Actualitate

Protest anemic al transportatorilor nemulţumiţi de scumpirea RCA. De ce nu s-au alăturat firmele mari

(FOTO) Câteva firme mici de transport din Bistriţa-Năsăud au participat, luni, la un protest pe şoseaua de centură, nemulţumite că, de la 1 iulie 2016, companiile de asigurări au majorat din nou prețurile polițelor RCA au peste 20.000 de lei pentru clasa B0.

protest RCA 2 protest RCA 3 protest RCA 4 protest RCA 5

Marius Valentin, reprezentantul unei firme de transport care are şase camioane în parcul auto, a Marius valentin
declarat că, în condiţiile noilor valori ale RCA, are de plătit circa 6000 de euro/ an RCA pentru fiecare maşină, ceea ce îl va duce la faliment.

„Şase mii de euro, înmulţit cu şase, atât trebuie să plătim pentru un an. Înainte, asigurarea a fost de 2500 de euro pe an. Aproape s-au triplat asigurările. Avem varianta să închidem firmele. Noi, cei din Bistriţa suntem afiliaţi la sindicatul COTAR care a anunţat Guvernul. Noi protestăm aici, la Bistriţa, paşnic. Mergem încet, blocând centura Bistriţei. Trebuie să vină 40 de maşini. Am reuşim să luăm legătura cu vreo 60 de firme de transport, mulţi au spus că vor veni, dar ştiţi cum e în România. Mereu îi lăsăm pe alţii să protesteze pentru noi. De trei săptămâni am înfiinţat COTAR şi la Bistriţa. Ne mişcăm mai greu, aşa e mămăliga românească „, a declarat el.

Din păcate, nici vorbă de aşa ceva. La protest au participat câteva camioane ale unor firme mici, explicaţia fiind aceea că firmele mari de transport îşi negociază preţurile direct cu asiguratorii şi nu sunt afectate de scumpirile operate la 1 iulie.

La protest a mai participat şi Gicu Năşcuţiu din Năsăud care deţine firma Luca. Compania are cinci Nascutiumaşini. El spune că scumpirea RCA îl va duce la faliment. În ce priveşte restul firmelor de transport, Năşcuţiu a spus: „E o ruşine că nu participă. Au râs de noi că nu ne ajung banii pentru asigurări. Cred că vor să ne elimine pe noi, aceştia mici. E lipsă de unitate. În plus, mai e o problemă. Nu toate firmele sunt curate. Eu ies în stradă după ce mi-am făcut curat la mine în curte”.

Transportatorii din România pregătesc mega – protestul RCA care va avea loc în data de 14 -15 septembrie, a anunțat Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizația din România. Până atunci, transportatorii vor protesta într-o formă inedită: sediul Guvernului și sediul ASF vor fi claxonate de către toți transportatorii sau alte categorii profesionale, precum  și persoanele fizice nemulțumite de un preț RCA exorbitant, se arată în comunicatul COTAR.

Protestatarii vor avea lipite pe parbriz în partea dreaptă, o coală de hârtie cu mesajul „Protest RCA”.

„Aceasta este prima formă de protest pașnic din București, din această vară, pe care atât transportatorii, cât și persoanele fizice nemulțumite de prețul de lux al unui RCA, care culmea, nu despăgubește în caz de daună. Conducerea instituției cu rol de protecție a consumatorului de asigurări, respectiv ASF, simulează grijă față de consumator, fiind de fapt, artizanii din umbră a acestui genocid al transportatorilor români.“ a declarat Vasile Ștefănescu, Președinte COTAR. Actuală formă pașnică de protest a debutat în 16 august și nu va fi sistată decât după rezolvarea costului de prima RCA. Protestatarii vor claxonă în interval 09-17, ori de câte ori se vor afla în preajma aceastor instituții.

Totodată, începând de marți, 16.08.2016, până la data soluționării prețului primei RCA, toate autovehiculele de marfă vor reduce viteza de circulație în întreagă țara, până la limita evitării oricărui pericol timp de minim 2 ore (între orele 10:00- 12:00).

protest RCA 6 protest RCA 7 protest RCA 8 protest RCA 9

Etichete

3 comentarii

  • Pe saitul ASF puteți verifica RCA pt orice auto înmatriculat în România. De ce nu au participat firmele mari? Simplu, eu cred că nu-și plătesc RCA-ul si deci n-au motiv de protest. Poate exista alta explicatie, înclin să cred că eu greșesc….

  • Firmele mari si au inghetat tarifele pentru RCA inca din 2015 pe o perioada de 2 ani;

    Deocamdata pica cei mici, iar ei stau cuminti si rad din colt… Dar va veni si vremea lor… FALIMENT !

    Pentru mine e clar: se vrea ca si transportul sa fie facut de cei din afara… Padurile s au dat, Aurul la fel, Agricultura, Pamanturile, Fermele sunt ale strainilor, urmeaza Transportul…

    Tradatori de neam, pana cand credeti ca mai rezistam??!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS