Economie

Probleme în paradisul singurului ”mall” bistriţean. O bancă vinde pe bucăţi Shopping Center

Omul de afaceri Coloman Komlosi riscă să piardă o parte din clădirea Shopping Center, singurul “mall”bistriţean, inaugurat cu mare fast în urmă cu circa patru ani. Leumi Bank, de la care s-a împrumutat, vinde birourile de lux din clădirea de peste două milioane de euro, aşa cum declara la vremea aceea proprietarul.

Complexul Comercial Shopping Center este un ansamblu de 40 de magazine şi 15 birouri cu caracter exclusivist, situate pe Bulevardul kalmanRepublicii, nr. 2, aflat în proprietatea SC Ina-Gin Com SRL, firmă administrată de omul de afaceri Coloman Komlosi.

La nici patru ani de la inagurarea cu mare fast a magazinului despre care s-a spus că ar fi primul “mall” bistriţean, o Leumi Bank a scos la vânzare şapte birouri aflate la mansarda clădirii. La prima strigare, banca voia pe ele 867.402 de lei, dar întrucât nu a primit aceşti bani de la nimeni, a renunţat la o parte din pretenţii, iar acum le-ar da cu 703.842 de lei.

Shopping Center are aşadar probleme în paradisul pe care îl promitea bistriţenilor. În 2010, proprietarul se lăuda că la demisol a amenajat  spaţii comerciale, precum şi o parcare subterană, parterul l-a rezervat în întregime magazinelor,la fel ca şi etajul I. La etajul al doilea, pe lângă magazine el a amenajat o cafenea, iar la mansardă a făcut 15 birouri de lux. Iată că tocmai acestea nu şi-au găsit clienţi.

În 2009,  Comisia Zonală a Monumentelor Istorice i-a dat aviz favorabil lui Coloman Komlosi (foto stânga sursa www.bistritaonline.ro) să dărâme o clădire veche în care funcţiona până în 1989 circa sanitară, iar mai apoi un restaurant care se numea Castelano.

2 comentarii

  • Un mall fara zona de court food (KFC, McDonalds, Subway) nu are nicio sansa. Sa nu uitam de lipsa locurilor de parcare, Cinema, hypermarket, bricolaj, electro zone, etc, etc. Acolo nu se poate discuta de un mall, cel mult de un simplu magazin de strada cu pretentii de mall!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.