Lipsa de exerciții fizice și mâncatul alimentelor nesănătoase în timpul vizionării programelor TV sunt cauzele pentru riscul crescut de îmbolnăvire, spun medicul Anders Grontved de la Universitatea de Sud din Danemarca și medicul Frank Hu de la Școala Harvard de Sănătate Publică.
Descoperirile lor, publicate în Jurnalul Asociației Medicale, vin în urma a opt studii ce au implicat în jur de 235.000 de oameni.
Bazându-se pe rata îmbolnăvirilor din Statele Unite ale Americii, cercetătorii au estimat că pentru fiecare două ore petrecute în fața televizorului, numărul oamenilor care riscă să se îmbolnăvească de diabet tip II crește cu 178 la fiecare 100.000, 38 riscă să facă o boală cardiovasculară fatală, iar 104 riscă să moară din alte cauze.
„Studiul conferă mai multă putere dovezilor de până acum conform cărora activitățile sedentare, cum ar fi privitul la televizor, pot crește riscul de îmbolnăvire de diabet, boli ale inimii și boli de circulație”, spune Maureen Talbot de la Fundația Inimii din Marea Britanie, potrivit Mediafax.
„Știu sigur că toți am pierdut seri întregi stând pe canapea în fața televizorului, ronțăind gustări și biscuiți și bând sucuri dulci sau alcool, dar este important ca această activitate să nu devină o obișnuință. Ar trebui să fim mai selectivi în privința timpului pe care îl petrecem în fața televizorului și să fim mai activi. Avem nevoie de 30 de minute de activitate fizică cel puțin cinci zile pe săptămână pentru a ne păstra inimile sănătoase”, a declarat Maureen Talbot.
Adaugă comentariu