Actualitate Recomandări

Prof. Florin Bojor, singur la manifestația organizată de el pentru unirea cu Republica Moldova

(VIDEO) Profesorul de religie Florin Bojor a manifestat singur în fața Palatului Parlamentului solicitând unirea României cu Republica Moldova. ”Generația tatălui meu și acum generația mea am eșuat în a uni poporul român”, a scris el la finalul unei zile în care ar fi vrut să aibă mai mulți susținători ai unirii de partea sa.

”Singur, dar cu conștiința împăcată! Tatăl meu, Dumnezeu să-l odihnească în pace, m-a educat să cred în unirea neamului românesc.

Ca simplu cetățean, de ani de zile am luptat pentru unirea celor două țări române: România și R. Moldova. Zilele acestea ar fi șansa generației mele să facă Unirea.

Acum trebuie să pun punct, dar să-mi educ copiii să aibă și ei același crez. Generația tatălui meu și acum generația mea am eșuat în a uni poporul român.

Peste 30 de ani copiii mei vor fi gata să lupte și ei pentru același crez: UNIREA. Poate, o vor face ei…”, a scris el pe Facebook.

”Duminică, 27 martie 2022, între 12:45 – 16:00 cerem Unirea în fața Parlamentului din București.Distribuiți, vă rog!”, a scris el în 25 martie.

Ziua Unirii Basarabiei cu România este sărbătorită în fiecare an la 27 martie, fiind instituită prin Legea nr.36/2017.

Sfatul Ţării, întrunit în şedinţă solemnă la Chişinău, a votat la 27 martie/9 aprilie 1918, unirea provinciei româneşti Basarabia cu România. „Republica Democratică Moldovenească (Basarabia) în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră şi vechile graniţe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută şi mai bine de ani din trupul vechii Moldove, în puterea dreptului istoric şi a dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-şi hotărască soarta lor, de azi înainte şi pentru totdeauna se uneşte cu mama sa România.”, se arăta în Declaraţia de Unire semnată de preşedintele Sfatului Ţării, Ion Inculeţ şi de secretarul Ion Buzdugan. („Istoria României în date”, Editura Enciclopedică, 2003)

17 comentarii

  • Este o iluzie că poți face „unirea” atâta timp cât nu este dorită de marea majoritate a celor ce se presupune că se vor uni. In momentul de față, nici Romania și nici Moldova nu sunt pregătite pentru așa ceva. Prima dovada este că domnul Bujor a fost singur acolo!

 • asa si ala a atacat ucraina ca i s-a pus pata pe ….ceva …istoric!
  astia vor sa repete istoria…
  TREZESTE TE…ESTI IN 2022…
  Inca mai crezi in baioneta si drapel?
  sa-i spuna careva daca a ajuns la bucuresti sa nu se duca si la ….romanii au talent!

  • În ce constă penibilitatea lui, ca lupta pentru un ideal pe care mulți l-au uitat voit? Sa cred ca si tu faci parte din cei care vor capitala la Viena? Ma proștilor, va meritati soarta de săraci. Ati uitat ce înseamnă să fii roman si cum au murit ai noștri pentru limba asta, pentru pământul ăsta. Fie ca in alta viata, toti cei ce radeti aici de acest om, sa va reincarnati în oameni fără țară și sa vedeti cum e sa fiti prigoniți de altii, ca cei care ne-au condus de la Viena sau Buda. Am zis!

 • ..sa fim seriosi…daca ar fi referendum…nici 25 % dintre romani nu vor unirea….nu suntem noi destul de saraci? aia is mai saraci…

 • Cinste profesorului FLORIN BOJOR pentru lectia de patriotism data voua carcotasilor fara nume niste ANDROIZI UMANI care au fost repetenti la lectia de istorie.
  Nici restul poporului nu are nimic cu dragostea de tara din momentul in care aflam de la statistici ca numai 26% si-ar apara tara in caz de invadare si razboi din partea unei armate straine.
  Suntem rau in BUDA !

  • Nu este bine sa jignti pe nimeni . Stiti ce spunea D-l Ratiu despre democratie? Cand veti intelege sa comentati dar pana atunci ar fi bine sa va abtineti. Doar acest profesor este un mare democrat , restul doar androizi umani (vedeti sensul cuvantului android).

  • Domnule Bălan:
   Lăsați jignirile la o parte! Cred că nu putem impune noi unei țări să se unească cu noi, doar că așa vrem noi marii patrioți! Ar fi extraordinar de bine ca noi marii patrioți să ne construim o țară, iar mai apoi, după ce ne permitem să avem un trai decent, bunăstare adecvată, instituții funcționale și independente, sănătate, educație, infrastructură și JUSTIȚIE nu INJUSTIȚIE sau justiție făcută pentru mafioți, nu-i așa? să-i invităm și pe alții să facă parte din marea noastră familie! Ce spuneți? Cred că într-o lume atât de globalizată, în care toți trebuie să trăim cu toți, fiecare trebuie să trăiască în armonie cu cel de lângă el, în care toți depindem de toți, în care toți trebuie să avem grijă de toți etc., să o tot avansăm pe aia cu patriotismul și naționalismul arată cât de înapoiați suntem. Hai să ne respectăm ca oameni, să fim unii pentru ceilalți și să dăm dovadă de empatie și grijă fiecare pentru fiecare!

 • Prietene și pretini,
  nu merge doar cu zeflemea, b(B)ucuresti și cu…talent de mahala… .
  În sec.XXI … ,(paradoxal, cred că NU știi când începe și se-ncheie), ori ești cretin ori religios, dacă ,,Nu” din urmă , cu siguranță nu vei exista….
  Apoi , dragul meu ,prin ’48 erau și moșieri, mon’cher(i), mes amis, caftangii ,musiu și Pristanda cu baionetă și drapel, ca tine !
  …tocmai ziceam că erau și pe vremea pașoptiștilor, dar ,,în șalvari și-n ișlic” bunicii și părinții lor , și de-aia au revenit în țară, să le schimbe metehnele și portul cu,,straie nemțești „… și d’aia a fost revoluțiunea de la 1848… .
  Finalmente au reușit, pentru că au avut putere de convingere !
  ,,Bujori românești” ,sunt Mulți … Pretutindeni , dar care privesc, uimesc , se lasă admirați dar nu se exprimă ….,Nu doar Unul …,exilat prin stepa calmucă …

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.