Actualitate

Prundu Bârgăului, încă un pas spre autonomie energetică în clădiri noi

Primăria Prundu Bârgăului a finalizat proiectul în valoare de 340.000 de euro prin care a montat panouri fotovoltaice pe toate instituțiile publice, capacitatea de producție instalată fiind de 0.216MW care va duce la o producție de 210 MWh/an. Primarul Doru Crișan a prezentat noile instalații, dar și obiectivele realizate în comună în ultima perioadă.

Panourile fotovoltaice au fost montate la Liceul ”Radu Petrescu” și pe gimnaziu (108), la Grădinița Susenii Bârgăului (84), Grădinița Prundu Bârgăului (35), Dispensarul Prundu Bârgăului (123), la Centrul multifuncțional, clădirea BACA (90), pe clădirea veche a Școlii I-IV (49), la Spitalul Susenii Bârgăului (42) și la noul imobil în care va funcționa Primăria Prundu Bârgăului (19).

”Majoritatea clădirilor se încălzesc cu pompe de căldură, așa că proiectul vine în sprinjinul nostru prin reducerea facturilor la energie electrică, dar și prin producerea curentului din surse regenerabile”, a spus primarul din Prundu Bârgăului.

Primarul Doru Crișan a făcut un tur al principalelor obiective împreună cu președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, vicepreședintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu, subprefectul Ioan Zăgrean, primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, primarii din Josenii Bârgăului și Tiha Bârgăului și mai mulți șefi de instituții.

Vizita a început la Liceul ”Radu Petrescu” unde elevii se bucură de cele mai bune condiții de studiu, a continuat la Casa de Cultură și ea modernizată, la noua clădire a Primăriei Prundu Bârgăului și la stadion.

Doru Crișan a anunțat că în centrul comunei va mai face o parcare, că va finaliza anul acesta de asfaltat toate străzile și ulițele din comună și că are în plan să continue proiectele prin care comuna Prundu Bârgăului să devină autonomă energic fără să mai aștepte extinderea rețelelor de gaz în zonă.

Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, deputatul Daniel Suciu și subprefectul Ioan Zăgrean au avut numai cuvinte de laudă la adresa primarului Doru Crișan.

Primăria Prundu Bârgăului a derulat din 2012 până în prezent peste 70 de obiective majore de investiții cu aproximativ 45 de milioane de euro din fonduri europene, guvernamentale și locale. Printre investiții se numără: amenajarea intrărilor în comună, în zona primăriei, parcări, bloc ANL, reabilitări de blocuri, spațiu de joacă și stații de autobuz, amenajări în zona școlii, a bisericii, a primăriei, a râului Secu, piață, sală de sport, casă de cultură, grădiniță, școală, ocolul silvic, primărie nouă, parc, centru multifuncțional, drumuri, apă-canalizare, trotuare, iluminat.

Iată o galerie foto cu obiectivele din Prundu Bârgăului, prezentate vineri:

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS