Actualitate Recomandări

Prof. Florin Bojor, plângere la Parchetul Militar după mitingul Diasporei. Ce le cere procurorilor

Profesorul de religie Florin Bojor, care a participat la mitingul Diasporei din 10 august de la Bucureşti, scrie într-o postare pe blogul personal că a transmis o plângere Parchetului Militar în care le cere procurorilor să analizeze „implicarea PSD – ALDE în organizarea prin intermediul Jandarmeriei Române de la Bucureşti a gazării noastre la protestul din Bucureşti cu scopul de a instaura frica în poporul român”. Redăm în continuare postarea lui pe blog:

„Sunt prof. Florin I. Bojor din Bistriţa, absolvent a două facultăţi în Barcelona şi autorul primului şi singurului Dicţionar Român – Catalan / Catalan – Român. În ultimii ani am organizat şi participat la multe proteste civice la Bistriţa bucurându-mă de siguranţa, protecţia şi bunul-simţ pe care Jandarmeria Română din Bistriţa l-a arătat faţă de noi, cetăţenii.

Însufleţit de atitudinea exemplară a Jandarmeriei Române din Bistriţa, ca tată a 3 copii foarte mici şi fost diasporean am participat la două zile de Protest al Diasporei în Bucureşti: 10 – 11 august 2018.

Mă adresez Parchetului Militar cu solicitarea de a analiza implicarea PSD – ALDE în organizarea prin intermediul Jandarmeriei Române de la Bucureşti a gazării noastre la Protestul din Bucureşti cu scopul de a instaura frica în poporul român.

Fundamentez respectiva plângere pe următoarele puncte:

A. Grupul nostru de bistriţeni şi mureşeni a ajuns la Bucureşti vineri, 10 august 2018, după ora 18:00. Ne-am îndreptat paşnic, bucuroşi că am ajuns la protest spre dispozitivul de protecţie amplasat de Jandarmerie. În poza alăturată (foto nr. 1) se vede buna noastră dispoziţie. Ce m-a şocat din start au fost privirile pline de furie, încordare, înverşunare, repulsie cu care jandarmii ne-au întâmpinat.

După câteva minute, dintr-o dată, am simţit un miros apăsător, iritant, toxic, care parcă mi-a tăiat respiraţia şi o usturime la ochi. Am luat contact pentru prima dată în viaţa mea cu gazele Jandarmeriei!

Indignat, am urlat din răsputeri: „De ce ne gazaţi?” Am văzut că în dreapta mea era carul de televiziune al postului Digi24 şi am fugit spre ei urlând neîncetat: „De ce ne gazaţi?”. Jurnaliştii m-au invitat în direct pe post la ora 19:03 pentru a semnala gazarea la care cetăţeni paşnici, cu bun-simţ eram supuşi. În interviul alăturat de pe postul Digi24 găsiţi cele afirmate anterior, cu concluzia: „Ruşine Jandarmeriei Române că ne gazaţi!”

1. Mă adresez Parchetului Militar pentru a cerceta instructajul făcut jandarmilor înainte de începerea protestului. Lideri importanţi PSD – ALDE au anunţat în spaţiul public cu multe zile înainte proteste violente, manipulând astfel jandarmii că vor fi atacaţi. Astfel, grupul nostru de bistriţeni şi mureşeni paşnici şi civilizaţi am devenit victime ale manipulării cu care PSD-ALDE i-a dezinformat pe jandarmi că am fi violenţi şi aceştia ne-au gazat.

2. De asemenea, doresc ca Parchetul Militar să analizeze cât de hrăniţi cu mâncare şi apă au fost jandarmii înainte de protest? Cunoscut fiind faptul că orice om dacă este insuficient hrănit nu are răbdare şi detestă motivul care îl împiedică de la procurarea hranei: protestatarii, în cazul jandarmilor care ne-au gazat.

De la prima gazare la care am fost supus la ora 18:30 şi până la ultima din jurul orei 2:30 de sâmbătă, 11 august 2018 nu am văzut ca jandarmilor să li se aducă apă sau să fie schimbaţi din post pentru a se putea hidrata, cum am văzut că s-a întâmplat în seara următoarei zile, când jandarmii erau zâmbitori şi schimbaţi din post pentru a merge la maşină şi a bea apă. Cunoscut fiind faptul că setea îndelungată face ca omul să urască cauza care i-o provoacă: protestatarii, în cazul jandarmilor care ne-au gazat.

Astfel, dacă nu au fost alimentaţi corespunzător cu mâncarea şi apă pe fondul manipulării de violenţă de către PSD-ALDE, eu, simplul cetăţean paşnic am fost gazat.

B. Gazările au continuat succesiv, deşi nu am mai fost în primul rând. Pe cer apăreau petarde, iar unde cădeau grupul respectiv fugea, semn că erau gazaţi. După ora 23:00 fără a fi anunţat prin megafonie şi aflându-mă la intrarea pe Bulevardul Kiseleff am fost gazat masiv şi am crezut că mor sufocat. S-a format în jurul meu haos, care a făcut să ne lovim unul de altul în încercarea disperată de a fugi din faţa gazelor, căci mii de oameni fugeam disperaţi spre Arcul de Triumf. În învălmăşeală mi-am pierdut telefonul mobil, care a fost găsit de un alt protestatar. Acesta mi-a sunat soţia în Bistriţa pentru a spune că mi-a găsit telefonul şi a căuta o modalitate de a mi-l înapoia. Asta demonstrează buna credinţă a celor peste 100.000 de protestatari care ne-am manifestat paşnic.

3. Mă adresez Parchetului Militar pentru a investiga de ce nu am fost anunţaţi să plecăm din piaţă înainte de a fi gazaţi? Dacă s-a emis prin megafonie mesaj că vor să ne evacueze, la intrarea pe Bulevardul Kiseleff nu s-a auzit.

Aducându-mi aminte de boxele care simulau tragerea cu armament de război puse de Frontul Salvării Naţionale, FSN, devenit apoi PDSR şi azi e PSD la Revoluţia din 1989, cum e posibil ca înzestrarea Jandarmeriei Române de către Guvernul PSD să fie atât de slabă, încât noi să nu fim anunţaţi să părăsim piaţa înintea unei gazări masive.

Dacă acum 29 de ani, când FSN a dat lovitura de stat şi au instaurat haosul prin megafonie, cum se face că acum, când tehnica e atât de evoluată să nu fim anunţaţi corespunzător şi să fim gazaţi? Adică, când interesul FSN-PSD este să fii anunţat se poate, iar când ei nu doresc, noi inhalăm gaze.

C. M-am întors din nou în Piaţa Victoriei, după ce rândurile de jandarmi puşi în formatul gărzilor pretoriene ne-a permis şi am început să strâng rămăşiţele instrumentelor de gazare cu care am fost intoxicat spre a le arăta opiniei publice şi a le pune la dispoziţia Parchetului Militar, dar sâmbătă, 11 august, în după-amiaza zilei am fost percheziţionat de către Jandarmeria Română şi mi-au fost confiscate rămăşiţele instrumentelor de gazare. Noroc, că înainte de amiază am făcut o fotografie pe care o alătur plângerii mele cu aceste rămăşiţe ale instrumentelor de gazare (2).

Pentru a putea demonstra ce muniţie de gazare s-a folosit am cerut în timpul percheziţiei propria legitimare pentru a avea punct de referinţă al mărturiei mele în scris (în carneţelul jandarmului) a celor întâmplate.

Mare mi-a fost uimirea la percheziţie când cartea mea, Dicţionarul Român – Catalan / Catalan – Român a fost calificat de către jandarmi drept „obiect contundent” şi m-au întrebat dacă doresc să arunc cu cartea în ei. Le-am răspuns că eu sunt profesor şi educ elevii, chiar a unor jandarmi, şi NU îi bat cu cartea în cap, respectiv, pe jandarmi în cască. Apoi dacă este scris numele meu pe carte, cum să arunc în ei cu numele meu?

D. Noaptea de vineri spre sâmbătă am dormit în piaţă, iar înainte m-am adresat lanţului de jandarmi pretorieni pentru a fi filmat în înregistrarea video a Jandarmeriei şi a adresa conducerii Jandarmeriei întrebarea: „De ce ne gazaţi?” În dialogul cu unul dintre jandarmii mediatori mi-a spus că eu sunt „victimă colaterală”.

4. Mă adresez Parchetului Militar cu întrebarea: Cum e posibil ca pentru o mână de scandalagii violenţi să fim gazaţi ca „victime colaterale” peste 100.000 de persoane? Oare semnătura oamenilor PSD-ALDE pe documentul care autorizează evacuarea pieţei, având în vedere că eram peste 100.000 de persoane paşnice nu s-a făcut pentru a băga frica în noi? Este oare acesta abuzul PSD-ALDE de înfricare a lumii, după modelul evacuării Pieţei Universităţii de la Mineriada din 1990?

În a doua zi de protest, fiind deja instaurată frica în protestatari multă lume nu a mai venit la protest. Curios este faptul că minoritatea protestatarilor violenţi din prima zi, despre care se spune că sunt galeriile unor echipe de fotbal nu s-au mai manifestat în a doua zi. Oare să fi mers la culcare, când logic ar fi fost ca ei să atace acum şi mai tare pe fundalul nemulţumirii populare şi drept răzbunare pentru marea gazare de vineri. Sâmbătă am găsit o Jandarmerie normală, deschisă la dialog, care ne zâmbea.

5. Astfel, mă adresez Parchetului Militar cu solicitarea de a analiza printre persoanele acuzate de violenţă dacă nu cumva PSD-ALDE i-a trimis pe huliganii de la protest spre a denatura Protestul Diasporei şi a-i înfrica pe oameni, după cum ştim că au făcut la Mineriada din 1990.

E. Am mai aflat de la mediatorii Jandarmeriei că acţiunea în forţă a lor a fost cauzată de posibilitatea ca noi, protestatarii să intrăm în clădirea Guvernului. Cum să intrăm în clădirea Guvernului când după dispozitivul de jandarmi este gard solid de fier cu ţepuşe, iar apoi grilaj gros de fier la uşi şi ferestre, care cu siguranţă sunt blindate. Şi chiar dacă oamenii ar fi pătruns, ce ar fi putut face într-o clădire goală?

Prin urmare, atacul total disproporţionat al Jandarmeriei nu se justifică. Toate acestea mă fac să cred că jandarmii au fost instigaţi şi manipulaţi de oamenii PSD-ALDE că posibila trecere a protestatarilor dincolo de gardul mobil de protecţie înseamnă trădarea jurământului lor faţă de patrie. Astfel, noi, cetăţenii oneşti am devenit duşmani ai statului în manipularea grosolană la care jandarmii au fost supuşi, deşi nu am trecut de gardul respectiv.

În concluzie, faptul că lideri de marcă PSD-ALDE care cu mult timp înainte de protest anunţau că va fi violenţă şi care prin funcţiile publice pe care le deţin sunt superiori ai Jandarmeriei Române coroborat cu gazarea la care am fost supus şi manipularea la ură din partea jandarmilor, pe fondul oboselii şi nealimentării lor mă fac să cred că demersul Jandarmeriei Române de a gaza şi a evacua pe cei 100.000 de cetăţeni a fost premeditat de către PSD-ALDE cu dorinţa de a instaura frica în poporul român. Oare aşa să fie?

Prof. Florin I. Bojor, Bistriţa

15 comentarii

 • Profesore, slaba compunere. Noroc cu sloganurile si zicerile PNL/USR/Iohannis pe care le-ai reprodus intocmai, caci altfel nu intelegea dl. procuror ce vrei. Din textul dumitale reies 2 aspecte: 1. Esti #rezist, 2. Vrei sa-ti vinzi dictionarul

 • Ca suntem toti diferiti o stim,ca unii au mai multa minte altii mai putina e la fel de adevarat,dar sa ajunga un individ ca Bojor sa mai fie si profesor…..e adevarat de religie,dar si asa e prea mult.Cred in Divinitate,nu in bazaconiile spuse de poape sau pastori dar cand vad ca spcimene ca cel de mai sus incearca sa formeze caractere,ba si la oras,hai ca undeva pe coclauri treaca mearga,dar in municipiu….eu zic ca in toamna parintii constienti ar trebui sa refuze orele de religie predate de unul ca Bujor,poate mai sunt dar macar nu ies in fata ca asta.Decat sa pierzi timpul o ora ascultind aiurelile unui bojor mai bine un pic de sport.
  PARERA MEA!

 • Bravo d-le profesor,fara oameni ca tine va fi vai de capul nostru.Ne toropeste ciuma asta rosie compusa din securisti,fosti comunisti ,unii bugetari platiti aiurea si superpensionarii psdului!!

 • Un profesor de religie, in postul Sarbatorii Sf. Maria, are o cu totul alta
  menire decat Bojor. Cunosc profesori de religie care au participat alaturi
  de elevi la Paraclisul Maicii Domnului, au invatat si au cantat pricesne.
  Florin Bojor, ai putea lua exemplu daca in facultate n-ai invatat nimic.
  Sper sa-ti dea Dumnezeu un pic de minte.

 • Dnl Bojor macar participa regulat la actiuni si proteste civice. Omeni dedicati ca si el sau alti care participa activi si cu idei sint mai volorosi pentru societate de cit postaci anonimi la gramada. Nu trebuie sa fi deacord cum si pentru ce protesteaza, dar macar face mai mult de cit noi care stam doar sa comentam. Si o face nu pentru favori personale ci pentru societatea. Merita macar sa fi tratat cu respect indiferent de directie politica!

 • chiar oare de ce scria o asa tampenie VENITI ACASA?
  pai isi lasa aia salariile de mii euroi, etc, aqua de acolo, comos i dice TRAIUL DE ACOLO?
  oare profesorul nu are alta treaba asta nu are de muncit pt facturi, impozite, ca io nu mai rezist?

 • Respect si consideratie domnule Profesor BOJOR ! Postacii anonimi rusine mare ca mai apareti cu slugarnicii in an CENTENAR. Voi nu sunteti urmasi demni ai romanilor morti in transeele din marele razboi de acum 100 de ani. Romania libera nu se face cu elemente fara onoare care nici macar nu au curajul sa isi semneze numele de cetatean vertical.

  • Bălane, tu nu ai onoarea să pomenești de eroii morți în tranșee, uciși de NEMȚI.Acești eroi care acum se răsucesc în mormânt că acum avem un președinte NEAMȚ desemnat undeva într-o sufraferie SRI, un ticălos care dezbină românii!

 • Comunistule cel care te semnezi ….1918. Am marea onoare de a fi urmasul marelui meu bunic cpt de prim razboi SANGEORZAN IOAN care a luptat pe cinci fronturi si a cazut si prizonier la rusi un an. Tot el este artizanul monumentului din satul sau natal COASTA sat martir unic in Transilvania care a dat casa si mortul Monumentul ridicat in memoria consatenilor lui(61) de eroi morti pe aceste fronturi. Esti un X si un Y, adica nu semnezi nu contezi. Haimana comunista !Esti departe de a fi un cetatean adevarat de vreme ce iti fata mintea asemenea enormitati despre PRESEDINTELE tarii.Uite cum gresesti daca nu cunosti omul ?

 • Filozoful PETRE TUTEA spunea; pacat ca am stat in puscarie atatia ani din viata pentru o tara plina de IDIOTI . Cam multi sunt zau si cei care nu se semneaza dar posteaza cate o prostie pe minut . Si acuma inca un rand de minusuri de la comunisti.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS