Actualitate Social

PSD îi cere lui Botiș să demisioneze și din funcția de parlamentar

PSD Bistrița-Năsăud a anunțat, vineri, că îi cere fostului ministru al Muncii, Ioan Nelu Botiș, să demisioneze și din funcția de parlamentar de Bistrița-Năsăud și să ia „o pauză” din politică fiindcă i-a făcut de râs pe bistrițenii care au avut încredere în el și l-au votat.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al PSD Bistrița-Năsăud, consilierul județean Daniel Suciu, care a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că aceasta ar fi „o demisie de onoare”.

„Ioan Nelu Botiș a greșit, iar filiala județeană a PSD îi cere demisia de onoare din funcția de parlamentar al județului Bistrița-Năsăud și probabil că ar fi bine să-și ia o pauză din politica bistrițeană. I-a făcut de râs pe cetățenii din județul Bistrița-Năsăud și pe oamenii din Bistrița care i-au acordat votul și încrederea. Întotdeauna votul oamenilor este suveran. Credem că onorant pentru Bistrița și pentru Ioan Nelu Botiș ar fi să-și dea demisia și să plece din politica bistrițeană”, a spus Suciu.

El a declarat că PSD îi sugerează lui Botiș această demisie de onoare din cel puțin două motive, scandalul cu Asociația Partenerait Euroactiv Bistrița pe de-o parte și pentru ce a făcut în cele șapte luni de mandat pe de altă parte.

„A bulversat societatea românească, a scos niște legi care a bulversat opinia publică. E vorba de Codul Muncii, blamat și acuzat de toate sindicatele, scandalul indemnizațiilor pentru mame și multe altele. Toate aceste legi au fost făcute împotriva voinței oamenilor. Ce a făcut Botiș, furtul, e doar cireașa de pe tort. Pentru toate acestea noi îi cerem demisia de onoare”, a adăugat Daniel Suciu.

El a menționat totodată că este „jenant” ca un ministru să își implice familia „în fraudarea fondurilor europene”.

„Ministrul Ioan Botiș nu și-a dat demisia de onoare, ci la presiunea opiniei publice și a mass-media. Tăcerea colegilor de la PDL e mai mult decât suspectă. Botiș și-a dat demisia pentru că au apărut elemente noi, contractul de închiriere cu asociația de la dânsul de acasă. Nu mai vorbim acum de moralitate, ci de sferă penală. Sper ca DNA și instituțiile abilitate să nu mușamalizeze acest caz așa cum s-a întâmplat în multe cazuri de acest gen cum ar fi cazul Roberta Anastase. Credem că expunerea mediatică de care s-a bucurat cazul Botiș nu va permite ca el să rămână nesancționat”, a spus Suciu.

Ioan Nelu Botiș a fost ales deputat în 2008 în Colegiul nr. 1 Bistrița-Livezile, el afirmând că a ajuns în Parlament și apoi ministru fiindcă a fost votat de 12.000 de oameni.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.