Actualitate Recomandări

Ce găsiți la Toamna Bistrițeană, în Heidenfeld. Programul zilelor recoltei

Peste 30 de producători de legume și fructe din tot județul, șase apicultori, artizani locali, dar și comercianți de en-gros au marfă de vânzare la ediția din acest an a Festivalului Toamna Bistrițeană care a început, sâmbătă, în Complexul Heindefeld, la Viișoara.

Micii fermieri care au venit cu mere le vând cu prețuri între 3 și 4 lei kilogramul, prunele costă între 4 lei și 6 lei kg kilogramul. Strugurii de vin costă 5 lei kilogramul, cei de masă 10 lei. Se găsește și must preparat pe loc sau suc de mere.

Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Bistrița și firma Pombis sunt prezente la târg cu mere și prune.

Producătorii de legume au adus vinete, gogoșari, ardei kapia, ceapă, usturoi, varză și rădăcinoase, dar și zacuscă, murături și alte conserve gata preparate.

La Toamna Bistrițeană mai sunt prezenți și membrii Asociației Produs în Bistrița-Năsăud cu ulei presat la rece, brânză, plăcinte, produse de artizanat, dar și comercianți de veselă, farfurii, oale, căni.

Pentru ziua de sâmbătă a fost programat, începând cu orele prânzului, un spectacol susținut de Ansamblul folcloric ”Cununița”, Grupul vocal ”La fântâna satului”, Ansamblul folcloric ”Cununa de Sânziene”, Lorenna, Anton Todică, Grupul vocal ”Spice”, Nicoleta Voica și Ansamblul folcloric ”Cununa grâului”.

Duminică, Toamna Bistrițeană va continua (de la ora 12.00) cu Ansamblul folcloric ”Coronița” Solovăstru, Ansamblul folcloric ”Someșul Beclean”, Ansamblul profesionist ”Cununa de pe Someș”, Cornel Palade și Romică Țociu, Angela Rusu, Ansamblul folcloric ”Balada”, Grupul vocal bărbătesc ”Bârgăul”, Petre Petruse.

În zilele de sâmbătă 30 septembrie și duminică 1 octombrie, Piața Decebal și Piața Tărpiului sunt închise pentru salubrizare.

În aceste zile, autobuzele care deservesc linia nr. 18 vor circula între orele 09.00 – 20.00 la interval de 60 de minute.

”Oamenii gospodari din județ, care după multă muncă au reușit să aducă produse proaspete și de foarte bună calitate la Toamna Bistrițeană, organizată tradițional în Heidenfeld, ne așteaptă cu bucurie să gustăm, să apreciem, să cumpărăm! Primăria municipiului s-a îngrijit ca cei care oferă bunătățile toamnei și cei care le caută să se întâlnească în cele mai bune condiții. Mâncarea tradițională, folclorul și umorul completează paleta unui eveniment așteptat”, a transmis primarul Ioan Turc.

4 comentarii

 • Parca e mai fain ca în toate edițiile. Vreme bună, bucate alese, folclor. Și mai e o zi și mâine, bravo primariei pentru organizare!

  35
  25
  • …ca mai vin si cumpara!
   Privatii merg in uichend la tara sa si culeaga ce au lucrat tot anu!

   14
   5
  • A,a, a acum e toamnă da!
   🌺🌻🍐🍅🌰🍇
   E, e, e, plăcută vreme e!
   Mere, prune, nuci şi pere,
   Noi avem după plăcere.
   E, e, e, plăcută vreme e!
   –”
   I, i, i, veniţi copii la vii!
   Strugurele must se face
   Şi nouă mustul ne place,
   I, i, i veniţi copii la vii!☺

   9
   2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS