Urs prins într-o capcană pusă pe Valea Bârgăului. Ce s-a întâmplat cu el

Holistic

Un urs a fost prins într-o capcană pusă pe Valea Bârgăului cel mai probabil pentru alte specii, animalul fiind tranchilizat şi relocat apoi în pădure, într-o zonă mai îndepărtată, a declarat pentru Timp Online şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Ioan Bogolin.

„Am avut un urs prins în captivitate în zona Bârgăului. Direcţia Sanitar-Veterinară, prin reprezentanţi, a asigurat tranchilizarea animalului, adormirea, iar ulterior animalul a fost relocat în pădure, într-o zonă mai îndepărtată. Ursul a fost prins într-o capcană. Nu a putut fi eliberat fără a afi tranchilizat. A fost adormit şi apoi relocat. Nu am informaţii mai multe legate de caz, cine a pus capcana, cu ce scop. Ştiu doar că s-au recoltat probe, a fost şi Poliţia, vânători”, a spus şeful DSVSA Ioan Bogolin.

Potrivit acestuia, ursul nu era rănit, iar după tranchilizare a putut fi eliberat în pădure.

Veterinarii nu au atribuţii legate de gestionarea animalelor sălbatice. Ei sunt chemaţi doar dacă este nevoie de tranchilizarea lor, instituţia asigurând materialul pentru tranchilizare.

Până în acest moment, nici Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, nici Garda Forestieră, care are atribuţii legate de vânătoare, nu au anunţat incidentul.

Foto: arhivă 

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. Despre

    Bine că nu a dat de el pușcașul Hirjoaba ca ajungea bietul Moș Martin cârnați ca si așa se apropie Crăciunul.S-au cam terminat proviziile din lada frigorifica.

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.