Actualitate

Profitul investit în susţinerea învăţământului profesional-dual va fi scutit de impozit

Legea iniţiată de către deputatul USR Cristina Iurişniţi prin care operatorii economici care investesc profitul în burse şi activităţi profesionale pentru tinerii din cadrul învăţământului profesional-dual beneficiază de scăderea impozitului a fost adoptată în Parlament.

Facilitățile prevăzute sunt: 

– Profitul investit nu va mai fi impozitat

– Cheltuielile privind bursele profesionale de minim 200 lei, sumă egală cu suma bursei garantate de stat, se vor scădea din profit în vederea calculării bazei de impozitare 

– Agenţii economici, microîntreprinderile care acordă burse elevilor din sistemul profesional dual scad sumele din impozitul pe venit până la nivelul valorii de 20%

”Victorie în Parlament! Încă o soluție concretă pentru scăderea abandonului școlar și încurajarea inserției tinerilor pe piața muncii. Parlamentul și-a exprimat voința în mod clar: operatorii economici care sprijină și investesc în învățământul profesional-dual, acordând burse, reinvestindu-și profitul și facilitând formări de calitate elevilor, trebuie susținuți de statul român prin diminuarea obligațiilor lor fiscale”, spune deputatul USR Cristina Iurișniți.

1 comentariu

  • E o lege bună care sprijină firmele , încurajează resursa umană cu condiția ca să cu adevărat implicare din partea angajatorilor, unităților de formare şi a persoanelor integrate. Să nu devină ceea ce se întâmpla din pix de obicei , calcul contabilicesc …cu elevi fictivi si unități fantomă.
    De observat dna Iurisniti a propus legi cu ceva mai multă viziune şi pragmatism ce pot face un impact real mai puțin demagogice şi populiste.
    Iar Boc uite ce a făcut din Cluj.
    Un oraş peste Bucureşti la anumite capitole.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.