Protest în fața sediului Aquabis din Bistrița. Ce vor locuitorii din comuna Cetate (FOTO-VIDEO)

Holistic

Mai multe persoane din comuna Cetate, nemulțumite că nu au tot timpul apă potabilă în plină caniculă, deși comuna este racordată la rețeaua publică de alimentare cu apă, s-au adunat, vineri, la sediul Aquabis să protesteze și să ceară socoteală autorităților județene, nemulțumite că se întâmplă acest lucru exact în comuna de unde Aquabis captează apă.

”Am venit și mi-am făcut casă aici și, din 365 de zile pe an, 200 nu am apă. Le dai telefoane, răspund la mișto, faci înscrisuri, nu ți se răspunde. Ideea e că nu e apă. De șapte ani, din 365 de zile, 200 nu sunt apă. Pe noi nu ne interesează problemele tehnice. Zice că să ne facem puțuri, dar puțurile sunt infestate. Am vrut să îmi fac, dar nu este apă în zona noastră. Mergem prin vecini și stăm în mizerie. E o necesitate în zilele noastre să ai apă, căldură, electricitate”,a  spus un bărbat care s-a mutat din București în  comuna Cetate.

O altă doamnă a adăugat: ”Sunt zone deservite cu apă, iar la noi nu mai ajunge. De ce? Suntem cetățeni de mâna a treia?” Sunt persoane care sunt deservite imediat, problemele lor sunt rezolvate. Totul merge strună. Noi avem contracte cu Aquabis. Comuna e racordată la apă și canalizare. Am plătit și proiectul de racordare în care scrie clar că apa ajunge la noi în anumite condiții. Închipuiți-vă că o săptămână, în fiecare lună, nu avem apă, deși aceste ape aparțin comunei Cetate. Izvoarele sunt pe teritoriul comunei Cetate”, a spus ea.

”Ni s-a spus să ne luăm gândul de la apa de la Cușma, dar cum conductele-s la noi, mergem, le închidem și s-a terminat”, a amenințat alticineva. Oamenii s-au certat cu firma de pază a Aquabis, dar, în final, au fost invitați la discuții.

La această oră, ei stau de vorbă cu reprezentanții Aquabis, ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal, discuții la care a participat și primarul comunei Cetate, Lucian Tarniță.

În timpul discuțiilor s-a spus că alimentarea cu apă a satelor din comuna Cetate a fost realizată din captările de la Cușma care aveau, la momentul respectiv, un debit de 20 de mc/s, acum acesta fiind de cinci ori mai mic și nepermițând tuturor locuitorilor să aibă apă la robinete în mod constant. S-a decis ca, până la finalul acestei luni, Aquabis să vină cu soluții tehnice să crească debitul în comună la parametri normali și să alimenteze locuințele racordate nu doar din sursele de la Cușma, ci și din alte surse aflate la dispoziția companiei.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Dana

  Caca maca. De aia nu mai poate Aquabis ul! Noi nu avem la Unirea, Slatinita apa si canal ce va mirați ca voi nu aveți acolo. Suntem in oraș si nu avem. Mulțumim Primăriei Bistrita si Aquabis pentru wc ul din curte si pentru tot de fac pentru noi! Sa trăiască !

  (15)
  • yo

   Cei din Unirea va puteti KK pe partie , voua nu va trebuie wc in casa .
   A fost o gluma .
   Sper sa nu va suparati !

   (6)
 2. dottore

  bine ca factureaza apa de ploaie cu tva..acolo nu sunt pronleme tehnice…auzi acolo solutii de firma cu angajati ingineri ..sa isi sape oamenii puturi…sa vina statul sa le puna impozit pe ele si sa calculeze ape uzate pausal, ca vezi doamne oamenii scot apa din fantana ,o duc in casa si de acolo ajunge la canalizare

  (8)
  • maca

   da ma,vezi taranii si tiganii de pe toate satele au apa,noi astia din unirea cand ne adunam la aquabis si primarie sa i scoatem cu furcile afara?mure cretu si rahatilor care l au sustinut si votat.

   (3)
 3. alex

  Aqabis este „IMPOTENTA” fata de aproape toatele situatii cu care se confrunta zi de zi! Atata timp cat aroximativ 90% din din retele sunt ff vechi si la care nu s-a intervenit decat in caz de avarii,mai mult ,aproape nimeni nu au supravegheat si nu au gestionat corect aceste investitii,este normal sa se intample astfel de lucruri! Platim incompetenta ,care din pacate s-a extins si cred,aproape imposibil de extirpat!

  (8)
 4. Blind Guardian

  Vai de mine, protest la aquabis! Sigur îi tremură chiloții d-lui director! Chiar e riscul să leșine (de râs). Cred că au trimis instantaneu toate utilajele în comuna Cetate!

  (5)
 5. paradox romanesc

  toti angajatii de le retele de la aquabis au afaceri de bransamente si racorduri la canalizare si nu au timp sa pompeze apa pe starzile unde nu este presiune

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.