Actualitate

PRPE: Deputatul Cătălin Manea s-a întâlnit cu liderii romi din Bistrița-Năsăud

Prim-vicepreședintele Partidei Romilor Pro-Europa, deputatul Cătălin Manea, s-a întâlnit cu liderii romi din județul Bistrița-Năsăud.

Întalnirea a avut loc în cadrul unei ședințe de Consiliu Director lărgit a sucursalei județene Bistrița-Năsăud, ședință la care au fost invitați să participe liderii unor sucursale orășenești și comunale ale Partidei Romilor Pro-Europa din Bistrița, Beclean, Năsăud, Șieu Măgheruș, Petru Rareș, Lechința, Budești, Teaca, Budacu de Jos, Dumitrița, Cetate, Josenii Bârgăului, Tiha Bârgăului, Rodna.

Alături de prim-vicepreședintele Partidei Romilor Pro-Europa, deputatul Cătălin Manea, coordonator al Regiunii de Nord-Vest și Centru, au fost prezenți Adrian Berbec, președintele Organizației de Tineret a Partidei Romilor la nivel național, Alexandru Răducan și Marian Pavel – reprezentanți ai Partidei Romilor Pro-Europa de la centru. Invitat la ședință a fost și deputatul și secretarul Camerei Deputaților, Daniel Suciu.

În cadrul întâlnirii Consiliului Director BN, au fost analizate problemele de natură socială și economică de la nivelul fiecărei comunități: susținerea copiilor romi în sistemul de învățământ; punerea în legalitate a romilor cu acte de proprietate și de spațiu; racordarea locuințelor la rețeaua de energie electrică; formarea și încadrarea de noi cadre didactice, de mediatori scolari și sanitari și de experți locali, desfășurarea unor activități culturale care să contribuie la păstrarea și promovarea culturii și identității minorității rome.

De asemenea, în Consiliul Director s-a discutat și despre campania „SOS-Copiii romi”, dar și despre repartizarea elevilor romi în licee și scoli profesionale în anul scolar 2021-2022.

La finalul întâlnirii, atât prim-vicepreședintele Cătălin Manea cât și președintele PRPE Bistrița-Năsăud, Emil Neia Lăcătuș, le-au transmis celor prezenți la ședință să fie aproape de comunitățile de romi din care fac parte, se arată într-un comunicat al PRPE Bistrița-Năsăud.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.