Actualitate Cultură

Programul care oferă noi oportunităţi în educaţie, Erasmus+, se lansează şi la Bistriţa

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale organizează o campanie de informare în mai multe judeţe, pentru promovarea programului Erasmus+. În Bistriţa evenimentul va avea loc în data de 19 februarie, ora 16, în sala de sedinţe de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud. Aflaţi aici unde vă puteţi înscrie!

Potrivit unui comunicat remis redacţiei noastre, campania se organizează sub forma unor evenimente de prezentare de două ore în care se abordează oportunităţile acestui nou program al Uniunii Europene destinat educaţiei, formării profesionale, tineretului şi sportului. Sesiunile vor fi susţinute de doi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale şi vor fi abordate următoarele teme: cadrul general Erasmus +, întelegerea  principiilor şi elementelor de bază; principalele liniile de finanţare; tipuri de candidaţi; paşii de urmat pentru a depune un proiect.

În Bistriţa evenimentul va avea loc în data de 19 februarie, ora 16, în sala de sedinţe de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud. Pentru înscrieri accesaţi link- ul următor:  http://www.anpcdefp.ro/noutate.php?id=92

Erasmus+: noul program al Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport pentru perioada 2014-2020 îşi propune să încurajeze dezvoltarea competenţelor şi a capacităţii de inserţie profesională şi să ofere noi oportunităţi de educaţie, formare şi stagii pentru tineri. Programul se va derula pe o perioadă de şapte ani şi va beneficia de un buget total de 14,7 miliarde de euro. Această cifră este cu 40% mai mare decât actualul nivel al cheltuielilor şi reflectă angajamentul UE de a investi în aceste domenii.

Erasmus+ va oferi unui număr de peste 4 milioane de europeni posibilitatea de a studia, de a se forma, de a câştiga experienţă profesională şi de a participa la programe de voluntariat în străinătate. Programul va finanţa parteneriate transnaţionale între organizaţii şi instituţii de învăţământ, formare şi tineret, cu scopul de a stimula cooperarea şi de a construi o punte între mediul educaţional şi cel profesional, care să faciliteze acoperirea deficitului de competenţe cu care ne confruntăm astăzi în Europa.

De asemenea, va susţine eforturile de modernizare a sistemelor de învăţământ, formare profesională şi tineret depuse la nivel naţional. În domeniul sportului, programul va finanţa activităţi accesibile publicului larg şi proiecte transfrontaliere destinate în special combaterii trucării meciurilor, dopajului, violenţei şi rasismului.

Erasmus+ reuneşte şapte programe ale UE în domeniul educaţiei, formării şi tineretului şi va susţine, pentru prima dată, sportul. Fiind un program integrat, Erasmus+ oferă mai multe posibilităţi de cooperare între sectoarele educaţiei, formării, tineretului şi sportului. Totodată, propune condiţii de participare şi de finanţare simplificate faţă de programele precedente.

1 comentariu

  • Este de mirare cum cu atatea programe in invatamant avem tot mai multi infractori? Uitati-va pe statistici cum evolueaza infractiunile an de an.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.