Recomandări Social

Producător din Cireșoaia, premiat la Festivalul Internaţional al Pălincii de la Miercurea Ciuc

(VIDEO) Balla László din Cireșoaia s-a întors acasă cu premii de la prima ediţie a Festivalului Internaţional al Pălincii „Akovita” care a avut loc în perioada 1-3 iulie la Miercurea Ciuc și la care au participat 223 de producători cu 1.082 de mostre de pălinci din România, Ungaria, Slovacia, Serbia şi Israel.

Juriul internaţional, format din 35 de persoane, a ales 315 mostre pentru medalia de bronz, 394 de mostre pentru medalia de argint şi 209 mostre pentru medalia de aur, fiind acordate și alte premii pe diferite sortimente de pălinci. Din postările de pe pagina de Facebook ale lui Balla László din Cireșoaia, acesta a obținut trei medalii.

Organizatorii competiţiei, Asociaţia Agricultorilor din Secuime şi Uniunea Producătorilor Maghiari ai Pălincii din Ungaria, în parteneriat cu Primăria Miercurea Ciuc, au dorit să prezinte localnicilor şi turiştilor calitatea pălincilor prezentate în concurs şi au decis să organizeze un festival dedicat acestei băuturi.

Festivalul Pălincii „Akovita” a inclus şi evenimente culturale, concerte, degustări de pălincă şi brânzeturi sau prelegeri profesionale.

Termenul care dă numele acestui festival, „akovita”, era folosit în vechime, în limba maghiară, pentru pălincă.

https://www.facebook.com/laszlo.balla.980/posts/10216062268827984
https://www.facebook.com/laszlo.balla.980/posts/10216061106078916

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS