Actualitate

Programa de predare a religiei în şcoli va fi schimbată. Se va pune accent pe valorile morale

Ministerul Educaţiei va conlucra cu Biserica Ortodoxă pentru îmbunătăţirea programei de religie, astfel încât să fie pus un accent mai mare “pe ceea ce înseamnă sistemul de valori de referinţă” şi valorile morale în societate.

Ministrul Educaţiei a spus, la Cluj, că a discutat cu Patriarhul Daniel despre colaborarea cu Ministerul Educaţiei, acesta nominalizând deja membrii unei comisii care să lucreze la aceste modificări.

Dorinţa Ministerului Educaţiei este de a conlucra cu Biserica Ortodoxă Română, şi nu numai, pentru orele de religie, care sunt parte în trunchiul comun al curriculumului de la clasa pregătitoare până la ultima clasă de liceu. Am avut o discuţie cu Patriarhul Daniel în ideea de a îmbunătăţi programa disciplinei de religie de la toate clasele, în dorinţa, acceptată şi de BOR, de a se pune un accent mai important pe ceea ce înseamnă sistemul de valori de referinţă, ceea ce înseamnă valorile morale în orice societate. PF Daniel a nominalizat membrii unei comisii, iar Ministerul Educaţiei şi-a stabilit reprezentanţii şi se lucrează la aceste modificări, a spus Andronescu.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a aprobat 45 de manuale de religie, dintre care doar 18 aparţin cultului creştin ortodox, arăta în 11 septembrie Patriarhia Română, după ce Asociaţia Secular-Umanistă din România a scris că aceste cărţi ar fi un “instrument al îndoctrinării religioase”.

Sursa: ziuaveche.ro

1 comentariu

  • De ce nu s-a introdus in orarul claselor pregatitoare religia? Potrivit legislatiei aceasta disciplina poate fi predata doar de profesorul de religie. Astept ca ISJ sa intervina, profesorii de religie sa intre la clasa, iar elevii sa invete cu drag.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS