Actualitate

Proprietari de terase din Bistrița, avertizați. Ce sancțiuni au dat forțele de ordine

Jandarmii fac în această perioadă verificări privind respectarea măsurilor stabilite pe raza municipiului Bistrița odată cu intrarea în scenariul roșu.

În scenariul roșu se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. De asemenea, aceste măsuri se aplică și teraselor parțial acoperite, adică operatorilor economici care desfășoară activități în spații publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

Numai în ultimele 24 de ore, jandarmii au verificat 54 de societăți comerciale și 137 de locații, fiind legitimate 368 de persoane. 3 operatori economici, proprietari de terase, au fost avertizați cu privire la măsurile care trebuie respectate în această perioadă.

Au fost aplicate în total 38 de sancțiuni: în context Covid – 30 de sancțiuni (8 amenzi în valoare de 4.000 de lei și 22 de avertismente scrise), respectiv alte 8 sancțiuni (5 amenzi în valoare de 2.700 lei și 3 avertismente scrise – Legea nr. 61 din 1991), informează Inspectoratul de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

169 de polițiști, polițiști locali și reprezentanți ai autorităților cu atribuții în domeniu au continuat ieri verificările în context Covid și, totodată, au participat la 12 acţiuni punctuale, în sistem integrat, cu celelalte instituții cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Astfel, au fost verificate peste 1.700 de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în zonele unde au fost desfășurate controale, 71 de operatori economici și 139 de autovehicule.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 68 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.200 de lei, pentru nerespectarea Legii 55/2020, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, a măsurii carantinării la domiciliu și privind deplasarea nejustificată în intervalul orar 22:00 – 05:00.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.