Actualitate

Protestatarii Bistriţei caută o formă prin care să continue lupta la nivel local

Manifestanţii din Bistriţa care au continuat să protesteze şi după ce a fost abrogată Ordonaţa 13 anunţă că vor să continue lupta la nivel local într-o formă sau alta. În acest sens, Bogdan Barna, cel care s-a ocupat în mare parte şi de organizarea protestelor, a iniţiat un sondaj pe pagina de Facebook a Comunităţii Unite Bistriţa. Iatăcum sună postarea:

„Dorim să continuăm lupta la nivel local, într-un fel sau altul, şi avem nevoie de o părere:

Ce consideraţi că e mai bine pentru continuarea luptei:
1) Să înfiinţăm o asociaţie
2) Să ne alăturam unui partid

*Opţional, dacă doriţi să explicaţi alegerea într-un comentariu, cu tot dragul. O să ţin cont de toate părerile”.

Până acum, cei mai mulţi au susţinut ideea înfiinţării unei organizaţii, dar sunt destui care vor şi alăturarea unui partid. Câţiva propun înfiinţarea unui nou partid de dreapta.

10 comentarii

 • Alaturarea de un partid sau infiintarea unuia, ar compromite ireversibil ideea de Romanie profunda, capabila de a se ridica impotriva oricarui pericol la adresa neamului. Nimeni nu-i opreste pe liderii diferitelor partide sa se alature acestor miscari spontane, care au salvat onoarea acestei generatii, considerata „pierduta” . Nimeni nu-i poate opri pe manifestanti sa se alature unuia din nenumaratele partide existente, pe care sa-l ajute sa se clarifice doctrinar si sa se curete daca-i nevoie. Asociatii se pot crea, dar nu vad in ce masura o anume asociatie ar putea reprezenta vointa miilor de bistriteni de profesii si de orientari politice si religioase total diferite. Orice forma de organizare statutara a Romaniei profunde ar fi o forma de confiscare, asemanatoare celei regizate de diabolicul Iliescu in 89-90. Cred ca mentinerea unui spirit civic viu si sanatos, se poate face prin dialog on-line, intre persoane , grupuri de prieteni virtuali, asociatii, ONG-uri si partide politice, prin luari de pozitii privind viata urbei, a judetului , a tarii( inclusiv Moldova ocupata) si a UE.

 • Nu cred că are rost, să infiintati si voi incă un partid de dreapta. Romania nu duce lipsă de partide de dreapta ci de partide de centru-stânga. PSD are monopol pe flancul stâng, si este nevoie de alt partid, cu oameni competenți, cinstiți şi care să facă socialdemocrație autentică.
  Alternativa (Socialdemocrată) sau Liberalismul Social etc.
  Dacă vi se pare prea dificil, să infiintati un nou partid de centru-stânga, inscrieti-vă in
  Prima opțiune: Uniunea Salvati România
  A doua opțiune: Partidul Ecologist Român

 • Dragi protestatari, PNL vă aşteaptă cu braţele deschise şi cu fraţii Costan pe post de antrenori la statul în stradă şi dat cu tifla Poliţiei Locale.

 • Alăturarea la un partid nu ar face decât să ducă la pierderea mesajului cetățenilor în favoarea unor interese și funcții temporare. Sistemul actual, compus din partide și politicieni, se face vinovat de distrugerea țării și a instituțiilor statului român. Înlocuirea acestuia cu un sistem meritocrat, bazat pe profesionalism, moralitate și patriotism este o alternativă viabilă și necesară. Meritocratia, democrația directă propune depolitizarea, implicarea directă a cetățeanului, ocuparea funcțiilor prin concurs, conștiință civică și patriotică. Vă așteptăm în Mișcarea Meritocrata pe toți cei care doriți un sistem și un nivel de viață mai bun.

  • Protestatarii din strada nu pot guverna,nu pot face legi,nu pot schimba caractere sau doctrine. Pot sa-si exprime nemultumirea,dar de la asta si pana la a schimba guverne…. Din miile de protestatari nici macar 0,5% nu sunt in stare sa se inscrie in oricare partid politic si sa incerce de acolo sa schimbe ceva. Vorba unui prieten ” din tribuna toata lumea poate comenta si exprima nemultumiri mai greu cand trebuie sa-ti asumi sa joci „. Asa ca lasati-o mai moale cu protestele ca mai mult de cat ati facut nu cred ca se mai poate din strada.

  • Sună frumos ceea ce spuneţi, dar uitaţi un lucru esenţial.
   Pentru ca în România să se producă o asemenea schimbare în bine e nevoie de stabilitate şi de includerea României în sfera de influenţă occidentală pentru cel puţin un secol. Mă tem că, până atunci, valul rusesc ne va inunda din nou cel puţin o dată.

 • Daca de la nivel national au ajuns la nivel local, in curand vor ajunge la nivel de bloc sau de scara. Asa ca intrebarea va fi daca sa preia o asociatie de locatari sau sa ia locul unui sef de scara. Gasesc ei un bloc cu un presedinte de asociatie mai slabanog si dau o lovitura de bloc. Au vazut ca au ramas atat de putini (7) si s-au gandit ca e cazul sa faca o asociatie. Ar putea sa-i puna numele „Asociatia 7 neuroni”. :))

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS