Social

Proprietățile cu SPA din Colibița câștigă teren, dar pierd prin prețuri mari

În plin sezon estival, stațiunea Colibița este vizitată de turiști atât din țară, cât și străinătate, atrași de priveliștea cu munte și lac, dar și faptul că s-au diversificat serviciile, multe proprietăți având SPA. În același timp, apar însă și dezamăgirile: prețurile mari și distanța mare față de lac pe care unii proprietari evită să o menționeze în promovările pe care le fac.

Fotografiile frumoase de pe un site de rezervări l-au atras și pe un turist din Iași. El a petrecut împreună cu soția două nopți într-un resort din Colibița și a plătit o mie de lei numai pentru cazare.

Încă de la sosire și-a dat seama că s-a păcălit: ”Pensiunea nu are ieșire spre lac, cum reiese din anumite poze, în realitate fiind la o distanță de 10 minute de mers pe jos până la lac”.

”Lumea nu cunoaște adevărul despre această locație așa că îmi permit să fac o recenzie pentru a nu lua țeapă și alții așa cum am luat eu. Pentru mine a fost cea mai mare dezamagire privind petrecerea concediului în această locație. Totul este gândit ca proprietarii să aibă doar de câștigat fără a ține cont de clienți”, a scris turistul din Iași.

Singurul punct forte al locației în care s-a cazat a fost, în opinia lui, faptul că locația avea SPA: ”Zona SPA într-adevăr este ok și totul a funcționat conform parametrilor mai puțin culoarea apei cam dubioasă la piscină. Amplasarea zonei SPA este aiurea, în neregulă. Ca să ajungi la zona SPA și înapoi la cazare trebuie să parcurgi cei aproximativ 50 metri sub cerul liber. Cum ați gândit o nu prea înțeleg, să ieși de la SPA și să trebuiască să mergi prin ploaie (așa a fost vremea când ne-am cazat noi) sau prin frig, zăpadă, iarna, până la cameră? Aveți grijă! Copiilor sub 14 ani le este interzis accesul în zona SPA“, a transmis el.

Alt punct slab este în opinia lui prețul mare pentru cazare fără mic dejun inclus.

”Camera mică ca o cutie de chibrituri, lipsă frigider din cameră, lipsă masă și pahare din cameră, lipsă a doua pernă, pereții subțiri de auzi tot ce face vecinul. Noi am primit prosoape și consumabile doar pentru o persoană deși am fost cazați două persoane”, a spus el dezamăgit că a plătit circa 500 de lei pe noapte.

De asemenea, și prețurile ar fi exagerat de mari la mâncare: ”Am servit masa la prânz la locație și o ciorbă costa 30 lei cu tot cu smântână, ardei iute și pâine și am primit o fiertură de legume cu carne fără gust. (…) Prețuri exorbitante la băuturi (am socotit eu că adausul comercial este de peste 500%). De exemplu, 40 ml de Jack Daniel costă 16 lei. La voi ar fi trebuit să plătim 268 lei în loc de 130 cât am plătit la alt restaurant unde mâncarea are gust și priveliștea spre lac este magnifică. E la 10 minut de mers cu mașina tot în Colibița spre baraj (…) Totul este gândit ca proprietarii să aibă doar de câștigat fără a ține cont de clienți”.

Pe site-urile de rezervări, aceeași locație are însă calificativul ”foarte bine” și nota 8,5.

  • ”Dacă doriți să vă odihniți cu familia sau cu prietenii lângă lac, să va plimbați cu vaporașul pe apă și să vă îmbunătățiți sănătatea, atunci neapărat vizitați acest loc minunat!!!Mulțumim mult proprietarilor. Un loc deosebit, liniștit unde te poți relaxa în sânul naturii. O deosebită plăcere am primit de la SPA. O relaxare totală, foarte curat și sănătos petrecut timpul: saună, salină, bazinul și jacuzzi. Mâncarea la fel foarte gustoasă și un meniu variat. Neapărat revenim!!!”, a scris o turistă din Republica Moldova.
  • ”Personalul foarte amabil, camera curată, patul foarte comod. Camera dispune de o terasă mare și superbă, iar spa ul este numai bun după o zi de călătorit. Camerele sunt puțin mici pentru cei pretențioși, însă pe noi nu ne-a deranjat deloc”, a menționat altă turistă din România.
  • ”Personal foarte primitor, spa-ul și mâncarea au fost excelente. Per total totul a fost mulțumitor! Pereții camerelor sunt cam subțiri și se aude gălăgie dacă e foarte mare”, a scris un bărbat.
Etichete

16 comentarii

  • Haideti sa fim seriosi, legat de 500 de lei pe noapte pentru 2 persoane cu Spa inclus nu sunt preturi exagerate avand in vedere faptul ca o intrare la Spa in alte parti este 80-100 de lei de persoana, ramane cazarea 300 de lei pe noapte. Faptul ca Spa-ul este intr-o cladire separata si ai de iesit afara 2 pasi iar nu mi se pare o absurditate avand in vedere ca sunt agropensiuni si nu hoteluri de 4 stele plus.
    La hotelurile si pensiunile din Colibita care au Spa interior preturile pentru o noapte de cazare pleaca de la 800-900 pe noapte pentru 2 persoane. De exemplu unul dintre hoteluri, si defapt singurul nici macar nu au restaurant A La Carte, si pentru asta lumea se bucura de experienta.
    Legat de mancare, 30 de lei o ciorba cu smantana, ardei si paine e mai bine ca in Bistrita. Din experienta principala pentru o masa la una dintre pensiunile cu stele si Spa interior din Colibita, am platit pentru 5 ciorbe, o sticla de vin, 2 ape si 3 cafele 350 de lei, sa faca domnul calculul daca e mult sau putin, pentru ca are acces la lac si nu ai o alta cabana in fata cand mananci ciorba.

    Din pacate, fenomenul care se intampla in Colibita e pur Romanesc, cei care muncesc in Colibita stiu clar ca turistii de ocazie care frecventeaza locatiile exclusiviste din statiune, si nu vorbesc de cabane, platesc camerele, si isi duc bauturi de acasa, sau mancare de la supermarket si mananca din cutit in camere.

    8
    57
    • Canalizare ai?
      Autorizatie Isu ai?
      Licenta ai?
      Casa de marcat ai?
      Ce cui ai sa vad daca ai declarat ciorba?

      45
      3
    • Sa stii ca locatia cu ciorba le are pe toate, de la contract de vidanjare, la statie de tratare apa, autorizatie de functionare de la Minister, autorizatie de functionare DSP, DSV pentru servirea mesei, si bon fiscal, daca vrei si factura fiscal cu taxele la zi, pe verificate.
      Banuiesc ca totusi articolul este despre Montansa Resort & Spa, si ar trebui sa aibe, pentru ca acolo s-au accesat fonduri europene

      8
      19
  • Patroni pretentiosi si lacomi,
    Clienti prostiti si lacomi. Totul e bine insa daca ai Spa sa stai la murat ca un castravete din borcan. O moda mai idioata nu mai gasesti nici cu lumanarea. Restul nu conteaza decat papica multa si imbaiere printre ciupercile de la bazin. Nu as proba asta nici cinci minute. Hai la Spa si daca mai ne dau si cu soponele roz, totul e OK. Faci un selfie, golesti portmoneul si pe urma vorbesti singur.

    45
    7
  • La o excursie recenta in Republica Czecha am remarcat ca, cu tot ca gradul de dezvoltare este mai mare de cit in Romania, salari mai mari si conditii de trai mai bune, la hotel linga Praga era pret 1/2 comparativ la un hotel din Bistrita la altceas categorie.

    La restaurant portiile erau duble fata de restaurantele din Bistrita. Calitate de mancare era superiora si preturiile doar 1/2 fata de Bistrita/Cluj/Tirgu Mures. In plus omeni politicosi si primitor.

    La Colibita doar restaurantul cu pensiune Arinis merita vizitata. Hoteluri alea kitschoase „stil Minecraft” construite de omeni cu prea multi bani, care nu se incadreaza in peisaj si la care bate muzica pana la 500m distanta, trebuiesc evitate.

    57
    2
    • Cum puteti sa comparati preturile din Bistrita echivalente cu cele din Cluj? Stiu local in buricu targului in Bucuresti care are preturi de Bistrita, si calitatea foarte buna

      4
      8
  • Salutari si multi pupici prietenului meu de la Arinis, TINU. HANGAN cu o sotie deosebita, oameni dedicati acestui tip de turism chiar si de o zi. Totul este super fain si o mancare excelent gatita cu portii suficient de mari pentru mancaii lumii. Sa traiesti TINULE.!

    15
    24
  • Am mai citit eu mofturi pe aici dar asta e primul de acest gen: deranjeaza ca spa.ul e undeva in curte si ti.a picat 3 picaturi de ploaie in cap pana ai ajuns in casa ! Wow !
    Sunt ferm convins ca acele persoane care stiu ce este un SPA cu adevarat nu se plang de 20 de metri de mers prin frig sau ploaie cand ies din sauna .

    6
    30
  • Eu nu mai scriu recenzii negative, pentru că am observat că îmi stric singur buna dispoziție.
    Retrăiesc momentele neplacute, ma enervez, îmi creste tensiunea, revăd lucrurile care nu mi-au plăcut, scriu cu ură, cu sete, aproape că fac spume la gură!
    Lasă că le stat eu lor, cu mine nu le merge, si ma umplu singur de venin , mă încarci cu energie negativă, si daca e vreunul prin preajma mea când scriu recenzia negativă, îl înjur si pe el, pentru ca deja fierb.

    Asa că nu mai scriu nimic! Ce a fost a fost. Poate că mi-au stricat ziua sau weekendul (trecutul) , dar nu are rost sa imi stric si prezentul, enervandu-ma la câte zile distanta de când am fost in concediu.

    Pe i doamna am amenintat-o ca sunt nemulțumit de service si ca o sa scriu negativ despre magazinul din cartier, pe Google Maps, pe TrustPilot etc
    Mi-a zis că … Să scriu corect, fără greșeli de ortografie și de exprimare!

    18
    3
  • M-a invitat cineva la un restaurant de lux, care a primit (1 stea in Ghidul Culinar Michelin),
    Persoana respectiva își serba ziua onomastica,( șaizeci de ani), ea a plătit tot.
    Oaspeții i-au adus daruri, care nici pe departe nu acoperă costul meniului.
    10 feluri de mâncare – 100 Euro
    Vin la discreție 70 euro.
    Total 170 euro (850 lei).
    Felul 1 – o chiftea cât o cireasă
    Felul 2 – un crevete cât degetul meu mic
    Felul 3 – O bilă , glandă Timuș cât o roșie cherry ( Wikipedia: Timusul este o glandă cu structură mixtă, cu rol de epiteliu secretor și organ limfatic. Este localizat retrosternal)
    Felul 4 – O bucata de pește (cub de 5×5 cm)
    Felul 5 – O felie de mușchi de porc.

    Felul 10 – O lingura de închegată cu giust de fistic) și o căpșuna tăiată in 6.

    Chelnerul ne spune o poveste lunga, la servirea fiecaraui fel de mâncare.
    Iti vorbea 5 minute despre ce urmează sa mănânci, și dura 1 minut sa mănânci i chifteluțelor, sau o glandă.
    Nu apuca sa plece de la masa, ca terminai de mâncat. .

    Vin
    De 5 ori pe fundul paharului adică 5x 50 ml (in total 250 ml.
    Aceeași poveste: “am fost in Italia, la Podgoria X, vinul e făcut in butoaie de lemn, pivnițerul era un copil orfan, adoptat de către familia care deține Podgoria, vinul e cules toamna târziu, cu aroma bla, bla, bla.
    Cinci minute de poveste, pentru o înghițituri de vin.
    170 euro si m-am dus acasă flămând și treaz.
    Bine ca nu am plătit eu!
    Aici am fost:
    https://denroedecottage.dk/en/

    19
    5
    • Mulțumesc domnule Bălan.
      O sa vin in România in luna Octombrie. O sa fiu prin Bistrița, Teaca, Dipșa, Șieu-Cristur.
      Poate că o să ne întâlnim pentru prima oară, am inteles că suntem vecini. Bulevardul Independentei, si din aceeași comună, despărțiți doar de apă.
      Bunica mea se trage din Șirioara, (născută in 1922 numele de familie Greluș).
      Sănătate si numai bine.

      10
      4
  • Adrian C . Negresit te rog sa ma cauti. Ma gasesti foarte simplu. Independentei Nr 8. langa Restaurant Turtica Magica, locuiesc. Oricine iti arata unde stau. Astept sa te cunosc, fiind un roman de calitate pentru mine, reiese clar din postari. Te-am apreciat tot timpul.
    Te astept la o bere. Cu mult drag.

    3
    4
    • ….. daca vrei iti imprumut o carte, o am de la bunica…sa o pui pe masa!

      2
      4
  • Cand vine cineva in vizita nu-I citesti din carte, vorbesti liber daca te duce capul si ai reusit in viata sa dobandesti ceva cunostinte. Stai cuminte ca nu ai tu biblioteca mea, plus inca vreo trei donatii de carte facuta de mine chiar si la Penitenciar. Baiete, nu ai cu cine sa te pui in aceasta privinta.

    2
    5
    • …dar ce patere iferi domnului scandinav oferindu i o bere si un mic?
      Pune si tu o carte….popa de frunza ! Frunza sa fie de brusture…

      2
      1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.