Demararea procedurilor pentru cumpărarea bazelor sportive Mecanica și Iproeb, de pe str. Poligonului, a primit undă verde din partea Consiliului Local Bistrița, cu 16 voturi ”pentru” și 3 abțineri.
Municipalitatea va lua un credit de 100 de milioane de lei pentru realizarea a 25 de obiective de investiții, printre care și cumpărarea celor două baze, sumele prevăzute pe lista împrumutului fiind de 3.208.500 lei pentru baza Iproeb și 3.093.000 lei pentru baza Mecanica. În locul celor două baze se dorește construirea unui complex sportiv și de agrement modern.
”Suprafața bazelor Iproeb și Mecanica este una generoasă și cu un potențial uriaș, ținând cont că se află în proximitatea Pădurii Schullerwald, există rețea de utilități, este în oraș nu în afară, deci potențialul este extraordinar de mare. Dorim să construim un parc sportiv și acest lucru presupune bazine de înot, terenuri de sport, multe funcțiuni cu destinație de sport, agrement, relaxare. Dorim, în situația în care ajungem la o finalitate în ceea ce privește negocierile pentru cumpărarea bazelor, chiar dacă reușim doar cu o singură bază proiectul poate merge mai departe, să depunem un proiect cu finanțare europeană prin POR pe infrastructură de agrement, ceea ce va va da orașului o zonă cu adevărat de mare nivel pe această componentă de sport, divertisment, petrecere a timpului liber. Nu mă pot pronunța acum cu privire la valoarea proiectului, dacă va costa 10 sau 14 milioane de euro. Va fi un proiect mare dacă reușim să achiziționăm terenul. Urmărim realizarea unui proiect de anvergură pentru oraș”, a spus primarul Ioan Turc.
Municipalitatea vrea construirea unui bazin de dimensiuni olimpice în zona Cocoș, prin CNI, pe amplasamentul pe care a fost proiectat Aqua Park-ul, realizarea acestuia doar din banii municipalității, așa cum a dorit administrația trecută, fiind ”o utopie”, a mai spus primarul.
În ceea ce privește posibilitatea achiziționării Stadionului ”Jean Pădureanu”, primarul Bistriței a precizat: ”Suntem în discuții, nu de ieri, avem depus un raport de evaluare de către lichidator, vom face propria noastră evaluare și în situația în care vom ajunge la un preț corect vom cumpăra și această bază sportivă, vom veni în fața Consiliului Local cu o propunere de cumpărare a terenului și întregii infrastructuri. Am avut întâlniri cu lichidatorul, dorim să cumpărăm patrimoniul Gloriei, sper să avansăm cu negocierile. Oamenii sunt legați de Stadionul Gloria, de tot ce a însemnat Gloria pentru oraș, terenul e în zona zero, dacă nu facem această intervenție totul se va nărui acolo, tribuna dinspre parc e în stare avansată de degradare și acest proces continuă. După fiecare anotimp vom observa cu tristețe că infrastructura va arăta tot mai rău. Nu suntem în acest moment în măsură să introducem acest obiectiv pe lista de investiții pentru că o listă de achiziții aferentă unui credit pe care vrem să-l contractăm conține documentații care au trecut prin CL sau achiziții pentru care deja am demarat proceduri și avem documente. Pentru bazele Mecanica și Iproeb avem raport de evaluare. Nu putem dimensiona prețul achiziției în funcție de ce solicită potențialul vânzător”.
In loc să asfalteze cele peste 200 de strazi de pamant, primarul ne baga in pamant cu creditele pentru baze de agrement.
Băi tembelilor, la ce v-am trimis în consiliul local?
Treziți-vă și vedeți prioritățile orașului! Ne îngropați în datorii pentru tot felul de tâmpenii, cum a făcut Câțu cu România.
statia de asfalt e achizitionata, mai puteti behăi mult?
Super, Am petrecut multe zile frumoase la soare la plajă şi la baie la ştrandul Mecanica.
Baza sportivă şi de agrement Mecanica ( Mebis ) a fost construită de cunoscutul inginer bistrițean Tomşa Gelu.
Multă Baftă în construirea reconstruirea bazelor sportive Mecanică-IPROEB !
MINTE de om bolnav dacă te împrumuți cu bani grei sa cumperi pământul cu ce bani construesti baza sportiva și utilitățile pt ca acolo totul e distrus .Primaria are pământ și a investit în dealul Cocos de la Unirea se muta dintr-un deal în alt deal dar mult mai scump
Nelule, din Pietris nu pricepi nimic, nici nu ai cum.
Banuiesc ca stii si tu ca nu ai inteles nimic, la fel cum nu intelegi nimic din viata, in general…
Sa-i explice cineva ce inseamna fonduri europene. Si sa-i mai spuna cineva sa citeasca tot articolul, nu doar titlul.
După ce se va achiționa baza sportivă Mecanică până ce se va face un nou proiect ştrandul Mecanica trebuie reparat acolo unde este nevoie şi repus în funcțiune.
https://timponline.ro/municipalitatea-demareaza-procedurile-pentru-cumpararea-bazelor-iproeb-si-mecanica/
Neșu si Calin mars la vaccinare. In ce priveste administrarea orasului daca va crapa capul ci idei poftiti la dezbateri publice cu asumarea numelui si cartea de identitate pe masa.
Asa se lucreaza in DEMOCRATIE nu sa carcotesti pe internet unde nu ai nici o valoare. Implicati-va domnilor cetateni !
Bălane iar o ți langa cu dezbaterile publice din primărie la care nu vine niciun bistrițean. Toată lumea ştie că când ( cacofonia este intenționată ) se fac dezbateri publice de fapt decizia este deja luată de către un grup ” intim ” şi doar se nimează democrația fiindcă aşa prevede legea şi în fapt punctul de vedere a bistrițenilor nu contează. Primarul are OBLIGAȚIA să consulte cetățenii Bistriței astfel riscă să o pățească din nou aşa cum a pățito cu redenumirea parcului în detrimentul voinței oamenilor din oraş după care a fost nevoit să inagureze bustul din parc aproape pe ascuns de ruşine nici măcar consilieri care au votat redenumirea mârşavă a parcului nu au participat la eveniment, aşa cum a pățit cu WC-urile, aşa cum a pățit când sa trezit să zică că vrea să mute Autogara, aşa cum a pățit când a propus lărgirea imposibilă a străzilor Calea Clujului, Drumul Cetății şi Simion Mândrescu aşa cum a pățit cu multe altele…
Bălane de data acasta inițiativa primarului Turc este foarte bună lafel cu sunt şi axa pe lângă calea ferată şi noua centură pe la Budac este foarte bună. Dar dacă în continuare va ignora nevoile şi doleanțele cetățenilor cum face acum şi păstrează modul în care mimează consultarea cetățenilor s-ar putea ca şi aceste inițiative lăudabile să cadă în derizoriu.
Turc a mai pățit o ruşine cãnd fără nicio consultare a populației a vrut să demoleze cinematograful 23 August.
Da, corect, acolo e chiar fain, am avea cum au alte orase, ceva de agrement la standarde.
Mecanica? Glumiti nu? Acolo nu mai exista nimic, Tocmai asta e ideea lor, celor de la conducere sa faca ceva frumos. Sper ca nu pe modelul Cocos……
Ca la Cluj in Gheorgheni
Pina nu vine la Primărie Radu Moldovan nu se face nimic doar vorbe faptele se vad la domnul Moldovan administrația Turc nu au fost capabili sa tundă iarba nu sa facă baze sportive moderne doar vorbe și poate i face o statuie și la babalicul de Bălan și îl pune linga Rege în parc
Bistrița are nevoie de mai multe baze sportive în oraş şi nu la Cuca Măcăi pe păşunea Cocoşu. Este necesară construirea stadionului de Rugby pe strada Drumul Cetății pe terenul unde a fost intreprinderea de Drumuri Județene.
Fotbalul este o afacere mizerabilă la care nu mai merge niciun spectator.
La meciurile noii echipe de fotbal nici măcar familile jucătorilor nu vin la meciuri sunt mai puțini spectatori în tribună decât jucători de fotbal pe teren şi atunci de ce ar trebui să cumpere primăria un stadion care va fi permanent gol.
Pe păşunea Cocoşu se va face un stadion cu vreo 500 de locuri în tribune nici măcar acesta nu se va umple la vreun meci de fotbal.
Sper ca proiectul de anvergura sa nu se finalizeze ca strandul de la Codrisor,unde toate panourile solare sunt sparte(au inghetat iarna,lipsa antigel),celebra prelata pt acoperit bazinul noaptea nu a fost folosita nici macar o data!!,primavara sau toamna,cum anuntau),bazinul trebuia zugravit anual,etc.Este un exemplu de proiectare,constructie si administrare de catre stat(prin firme de casa).Privatii cand investesc fac studii reale de necesitate,rentabilitate,etc,pe cand astia dau impresia ca arunca cu banii dea moaca,la baietii lor.
Se vede şi aici că foarte puțină lume este interesată de ştrandul muncipal care este în fapt o struțo-cămilă nefiind bun nici pentru performață sportivă şi nici pentru agrement.
Mai întâi ar trebui să termine de făcut pista de biciclete de pe strada Drumul Cetății pe partea bună adică pe partea cu şanțul de gardă pentru a ajunge la ştrand cu mijloace de transport sănătoase.
https://timponline.ro/proiectul-de-amenajare-a-pistelor-pentru-ciclisti-pe-drumul-cetatii-schimbat/
Bistrița duce lipsă cronică de parcuri în realitate avem un singur parc adică Parcul Mare care încet încet este distrus bucățică cu bucățică aşa că Bistrița are nevoie de un nou Parc Mare în oraş locația perfectă este pe strada Drumul Cetății în locul unde a fost fabrica de Teracotă. Avem nevoie de un parc Backup la distrugerea Parcului Mare !
Primăria ar trebui să achiziționeze şi terenul unde a fost fabrica de Teracotă acum cât timp încă nu au apărut blocuri acolo.
Oraşul are nevoie de parcă Parck & Ride pentru care sunt fonduri europene la Viişoara, Sigmir, Dumitra şi Unirea.
Am fi idioți țări dacă nu am profita de aceste fonduri pentru parcări
https://timponline.ro/locurile-de-parcare-in-bistrita-mai-scumpe-ce-asigurari-da-primarul-ioan-turc/
Acest proiect arată interesant, spor la treabă !
Este foarte bine că se ia credit pentru asfatarea străzilor Vasile Lucaciu şi George Barițiu din cartierul Henri Coandă. Spor la treabã !
Intr-un final se misca ceva rotite si la domnu Nelu.
Problema e executia.
Daca executa asa cum sunt si pistele de bicicleta, in loc de Baza Sportiva Ghiorghieni cu teren de rugby o sa avem parcul de lemn, daca va aduceti aminte cum era inainte de Lidl..
Locul acele merită o bază sportivă frumoasă.