Actualitate

PRM s-a transformat în Partidul BUN. Cotuţiu nu vrea să fie preşedinte

Un grup din fostul PRM Bistriţa-Năsăud, condus de Viorel Cotuţiu, a înfiinţat Partidul Blocul Unităţii Naţionale filiala Bistriţa-Năsăud, o formaţiune de centru-stânga care îşi propune să intre în lupta electorală din 2016 atât la alegerile locale, cât şi parlamentare.

Într-o conferinţă de presă organizată, miercuri, la sediul fostului PRM, Viorel Cotuţiu a apărut alături de Gheorghe Pop (ex-PSD şi PRM), avocatul Adrian Zagrai şi Ioan David, dar a enumerat şi alte persoane care au pus bazele partidului BUN în judeţ, cum ar fi sunt învăţătoarea Floare Pop de la Târlişua, economista Roxa Pasc de la Şieu şi fosta preşedintă a organizaţiei PRM Bistriţa, Dorina Odorean.

„În urmă cu doi ani, fostul PRM a încercat să se reorganizeze fără Corneliu Vadim Tudor. Justiţia, timp de doi ani, pe fond ne-a dat dreptate, dar a revenit la hotărârile luate şi l-a repus în drepturile de preşedinte pe C.V. Tudor. Cei care am fost la congresul de la Alba Iulia (unde Vadim a fost dat jos -n.r.) am hotărât să facem un nou partid. Am adunat semnături din 27 de judeţe ale ţării, iar noul partid a luat fiinţă printr-o sentinţă a Tribunalului Bucureşti care s-a pronunţat într-o şedinţă din 21.05.2015. Partidul nou înfiinţat se numeşte Partidul Blocul Unităţii Naţionale, iar din ea fac parte foşti membri de seamă ai PRM, foşti membri PSD, de la alte partide dispărute între timp, PUNR, Vatra Românească, precum şi preşedintele pensionarilor din România”, a spus Viorel Cotuţiu.

În prezent coordonatorul Comitelului de iniţiativă la nivel judeţean, Viorel Cotuţiu a spus că nu intenţionează să candideze la şefia partidului la alegerile din toamna acestui an întrucât consideră că e vremea să facă un pas înapoi şi să-i lase în prima linie pe alţii, mai tineri.

„Eu voi face un pas înapoi lăsând cale liberă unei noi generaţii care să preia acest partid, generaţie care să nu poată fi atacată de nimeni, oameni patrioţi care doresc să facă politică în continuare. A venit timpul ca noi să ne retragem, dar vom fi în spatele lor să îi ajutăm cel puţin un an, doi, trei, ca să poată înainta. Puteam din capul locului să rog pe altcineva să se ocupe de reînfiinţarea acestui partid, dar am promis că nu mă voi da înapoi, iar celui căruia îi voi preda ştafeta, i-o voi preda cu  organizaţii în fiecare comună din judeţ, un partid închegat”, a spus Viorel Cotuţiu.

El l-a indicat ca viitor preşedinte pe avocatul Adrian Zagrai care a declarat, la rândul lui, că vrea să candideze şi chiar intenţionează să intre şi în cursa pentru o funcţie administrativă.

„Cea mai mare problemă a clasei politice e decredibilizarea acesteia. Oamenii valoroşi au început să evite partidele politice pentru că ele s-au transformat în grupări piramidale, organizaţii specifice grupurilor de criminalitate organizată şi aici ştiu despre ce e vorba fiindcă mă ocup de acest aspect în meseria mea de zi cu zi. Partidele politice sunt organizaţii în care sunt promovate servilismul, nonvaloarea, oportunismul şi aşa mai departe. Noi am încercat să creăm un partid în care categoriile enumerate nu şi-ar găsi locul. La această masă suntem oameni care am făcut şcoală când a trebuit, am citit mult şi suntem destul de bine informaţi în multe domenii. Noi nu ne-am găsit locul – cu toate că am avut oferte şi de la alte partide – am evitat să ne asociem cu ei pentru că nu am găsit un scop lucrativ. Suntem oameni care avem succes, ne asigurăm un trai decent şi nu avem motive să intrăm în politică pentru a mânca cu două linguri. Suntem nişte idealişti, ţinem la valori care, în ultima vreme, au căzut în desuitudine, dar trebuie revigorate pentru că sunt calea de urmat. Unul dintre scopurile acestui partid este redeşteptarea demnităţii individului, a românului”, a spus Adrian Zagrai.

Avocatul a spus că este interesat să-şi depună candidatura la alegerile locale din 2016, însă nu poate spune deocamdată pentru ce funcţie. „Intenţionez să candidez la şefia PBUN Bistriţa-Năsăud. Eu nu am ambiţii personale. Aş dori ca bistriţenii să-mi acorde încredere să acced într-o funcţie în care cred că pot face ceva. E prea devreme să spun care e. Se pot schimba multe. Văd că liberalii au deja mulţi candidaţi, aştept să se hotărască şi să-l desemneze. Bineînţeles că am intenţia să candidez pentru o funcţie care va aduce un dram de decenţă pentru bistriţeni”, a spus el.

La rândul lui, profesorul Gheorghe Pop a spus că se va ocupa cel mai probabil de organizaţia municipală, dar nu va mai candida la funcţii precum cea de preşedinte al CJ întrucât crede că gestul făcut în 2012 când s-a retras din cursă nu a fost unul care să-l onoreze.

Partidul BUn Cotutiu 1 Partidul Bun Adrian Zagrai Adrian Zagrai 2

4 comentarii

  • Toate-s vechi si noua-s toate! Pe la sfarsitul lunii aprilie- inceputul lunii mai un nou partid de dreapta aparea pe scena politică, sub coordonarea unui scriitor, Claudiu Tănăsescu, fost senator PRM în legislatura 2004-2008 . Blocul Uniunii Naţionale (BUN), caci despre el este vorba, se doreşte a fi un partid creştin-democrat, având la bază valorile morale ale creştinismului, pe care doreşte să le promoveze în viaţa politică şi socială. Potrivit propriului program politic, „Blocul Unităţii Naţionale, pe deplin responsabil de rolul politicii româneşti în etapa actuală şi în perspectivă, cheamă în jurul lui toate forţele politice, pe toţi cetăţenii ţării, pentru apărarea valorilor şi interesului naţional al României”. În document se mai menţionează că formaţiunea va promova doar candidaţi care corespund principiilor şi idealurilor Blocului Unităţii Naţionale: „100% BUN”.
    O alta formaţiunea cu acelaşi nume a mai existat în trecut – Alianța Blocul Unitatii Nationale (BUN) – fiind formată din PUNR și PDAR, iar in 2013, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, pe atunci lider al Partidului Forţa Civică, propunea o alianţă a partidelor de dreapta (PDL, PMP, PNTCD, IRL şi PER), sub denumirea Blocul Unităţii Naţionale.

  • Ha….ha…haaaaaa…! De mult n-am mai ras asa…ha…ha…haaaa ! Mai exact din vremurile alea cu Vadim si cu o fata din orasul nostru(nu mai stiu numele).

  • Proasta inspiratie. Despre PRM macar au auzit oamenii si multi l-au simpatizat pe Vadim si il votau mereu .Despre BUNnumeni nu stie si nici nu va stii. E un fel de joaca de-a politica.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS