Actualitate

Prof. Virgil Rus: ”Școala altfel” la CN ”Liviu Rebreanu”

(FOTO) În aceste zile, în cadrul Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” s-a desfășurat programul „Școala altfel”, unde am participat la invitația prof. Claudiu Șular pentru a susține o prezentare pe teme de sănătate, alimentație sănătoasă, sport, odihnă, factori care condiționează calitatea vieții. Alături de mine au fost prezenți și câțiva studenți ai Facultății de Educație fizică și Sport (Cosmina Alexandra, Roxana Lăpuște, Szilveșan Ionuț și Sângeorzan Dragoș) care la rândul lor au prezentat și susținut elevilor diferite discuții pe teme de sănătate iar mai apoi în sala de sport au desfășurat activități sportive, părți practice atractive, distractive, care sunt parte din lecțiile de educație fizică și sport și la cre elevii au participat cu entuziasm.

 

Am avut plăcerea să intru și la clasele mici la invitația prof. Iustina Danea unde am găsit o atmosferă caldă, colorată, deosebit de specială și frumoasă. Am găsit acolo copii tare drăgălași și cu interes pentru temele prezentate. Chiar dacă toți au confirmat că știu despre ce e vorba și ce trebuie să facă pentru a fi sănătoși (a se vede desenele făcute de ei în doar cinci minute) și chiar dacă dascălii îi îndrumă și îi informează despre aceste mijloace (a reieșit din discuțiile cu copiii) am constatat cu îngrijorare că doar la o singură grupă (!) unul din cinci copii era supraponderal. Din 24 de copii peste 5 erau supraponderali chiar cu obezitate ceea ce dragi părinți, este îngrijorător. Dacă vă iubiți copiii lăsați-i să facă sport și hrăniți-i sănătos. Deveniți modele pentru copiii voștri. În toată această ecuație sunteți principala variabilă care poate fi ajustată, desigur, acolo unde nu există patologii. Copiii știu ce trebuie să mănânce și ce trebuie să facă dar au nevoie de modele. Părintele e principalul model.

Pe parcursul programului, prof. Dana Zbîncă ne-a susținut, încurajând elevii atât prin participarea în seminar cât și în lecția practică unde de altfel, alături de prof. Rodica Someșan, a confirmat o formă sportivă foarte bună.

Felicitări cadrelor didactice implicate!

Prof. Virgil R. Rus, dr. Ştiinţa Educaţiei Fizice şi Sportului

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.