Actualitate

Florin Bojor: Poate PSD-ALDE, fostul FSN, ne învață și pe noi cum se dau loviturile de stat

Jandarmeria acuză o lovitură de stat la protestele din 10 august și a făcut o sesizare la DIICOT în acest sens, instituţia cerând procurorilor să facă verificări în acest sens. Jandarmeria invocă un articol (2/397) din Codul penal care pedepsește drastic „schimbarea ordinii constituționale, care pune în pericol securitatea națională”. Cu alte cuvinte, Jandarmeria acuză oficial o tentativă de lovitură de stat, adică exact ceea ce susțin și liderii PSD în ultima perioadă.

În calitate de participant la protestul diasporei din 10 august, de la Bucureşti, profesorul Florin I. Bojor a reacţionat pe Facebook: „Jandarmeria ne acuză de lovitură de stat! Pedeapsa: 10, 20 de ani de pușcărie. Conducerea Jandarmeriei chiar e manipulata pe față de PSD-ALDE. Mai bine l-ați întreba pe tovarășul Ion Iliescu cum se dau loviturile de stat?! Protestatarii din București de pe 10 august erau copii când părinții PSD-ALDE dădeau lovitura de stat numită apoi Revoluție. Deci nu avem experiență în minciună, violență, crimă și cucerirea unui popor. Poate PSD-ALDE, fostul FSN ne învață și pe noi cum se dau loviturile de stat…”.

Jandarmeria acuză o tentativă de răsturnare a ordinii constituționale prin fapte de violență. Plângerea vine la o lună de la violențele înregistrate la protestul diasporei din 10 august și cel mai probabil este însoțită și de o serie de indicii descoperite de jandarmi, care au analizat în această perioadă imaginile surprinse și datele obținute în legătură cu manifestația din Piața Victoriei. Totodată, plângerea vine după ce la nivel politic s-a vorbit despre o astfel de lovitură de stat. Au făcut declarații în acest sens atât Carmen Dan, cât și Liviu Dragnea.

DIICOT a înregistrat sesizarea primită din partea Jandarmeriei, există așadar un dosar penal. Până la acest moment, însă, nu s-a început urmărirea penală cu privire la fapta denunțată de Jandarmerie.

Despre sesizarea respectivă a vorbit și ministrul de interne, Carmen Dan, în Camera Deputaților, cu ocazia citirii moțiunii simple care o vizează. Ministrul nu a menționat cine anume a făcut sesizarea către DIICOT: „Am putut vedea cu toţii şi am urmărit şi eu aseară nişte filmuleţe. Cred că sunt aspecte care reies şi din acele înregistrări şi cred eu că instituţiile statului se pot apleca şi pentru a verifica şi aceste situaţii. În plus, am depus la DIICOT o acţiune prin care expunem toată înlănţuirea de evenimente şi fapte, particularităţile acestei acţiuni de protest şi am adresat Parchetului solicitarea să facă toate verificările necesare, noi fiind la dispoziţia organelor judiciare cu orice alte probe sau înscrisuri pe care le consideră necesare”, a declarat ministrul, după ce a participat la dezbaterea moţiunii simple depuse împotriva sa de PNL.

1 comentariu

  • LE PLATESTI SALARII LA JANDARMI CA EI SA TE ACUZE DE LOVITURA DE STAT!!!!
    …e ca o baba care vrea sa fie….fw,,,tu,,,,ta!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.