Social

Prinse la mijloc între un TIR şi un microbuz, două autoturisme s-au făcut praf pe DN 17 (FOTO)

Trei persoane au fost rănite şi cinci maşini avariate joi seara în urma unui accident petrecut pe DN 17 pe porţiunea între complexul Gomar Lux şi intersecţia cu drumul ce face legătura cu DN 15 A.

Şoferul unui TIR înmatriculat în judeţul Cluj care circula dinspre Bistriţa spre Beclean a relatat pentru Timp Online că a oprit la un moment dat maşina de mare tonaj întrucât pe partea dreaptă a drumului staţiona o maşină care avea pană.

„Era o maşină de ţigani care îşi făcea pana. Când am vrut să plec de pe loc, m-am asigurat să nu vină maşini de pe contrasens, şi dintr-o dată am auzit o frână. Şoferul cu microbuzul a intrat în maşina roşie care se afla între TIR şi microbuz, iar maşina roşie, în urma impactului, a ieşit de pe banda de mers şi a intrat în cea albă care circula pe contrasens”, a explicat el.

Trei persoane aflate în maşinile prinse la mijloc au avut nevoie de îngrijiri medicale. ESte vorba de şoferii celor două autoturisme şi de încă o persoană.

În afară de autoturismele roşu şi alb lovite atât în faţă, cât şi în spate, au mai suferit avarii TIR-ul, în partea din spate, microbuzul Tabita în faţă şi în spate, dar şi o camionetă pe care microbuzul o transporta pe platformă.

Cauza accidentului este, din primele cercetări, nepăstrarea distanţei corespunzătoare faţă de vehiculul din faţă. Dacă prin aceasta s-a produs un accident din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale, şoferul vinovat e sancţionat cu amendă de la 320 lei- 400 lei + 3 puncte de penalizare.

Traficul în zona în care a avut loc accidentul a fost deviat temporar pentru efectuarea măsurătorilor.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că accidentul s-a produs pe DN17, în localitatea Crainimăt, a kilometrul 52+100. Au fost implicate 4 autoturisme. „Cauza producerii a fost neacordarea de prioritate, iar în urma evenimentului au rezultat mai multe persoane rănite”, arată IGPR.

1 comentariu

  • La cum circula autocarele si microbuzele de la Tabita si Filadelfia nu e de mirare ca se produc astfel de accidente. Cine circula pe ruta Bistrita -Cluj si retur cunoaste stilul agresiv de condus al carutasilor celor doua firme de transport. Daca mergi regulamentar vei fi impins de la spate, viteza, nerespectarea distantei, flasuri, depasire pe linie continua cu sicanarea partenerului de trafic. Niste nesimtiti si parveniti.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.