Politică

Protocol de colaborare între PSD, PLR, PC şi UNPR Bistriţa-Năsăud. Declaraţiile liderilor judeţeni

Preşedinţii interimari ai organizaţiilor PSD, PLR, PC şi UNPR Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, Dorin Popescu, Constantin Braşoveanu respectiv Alexandru Constantin, au semnat un protocol de colaborare politică pe plan judeţean valabil inclusiv pentru alegerile din 2016: ”Colaborarea foarte bună, întărită”.

1 protocol semnare psd plr unpr pcPreşedintele interimar al PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan: ”În urma mai multor discuţii cu colegii mei preşedinţi ai organizaţiilor judeţene de la partidele care formează coaliţia de guvernare am luat decizia să şi oficializăm relaţia noastră, care este foarte bună, printr-un protocol de colaborare. Le mulţumesc colegilor mei, în special celor de la PLR, pentru decizia de a fi alături de mine şi de proiectele pe care împreună le-am propus cetăţenilor în campania din 2012, proiecte de dezvoltare, de creare a noi locuri de muncă. Au ales să fie alături de promisiunile făcute cetăţenilor în loc să se ducă într-o altă structură politică poate mai convenabilă şi mai atractivă, unde era poate mai puţin de muncă. Această colaborare e cea mai bună pe care am avut-o de când fac politică. UNPR şi-a asumat o candidatură independentă la alegerile locale, e o decizie importantă. E un partid condus mai milităreşte, dar s-ar putea ca multora să le placă milităria pe care o aduce în viaţa politică. În politică lucrurile se pot schimba foarte repede, ce se va decide la nivel naţional vom pune în practică şi la nivel de judeţ. PSD are 7.523 de membri în Bistriţa-Năsăud. Îmi doresc foarte mult ca viitoarea echipă de conducere a Consiliului Judeţean să fie formată din cele patru partide, dar rămâne de văzut, în politică e greu de spus ce se va întâmpla mâine. În momentul de faţă, această alianţă are majorităţi în aproximativ 48-50 de consilii locale”

Preşedintele interimar al PLR Bistriţa-Năsăud, Dorin Popescu: ”Mulţumesc colegilor că au luat această decizie. Am făcut o alegere bună, dar să nu credeţi că a fost uşor pasul pe care l-a făcut gruparea din fostul PNL acceptând să cedeze fără niciun fel de rezervă toată istoria greu obţinută. Ce n-au reuşit comuniştii, să scoată în afara legii PNL, au desfiinţat foştii mei colegi în câteva luni. Noi am făcut acest pas gândindu-ne foarte bine, am vrut să păstrăm cât de cât filonul liberal pur, pentru că o hienă chiar dacă o îmbraci într-o piele de miel tot i se văd colţii şi ghearele. PNL nu mai este şi nu va mai fi niciodată ce a fost înainte, iar la Bistriţa nici atât, unde am construit din 1992 şi, culmea, chiar cu Călin Popescu Tăriceanu. Am avut probleme legate de înregistrarea partidului, foarte multe piedici puse în special de la Bistriţa, tot felul de contestări. Viaţa le rezolvă pe toate. Vom încerca împreună să ducem mai departe ceea ce am promis. Reprezint o formaţiune care a fost aleasă sub forma USL, iar dacă nu era această construcţie poate unii dintre noi nu ne regăseam aici. Am început USL şi trebuie să ne ţinem de cuvânt până la capăt. Împreună cu PC sper să devenim o formaţiune puternică, o formaţiune care să reprezinte ceva pe scena politică. Trebuie să fim uniţi, existăm ca şi cea mai bună variantă de guvernare, atât pe plan local cât şi pe plan naţional. Este foarte clar că încercăm şi sper să reuşim cât mai repede o fuziune a PLR cu PC. Noi suntem continuatorii adevăraţi ai liberalismului, ne identificăm cu liberalismul adevărat. Nu am făcut încă organizaţiile, suntem în construcţie, dar avem circa 100 de aleşi locali: primari, viceprimari, consilieri. După sărbători vom începe să concretizăm organizaţiile. N-am fost adeptul unui partide masă, considerăm că un număr suficient de membri ar fi în jurul a 1.000. Se vor găsi soluţii să mergem fiecare partid pe liste proprii la alegeri, pentru că ar fi păcat să se piardă voturile liberalilor şi lumea să stea acasă în loc să voteze pseudo PNL-ul”

Preşedintele interimar al PC Bistriţa-Năsăud, Constantin Braşoveanu: ”Acest protocol era necesar pentru a întări buna colaborare existentă între cele patru partide, pentru a continua proiectele începute. Ne vom consulta în deciziile pe care le vom lua în consiliile locale, iar atunci când se vor ivi probleme va interveni Consiliul de Coordonare Judeţean, stipulat prin protocol, format din câte trei reprezentanţi ai fiecărui partid, în frunte cu preşedinţii, pentru a lua cea mai bună decizie. Suntem de acord cu fuziunea cu PLR, ne vom întări şi vom fi o forţă pe poziţia de centru-dreapta în politică. Suntem aproximativ 800 de membri PC în judeţ”

Preşedintele interimar al UNPR Bistriţa-Năsăud, Alexandru Constantin: ”Mă bucur că am reuşit să semnăm acest protocol, care se bazează pe respectarea şi promovarea principiilor care asigură transparenţă, respect reciproc şi un spirit constructiv de cooperare, responsabilitatea faţă de locuitorii judeţului fiind primordială. Acţiunile celor patru partide semnatare ale protocolului sunt direcţionate spre o guvernare locală eficientă, în folosul locuitorilor, celor care ne-au acordat încredere la alegerile anterioare. UNPR îşi respectă întotdeauna angajamentele faţă de cetăţeni şi faţă de aliaţii politici. Targetul UNPR de un milion de membri la nivel naţional este realizabil, avem 356.000 de membri şi dacă fiecare aduce doi-trei noi membri se atinge obiectivul. În judeţ, la alegerile din 2012 aveam 3.600 de simpatizanţi”.

12 comentarii

  • Scăpați ne de ciuma PORTOCALIE ca dacă vin la putere iar ne taie salariile. FELICITĂRI PT ACEASTĂ ALIANȚĂ POLITICĂ!!!!

  • Era un pas firesc, cel de coalizare a fortelor politice care lucreaza in slujba cetateanului si care au refuzat sa-si vanda pielea pentru a sta la masa cu PDL. Felicitari semnatarilor si sustinatorilor acestora!

  • Citez din Dorin Popescu „sper să devenim o formaţiune puternică, o formaţiune care să reprezinte ceva pe scena politică”.Din afirmatie rezulta puternica indoiala prin folosirea termenului ” sper ” si putinul neinsemnat prin folosirea termenului ” ceva” pe scena politica.Sa pleci la drum cu atata indoiala dovedeste lipsa de incredere.In urma unor astfel de afirmatii eu am inteles ca nu veti deveni o formatiune politica puternica si nu veti reprezenta nimic pe scena politica.Sunt de acord cu afirmatiile dlui Popescu cu atat mai mult cu cat PLR nu s-a infiintat.

  • Pai ce credibilitate are aceasta formatiune din moment ce semneaza cu un partid politic inexistent, respectiv PLR. Un partid format in cea mai mare masura de tradatori si oportunisti. Un circ grotesc pus in scena de astfel de autori in dispretul total al cetateanului

  • Liderii formatiunilor politice la acest nivel aveau si au o legatura stransa, iar semnarea acestui protocol era un act de normalitate. Vor arata concetatenilor stransa legatura care le va aduce victoria si in 2016. Felicitari

  • Felicitari si sunt sigur ca succesul e asigurat in 2016…nu se poate ca oameni simpli din jud Bistrita -Nasaud sa uite asa usor bataia de joc a lui Basescu si boc( cu b mic).

  • Ma gandesc..cat de scurta poate sa fie memoria romanului..:)Oare taierile salariale concomitent cu marirea TVA de la 19% la 24% – pof fi trecute cu vederea atat de usor…?? Oare romanii nu si dau seama ca toti acei oameni care au contribuit si au fost PENTRU a fi taiate salariile si pensiile , se afla acum sub denumirea de PNL ?????? ROMANII nu si dau seama ca se ascund si asteapta sa vina din nou la putere cu prima ocazie??? Ar fi bine sa nu uitam ca am fost UMILITI SI BATJOCORITI de toti acei care astaxj se afla sub denumirea de PNL…!! NU MA INTERESEAZA aliantele politice In general, dar …va spun sincer ca instinctiv fug de toti aceia care si au batut joc de tara asta!

  • S-au unit tusea ,giungiu si cu gripa,parca pina acum nu erau impreuna.Cind nu esti sincer si corect unul cu altul inchei un act.Sa nu intelegeti ca fratia dintre superhotul de oltean si pufuletul dolha ar fi mai buna.Dupa 25 si cinci de ani ne-am convins ,toti sunt la fel,vorba cintecului ,,aia hoti,astia hoti la gunoi cu toti”

  • Ce dragut….patru presedinti interimari(de ce?….se poate discuta pe aceasta tema)semneaza un protocol de colaborare politica,vizand alegerile din 2016(de ce?…..se poate discuta pe aceasta tema).Lasati-ne cu ,,colaborarile politice”,caci ne-am cam saturat. Oficializati-va statutele,in primul rand,si pe urma colaborarile.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS