Social

Ce probleme reclamă liberalii din Târlișua

”Administrația locală din Târlișua a rămas repetentă la buna gestionare a banului public în interesul cetățenilor”, a declarat președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc.

Liderul organizației locale PNL Târlișua, Ioan Rus (foto), a detaliat într-o conferință de presă:


”16 familii, din care 11 sunt persoane fizice autorizate, stau pe o stradă din spatele casei primarului PSD și se confruntă cu o mare problemă. Toți sunt crescători de animale. Dacă plouă două zile, ei nu mai pot circula pe acel drum de 3 km. De şase ani primarul îi minte săptămânal și spune că se rezolvă. În schimb, a găsit o cale de acces spre casa lui și a pietruit-o, dar de oameni a uitat. Se creează un lanț de probleme, oamenii care locuiesc acolo nu pot preda cota de lapte fiindcă nu pot ajunge, iarna îl aruncă la porci. Asta în condițiile în care Târlişua este printre puţinele comune care are toate utilajele necesare, plus materia primă pentru a pietrui drumul.

Lucrările la dispensarul uman s-au oprit la 80%, nu a fost pusă centrala termică. Să vedeți cum sunt consultați copiii în frig. Constructorul nu a primit banii și a oprit lucrarea. Primarul spune că nu sunt bani și că să așteptăm că se face prin PNDL. Când a mințit, când i-a spus constructorului să se apuce de lucru că vin banii și i-a dat doar 10% sau acum?

O altă înșelătorie pe față este atunci când administrația încasează bani pentru salubritate și de la cei care stau în vârful dealului, nu au pubele și Supercom nu ajunge acolo. Dar sunt puși să plătească.

Un lucru grav este și faptul că se risipește banul public. Târlișua are multă pădure comunală și anual se vinde de peste un miliard de lei vechi. Ce fac ei cu banii? Răspunsul lor: salarii. Anul acesta s-au făcut patru angajări, inclusiv soția primarului undeva pe Registrul Agricol”.

7 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS