers.

    (38)
    Răspunde
    • M

      3 decembrie 2019 la ora 17:08

      Cumulul pensiei cu salariul este corect atat timp cat postul la stat a fost ocupat prin concurs. Toti pensionarii s au pensionat cu respectarea unei legislatii in vigoare la aceea data. Nu poti interveni acum asupra acesteia pt ca ar fi retroactiv. Legea se aplica pt viitor. Ce ar insemna ca dumitale, de maine, sa ti se spuna ca nu mai esti proprietar pe un bun. Contributivitatea este relativa, intrucat nu este un depozit bancar. Daca maine se mareste punctul nu inseamna ca ai contribuit mai mult dacat ieri. Sa nu mai incurajam astfel de initiative care sa bulverseze statul de drept. Trebuie sa fim rationali. Luptati ca si dvoastra sa aveti pensiile marite. Nu mai margeti dupa fenta si nu generalizati 2-3 situatii particulare. De exemplu, pensiile militare sunt stabilite in procente de 65-85% din salariu de la Cuza incoace, asa cum sunt in marea majoritate a tarilor din NATO

      (-8)
    • dodo

      3 decembrie 2019 la ora 20:12

      M-ule, nu e vorba de pensiile militarilor de rând, poate de ale generalilor și aici e baiul cu cei care au stat în birou. Daa, ce să zic, impozitarea pensiilor babane ale magistratilor bulverseaza statul de drept?! Cum, naiba, nu?!! Păi și normal că aceștia au avut cum sa lupte pt pensii mari, ca doar ei sunt stapani pe legea pe care o aplică după bunul plac. Omul simplu cu pensie de 1000 de lei, cum sa lupte pt o pensie mai mare? Legile pe baza căreia iei mata o pensie de peste 10 000 lei, din banii contribuabililor, au fost abuzive, așa că trebuie găsit un remediu să iei doar 6000, că îți ajunge. Chiar nu va e rusine? M-vine de la magistrat, asa-i? Nu vă mai satură Dumnezeu de bani, pe unii!!!

      (10)
  6. ovidiu

    3 decembrie 2019 la ora 14:50

    Nesimtirea nu are margini!! Ce au facut acesti magistrati de merita sute de milioane de lei?!! Ne au scapat de politicienii corupti?,sau au fost cu ei la chefuri ? Tara este praf si din cauza coabitarii lor cu ciuma rosie!! Ei ,doctorii si mafiotii psdisti au salarii ca in occident,dar traiesc in tara subdezvoltata si saraca numita Romania!! Sa contribuie din timp la pensiile lor private ,ca eu nu sunt de acord sa platesc din truda mea sute de milioane pensii si salarii la zeii Romaniei!!

    (24)
    Răspunde
    • Cora

      3 decembrie 2019 la ora 16:12

      Au dat sentinte aiurea, majoritatea!!

      (14)
  7. Nea Ion

    3 decembrie 2019 la ora 15:11

    Cît de ….. poate fi acest individ,ajuns mare președinte CCR,propus de Neluțu mexicanul,să-i acopere toate abuzurile comise de Băse.Cînd Băse tăia salarii,pensii,alocatii,să le ajungă lor banii pt furăciuni,Zegrean spunea că totu-i constituțional,legal și moral.Acest individ are mai multe tipuri de pensii,de magistrat,de parlamentar,de judecător CCR,de contributivitate,in plus nici una nu este impozitată ,deoarece are certificat de handicap.Pentru unii lăcomia,fățărnicia și nesimțirea nu are limite.
    PĂREREA MEA!

    (36)
    Răspunde
    • Cora

      3 decembrie 2019 la ora 16:16

      Pertinenta parerea ta. Auzi, nu le convine ca le impoziteaza cu 50% ceea ce depaseste 10000. Adica, ai pensie de 10000 si nu,ti convine?! Nesimtire curata! Pensie de serviciu, mai nene, dar cu ce sunteti mai presus voi judecatorii ca si medicii sau profesorii, acestia nu muncesc poate mai mult si in conditii mai stresante decat voi?! Ia, ciocul mic ca sunteti obraznici!!

      (23)
  8. bla

    3 decembrie 2019 la ora 16:40

    tara asta mai are scapare doar cu o a doua revolutie franceza,cate o ghilotina in fiecare piata,luati la rand toti si judecati sumar,dupa functii si marimea pensiilor.

    (14)
    Răspunde
  9. Nelu

    3 decembrie 2019 la ora 18:18

    Voi chiar nu mai aveți bunul simț, după ce că toată viața nu ați făcut nimic, acum vreți și pensii speciale. Am plătit destul pentru voi ca să apărați hoții si să îi distrugeti pe cei săraci și cinstiți. 1200 lei ar fi pre mult pentru voi.

    (14)
    Răspunde
    • dodo

      3 decembrie 2019 la ora 20:14

      Cum nu au făcut? Au împărțit dreptatea după bunul plac, erijându-se în Dumnezei! Cum îi mai rabda pamantul?!

      (10)
  10. Ecologidtrul2

    3 decembrie 2019 la ora 19:58

    Dau sentințe cum vreau ei, nu raspund pentru ele, își bat joc de legislație ei care ar trebui sa respecte legile .EI NU RASPUND DE NIMIC.
    Si-au pus in aplicare Decizia CCR privind salarizarea „cel mai mare salariu in plata” iar cei care au invocat aceiasi Decizie nu au mai avut câștig, EI NUMAI EI.
    RASPUNDEREA MAGISTRATILOR ESTE OBLIGATORIE.
    Ian tara asta nu se mai respecta nimic, nu plătește nimeni, unii s-au îmbogățit si nu pot justifica cum dar nu plătesc.
    HOTIE SI MAGISTRATI CARE FAC CE VOR.

    (12)
    Răspunde
  11. Madona

    3 decembrie 2019 la ora 20:00

    Sa facă liberalii autostrăzi din pensia lui Zegrean la fel cum el a nenorocit la Curtea Constituțională urmașii luptătorilor anticomuniști uciși de neagra securitate în anii grei ai bolșevismului.Nu lua pensie și după ochelarii cu lupă ce ii poartă?

    (8)
    Răspunde
    • dodo

      3 decembrie 2019 la ora 20:16

      Ba da, lua pensie de handicapat (asa am citit in presa) si era Presedintele CCR. Nu cred că s-a mai pomenit asa ceva nici in statele africane.

      (13)
  12. bla

    3 decembrie 2019 la ora 20:13

    ba ochelari fund de borcan,in orice societate normala,salariul e dupa plus valoarea care o aduci,voi judecatorii ce aduceti in societate?macar o idee de securitate, ca ai in fata un om corect?vezi de nu ,la Bistrita v ati vandut pe oale de sarmale si gaini,rusine.

    (10)
    Răspunde
  13. Voicu

    3 decembrie 2019 la ora 21:00

    80% din pensiile speciale și cele mai mari sunt în justiție și SRI ! Cine îndrăznește să se atingă de pensiile acestor instituții de represiune i se fabrică dosar penal și face pușcărie !

    (14)
    Răspunde
  14. Alexandru

    4 decembrie 2019 la ora 06:59

    Statul, își finanțează cheltuielile din taxe și impozite, in concluzie poate stabili orice fel de impozit asupra tuturor veniturilor, fie pensie, fie salariu .
    De ex. În Germania veniturile de natura salarială de peste 5.000€ se impozitează cu 90%, ce ziceți ?
    Ar trebui sa reflectam asupra capacității financiare a statului roman, sa se stabilească un minim și un maxim pt fiecare pensie, între 1.000 – 7.000 lei, suma din care ar trai decent o luna, orice pensionar indiferent unde a lucrat !

    (8)
    Răspunde

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Reguli pentru comentarii. Click aici.

Cautare

Grup – Articol Col dreapta

Leoni 300×250

Leoni

Transmixt

Transmixt

Relegance

Carliont

Carliont

KissFM

RockFM

Google Ads – col articol

Ultimele articole

  • Muzeul feroviar Bistrița, declarația de dragoste a unui om cu adevărat pasionat de meseria lui
  • Părinții ar putea avea zile libere când nu se țin cursuri
  • Lions Siebenburgen ajunge și în acest an la bătrânii singuri: Fii și tu Moș Crăciun!
  • Noi aparate ultraperformante la Spitalul Județean de Urgență Bistrița
  • Conferință la bibliotecă: ”MS Regele Mihai I al României și Bistrițenii”
  • Marș comemorativ la 30 de ani de la Revoluție. La Bistrița va fi parcurs traseul din 22 decembrie 1989
  • 10 ani de SMURD în Bistrița-Năsăud. Arafat: Sunteți un model pentru toți

Cele mai citite

  • Cum arată casa scării în care și-au pierdut viețile Valer Tofană și nepotul lui
  • Cine erau copilul și bunicul care au murit după ce au căzut pe casa scării. Este nevoie de solidarit...
  • Bistrița: Un copil de 3 ani și bunicul său au căzut de la etajul 2 pe casa scării. Ambii au decedat...
  • Șoferiță de 22 de ani, rănită după ce a pierdut controlul volanului la Dumitra (FOTO)
  • Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Prognoza pentru Bistrița
  • Accident la Șintereag. Patru persoane, transportate la spital (FOTO)

Cele mai comentate

  • Domnilor de la Ordine Publică, de Crăciun nu ați putea fi și voi mai buni?
  • Cine salută ideea interzicerii prin lege a cumularii pensiei cu salariul
  • O familie cu 11 copii petrece iarna într-un container pe strada Horticultorului
  • Bistrița-Năsăud, pe locul trei în topul județelor cu cele mai mici salarii. Câte persoane lucrează l...
  • De ce preferă o familie din Rebra să fie în Spania de sărbători: Aici satul e gol, oamenii sunt reci...
  • 10 ani de SMURD în Bistrița-Năsăud. Arafat: Sunteți un model pentru toți

Info

  • Despre noi
  • Publicitate
  • Contact
  • Politica cookie
  • Politica de confidențialitate

Facebook -static

FB

Trafic Ranking

Statistici T5

Copyright © 2019 · TimpOnline.ro - Știri din Bistrița

Site-ul TimpOnline.ro folosește cookie-uri. Politica de confidențialitateAccept cookie-uriNu accept cookie-uri