Actualitate

Producători locali, crescători de păsări și iepuri, premiați la Toamna Bistrițeană

La Toamna Bistrițeană, care are loc în Complexul Heidenfeld din Viișoara, Primăria Bistrița a premiat producători de legume și fructe, apicultori, crescători de păsări și iepuri.

Au fost acordate câte trei premii la fiecare categorie, constând în diplome și sume de bani.

🫑🧅 Legume: 1. Saveta Roș (Sigmir), 2. Vasile Hatfaludi (Bozieș), 3. Ioan Simionca (Monor).

🍎🫐 Fructe: 1. Simion Cochisă (Sântioana), 2. Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Bistrița, 3. Luciana Pieptănar (Sântioana).

🐝🍯 Produse apicole: 1. Rodica Marian (Bistrița), 2. Nicolae Vlad (Prundu Bârgăului), 3. Florin Gălățan (Bungard).

🐓🐇 Păsări și animale mici: 1. Asociația Crescătorilor de Păsări și Animale Mici Bistrița-Năsăud, 2. Clubul Crescătorilor de Iepuri din Ardeal.

Primarul Ioan Turc i-a felicitat pe toți producătorii veniți la Toamna Bistrițeană cu roadele muncii lor.

”Avem parte de o toamnă frumoasă, lungă, bogată. Din păcate, bogăția din ceea ce ne-a dat Dumnezeu este mai mare decât bogăția din buzunare, știm acest lucru, dar drămuim și încercăm să punem pe masă pentru familiile noastre produse proaspete, de calitate, pentru care oamenii au transpirat, s-au zdrobit, au asudat din primăvară și până acum. Ne bucurăm că încă mai avem oameni care îndrăgesc munca, oameni care încă mai cultivă. Dacă te duci la magazine, la retaileri, vezi totul pe raft, la prețuri mici, dar să fim și patrioți locali, pentru că dacă le cumpărăm pe toate de la retaileri, atunci ai noștri la cine să mai vândă? Chiar dacă este puțin mai scump ceea ce ai noștri ne vând, cumpărând îi încurajăm să continue să producă, dacă le întoarcem spatele nu vor mai avea obiectul muncii”, a spus primarul Bistriței.

Ioan Turc a menționat că municipalitatea va construi o piață cu adevărat modernă în Bistrița, viitoarea Piață Decebal.

”Am auzit tot felul de discuții pe această temă, că nu ar fi foarte oportun, că înăbușim acel spirit al pieței. Păi până acum vreun an mă certau aceiași că avem o piață în care vara e foarte cald, iarna e foarte frig și producătorii nu au condiții să vândă, acum când văd că proiectul avansează mă ceartă că înăbușim spiritul tradițional. O să mai avem și piețe volante, o să mai putem vinde și cumpăra produse și așa cum ne-am obișnuit în ultima sută de ani, dar cred că avem nevoie de o alternativă la retaileri în Bistrița și de aceea construim o piață care va oferi toate condițiile de top: aer condiționat, zone de depozitare, zone specifice pentru producători, pentru comercianți, standuri dedicate pentru produse lactate, carne, produse industriale cu un anumit specific. Veți vedea că este vorba despre un concept cu totul și cu totul modern și gândit să reziste pentru o lungă perioadă de timp. Ați observat ce se întâmplă în oraș, sunt probabil cel mai înjurat om din Bistrița în această perioadă, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, începând de anul viitor, după ce vom închide cele mai multe șantiere, o să fiu și puțin consolat văzând oamenii mulțumiți”, a spus el.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS