Actualitate

PSD pleacă din Primăria Bistrița pentru trei-patru mandate, decretează Crețu

”Odată cu plecarea mea, pleacă și PSD din Primărie”, a declarat fostul primar Ovidiu Crețu care îi dă drept sigure noului primar Ioan Turc trei sau patru mandate dacă nu se întâmplă, Doamne ferește, ”vreun accident”.

”Odată cu plecarea mea, pleacă și PSD din Primărie. Eu cred că s-a adoptat, de către conducerea organizației politice a PSD, o strategie foarte proastă, catastrofală, care a dus la pierderea alegerilor într-un mod de-a dreptul rușinos. Tot ce s-a construit pe PSD de către organizația municipală a fost dat la o parte la consilierea unor experți în PR de la Cluj care, spun eu, au greșit fundamental. S-a dat la o parte PSD, s-a dat la o parte Crețu, s-a dat la o parte Pană, tot ce a însemnat viața din ultimii 12 ani și au venit cu niște chestiuni noi cu care iei 2 mandate (de consilieri locali – n.r.)”, a spus Ovidiu Crețu într-o emisiune la AS TV.

”Îmi pare foarte rău și pentru domnul Cristian Niculae, care a pierdut alegerile astea. Putea să se întâmple altfel. Spun eu că, în acest moment, primarul care va veni, domnul Turc, o să aibă trei mandate, chiar patru, nu o să-l schimbe nimeni numai dacă nu i se întâmplă ceva, Doamne ferește, vreun accident. PSD a pierdut nu numai acum, pe termen lung, din cauza unei strategii catastrofale, spun eu”, a decretat Ovidiu Crețu.

Fostul primar a mai spus: ”Eu mi-am asumat întotdeauna părțile rele, niciodată nu am dat vina de alții. Când a fost vorba de părți bune am împărțit meritul. Sunt mândru că, în Primăria Bistrița, s-au format colective care performează în administrație”.

În ce privește moștenirea pe care i-o lasă lui Ioan Turc, Crețu a spus: ”În 2008, organigrama prevedea 1.231 de posturi și cea actuală 1.224, cu șase posturi mai puține ca atunci când am intrat. Nu a crescut numărul angajaților, am mai făcut modificări, dar, în general, i-am axat pe proiecte și spun eu că am excelat”.

Despre legislativele cu care a lucrat el a declarat: ”Am avut la începutul mandatelor mele un CL extrem de dificil, doar 7 consilieri PSD din 21, iar la ultimele alegeri am cerut 11 consilieri și i-am primit. Dacă îi aveam din primul mandat, aveam și centura ocolitoare, și malul râului Bistrița și Wonderlandul era mai avansat”.

La final, el a înșiruit câteva nerealizări:

”Îmi pare foarte rău legat de malurile râului Bistrița, dar am spus că nu mă ating de el până nu se rezolvă problema apei, am încercat la toate Guvernele, singura care s-a ocupat a fost doamna Doina Pană, a alocat niște bani care s-au dus așa că rămânem cu apa asta mizerabilă. Nu merită să construiești pe ea.

Prima școală românească de pe Crinilor, pe care nu am reușit să o cumpărăm, deși voiam să o amenajez, iar pe termen mediu centura are ar fi însemnat pe următorii 20 de ani o dezvoltare a orașului, iar un lucru care a fosat trecut cu vederea: Universitatea din Bistrița. Am ținut să avem noi o universitate a noastră. Am avut o șansă cu prof. Andrei Marga care voia să se implice și să facă treaba asta. Nu cred că, în următorii 50 de ani, Bistrița va avea o șansă similară. La început au fost mulți, dar s-au speriat și au plecat”, a menționat Ovidiu Crețu.

El a adresat și câteva mulțumiri: ”Vreau să spun că am beneficiat de sprijinul cetățenilor din municipiu, nu al celor 10 care protestau și sunt postaci prin ziare, al cetățenilor cu care mă întâlneam pe stradă, din zona industrială, din școli, care au înțeles ce am vrut și m-au sprijinit. Le muțumesc consilierilor locali, nu doar celor din PSD, ci și de la UDMR, PNL și de la alte partide cu care am colaborat, funcționarilor și angajaților din Primărie. Am avut un dialog corect, au înțeles ce aștept de la ei și ce pot aștepta de la mine. Funcționarul nu e sluga nimănui, este un angajat cu drepturi și obligații. Cetățeanul are și el drepturi și obligații cel puțin la un comportament civilizat”, a spus Crețu.

20 comentarii

 • D-le Cretu, din pacate traiti intr-o bula si nu realizati cat rau ati facut orasului prin insistenta de a impune unele proiecte nocive pentru oras si pentru locuitorii sai. Lipsa de viziune si inovatie e vizibila la tot pasul in Primarie si in proiectele pe care le desfasoara.

  • PSD a facut cunoscuta Bistrita la tv prin lucrarile paguboase si neinspirate cum a fost partia. Cand se putea schia partia era inchisa si cand zapada se topeste partia era deschisa. Veveritele au fost o alta idee proasta si rusinoasa. Toti gresim dar cand persisti in idei proaste mai bine te retragi. Daca esti primar sa presedinte de CJ atunci esti in slujba cetateanului si nu cetateanu in slujba ta. Voi ati devenit baroni locali din niste simpli romani. Cum asa????
   PSD a pierdut din cauza sustineri lui dragnea si a tuturor smecheriilor votate noaptea ca hotii. Raducu ca sa-i fie lui bine ii sustine pe toti … dragnea, viorica, colacu… etc.
   Ati umplut primaria si toate institutiile statului numai pile si amante (maritate si nemaritate) .
   De ce la raducu lsi la poarta primarului este bec pe stalp iar altii n-au un bec pe strada????? Voi ar trebui sa aveti ultimii becuri pt ca sunteti in slujba cetateanului.
   Ati pierdut datorita inteligentei voastre

 • Motto:
  „Prin incăpătânare omul inteligent nu devine mai inteligent decât este, dar prostul devine cu sigurantă mai prost”.
  (Lucian Blaga)
  Nu strategia foarte proastă, a organizației politice a PSD, a dus la pierderea alegerilor locale într-un mod de-a dreptul rușinos. Adevăratul motiv al pierderii alegerilor locale de către PSD la Bistrita este tocmai din cauza administratiei catastrofale din timpul celor trei mandate de primar ale lui Ovidiu Cretu. Chiar si lucrurile bune au fost umbrite de greselile impardonabile comise cu incăpătânare de Cretu, care nu a tinut seama de nevoile reale ale cetătenilor si a actionat numai după mintea lui cea proastă. Iată doar două dintre ele.
  -Pârtia de ski „Cocos” construită cu 7 milioane de euro, bani din imprumuturi bancare care a functionat de la inaugurare doar câteva zile pe an este cel mai mare esec al administratiei „Cretu”. Si asta nu din cauza greselilor de proiectare cum crede fostul primar. Pârtia „Cocos” este o investitie păguboasă pentru că primarul Cretu s-a incăpătânat să construiască o partie de schi costisitoare inafara domeniului schiabil pe Dealul Cocosului, la altitudinea cea mai joasa din tara, de numai 600 m si in conditiile in care sub aspect climatic zona este total nepotrivita pentru domeniul schiabil din cauza temperaturii medii anuale relativ ridicate, care la Bistrita este de cca 8,3 grade Celsius. Toată lumea stie că zăpada se asterne in functie de altitudine, iar atunci când ninge in pasul Tihuta la 1200 m, la Prundul Bârgăului este lapovită, iar la Bistrita plouă. Incă de la data semnării contractului de executie a pârtiei Cocos, reprezentantul firmei Kranz Eurocenter a tinut să precizeze că: „nu va fi o partie de schi profesionala pentru că diferenta de altitudine nu permite asa ceva, este o partie de recreere pentru incepători”. El a mai adaugat ca nici izoterma zonei nu corespunde domeniului schiabil, precizand ca : „din punct de vedere al schiului, cel mai important parametru este temperatura, stiut fiind că zapadă artificială se produce undeva in jurul temperaturii de minus cinci grade”.
  -Ultima prostie a lui Cretu este demararea lucrărilor de construire a unui aqapark pentru pentru care nu exista finantare. Ar fi existat o posibilitate de finantare a investitiei respective cu fonduri guvernamentale, insa incompetentii nu au stiut sa profite de ea. In vara anului 2019, li s-a sugerat schimbarea denumirii proiectului ”Complexului de Agrement Acvatic Aquapark Bistrița” în ”Complex Sportiv Acvatic în Municipiul Bistrița”, pentru a se putea incadra la „Programul Bazine didactice de înot”, devenind astfel eligibil la finantare cu bani de la Compania Națională de Investiții (CNI), inafară de partea de agrement care include toboganele aquatice. Evident, incăpătânatul Cretu nu a vrut să schimbe proiectul si a solicitat in Consiliul Local inceperea lucrărilor la aquaparc prin alocarea a trei milioane lei din bugetul pe aceast an pentru o investiţie evaluată la peste 35 milioane lei. In ritmul acesta investitia poate să dureze 10-15 ani.
  Pe de altă parte, parcurile acvative sunt de regulă investitii private, precum „PARADISUL ACVATIC BRASOV” al omului de afaceri Dumitru Ioan Puchianu sau „WATER PARK OTOPENI” al fratilor Robert si Ionut Negoită. Acest lucru era posibil si la Bistrita, dacă Parcul Acvatic ar fi fost gândit in Sărata sau Slătinita unde puteau fi valorificate si izvoarele sărate in scop balnear.
  Numai că pe păsunea din Unirea, nici un investitor sănătos la cap nu-si cheltuie banii pe o afacere păguboasă.
  Fără indoială, exemplele ar putea continua.

  • Drum bun si cale bătută Crețule! La un mic calcul reese faptul că ai avut mai multe eșecuri decât ,,succesuri” ! Dar ne-ai mâncat banii si ,,ficații” atâțea ani!
   Tare m’aș bucura să te urmeze și doamnele protajate (pentru competență bineînțeles)de tine in primărie!
   Doamne dă să fie mai bine!

 • Din pacate nu realizati ca dumneavoastra personal ati contribuit in cea mai mare parte la esecul PSD in castigarea alegerilor pentru primaria Bistrita. Chiar si in aceste declaratii se simte aroganta dvs. Veti ramane in itorie ca unul dintre cei mai slabi primari.
  Ipotetic vorbind, daca ati avea o afacere, pe ce post l-ati angaja pe George Avram? Manager?

 • Primarul Ovidiu Cretu, spune că regretă esecul legat de înființarea unei universități de stat care ar urma să poarte numele scriitorului Liviu Rebreanu, la initiativa profesorului Andrei Marga, dar in calitate de primar cu trei mandate la activ nu a făcut nimic pentru crearea unui Campus Universitar la Bistrita.
  In fond, este cât se poate de clar că prin infiintarea aceastei universitătila Bistrita Marga urmarea crearea unor sinecuri pentru el si acolitii săi. Nu de o asemenea universitate are nevoie Bistrita, ci mai degraba de consolidarea extensiilor universitare UBB si UTCN, prin construirea unui Campus Universitar modern care sa adune laolalta toate extensiile imprăstiate prin oras in tot felul de spatii improvizate. Un campus universitar modern ar permite totodata infiintarea de noi extensii pentru facultati si specializari cu adevarat utile pe piata muncii pentru dezvoltarea economică a orasului Bistrita si judetului. Un astfel de Campus Universitar care să includă si cladiri de laboratoare cu spatii functionale pentru activitate de cercetare organizata la standarde internationale ar fi de natura să creeze un climat academic si o mai buna stabilitate a invătămantului universitar la Bistrita.
  Cretu nu stie că extensiile universitare ale unor universităti de prestigiu au un viitor mai cert decât niste universităti obscure apărute peste noapte. Un exemplu este Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița care a devenit extensie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, in urma unui proces de fuziune prin absorbţie.
  In schimb, inca din anul 2018 noul primar al Bistritei Ioan Turc a prezentat in programul său de guvernare locală, nevoia de edificare a unui campus pentru invatamantul universitar tehnic, in Parcul Industrial Bistrita-Sud precum si edificarea unui campus pentru invatamantul profesional. Numarul de studenti si elevi, specializarile si finantarea ar urma să rezulte dintr-un parteneriat intre scoală, mediul privat si municipalitate.

 • Cei 10 postaci au fost mult mai multi Adica 5.000 care au semnat NU VREM PIATA CENTRALA MINERALIZATA si inca 550 care s-au impotrivit desfintarii parcului Eminescu unde se dorea o parcare subterana extrem de scumpa cat alte trei supraterane. Toti acesti 5.550 bistriteni s-au ferit ca de dracu sa mai voteze PSD la Primarie. Si o fost bugat !Asta ti-o spune draga DUTULE postacul verde Balan .

 • Daca ar fi continuat psd-ul cu vechea garda ( Pana, Cretu, Rus, Sabau, etc) nu lua nici macar cat Moliceanu – mai multe neveste decat procente !
  Asa ca „Ciocu` mic si joc de glezne !” Zi mersi ca ai scapat (deocamdata) de a da socoteala pentru toate „reusitele” arogantei tale !
  Bine ca a scapat orasul asta de varful ciumei rosii, mai ales ca era cat pe ce sa se aleaga cu esalonul 2 – pozarul asfaltarilor esuate.

 • Suflete hade si pline de zoi / ce improscati intruna cu noroi, /din ura voastra ce-o purtati la san/Cand timpul curge ,din om , doar faptele raman!

 • Un pocinog pentru acest oraș , asta ați fost , tovarășe Crețu . Țineți minte că v-au votat abia două cartiere din cei 80.000 de bistrițeni , asta ca referire la cei 10 protestatari pe care îi numiți “postaci pe la ziare” .
  Regretatul Costan ar fi fost mai capabil decât dvs , ca să știți care este realitatea “mărețelor” realizări prin care ați îndatorat locuitorii orașului la bănci timp de 30 de ani . Rușine , tovarășe !

 • Pe 14 octombrie a trecut în neființă un om căruia intelectual i-am datorat multe în calitate de fost student care a interacționat direct ..era extraordinar în abordarea subiectelor de actualitate, toată viața lui a combătut la un nivel ştiințific crima organizată , delincvența..era o somitate internațională . Omul de asemenea era un tată extraordinar şi cineva extrem de modest. A fost o minte genială, a inovat în domeniu cu abordări non-convenționale.
  I-am reurmărit ultima conferință şi a repetat în limbă englez ceva nu are granițe lingvistice…cine se aseamănă se adună.
  Aşa şi cu domnul Crețu şi organizația municipală PSD creată în jurul unui nucleu restrâns de oameni care şi-au asigurat vieți liniştite din fonduri publice.
  Eu nu împărtăşesc părerea lui privind 2-3 mandate pierdute.
  Cea mai mare greşeală a dlui Turc e să se culce pe laurii victoriei şi să sforăiască un mandat fără ca lucruri să se întâmple. Are sarcina ingrată de a onora promisiuni dar şi de a primi critici, selecționa noi proiecte ca şi soluții la provocāri. Dacă alege să ignore datele în administrație..merge pe o abordare politicianistă, autosuficiență ..e bine şi aşa..nu va reuşi mai mult de un mandat.
  Declarația politică a dlui Crețu e destinată a adormi simțurile liberalilor bistrițeni. PSD-ul şi o parte din PNL nu dorm…lucrează împreună. Vedeți la nivel național.uniunea în simțuri şi gândiri între Florin Roman ( PNL ) şi Eliza Madalina Ştefănescu (PSD) . Nici mai mult nici mai puțin vroiau să interzică accesul la informații normale banale din instituțiile publice ale cetățenilor. Vroiau să omoare capacitatea acestora de a fi sub scrutinul ochiului jurnaliştilor. Apucături totalitare ruşinoase.
  Interesul evident, protejarea afacerilor de familie pe fondurile publice.

 • Ce sa zic ,ati facut tot ce ati vrut în această Primarie ,v-ati angajat toate cunoștințele, ati facut peste noapte ,directori ,sef serviciu, sef birou asta peste noapte ,fără nici un examen ,v-ati dat salariile cele mai mari din Țară, ma refer la primării, am citit cu atentie citatul dat ,ca va pare rau ca dl Nicolae nu a cîștigat alegerile ,nea ferit dumnezeu ,oameni sau săturat de atîta aroganță, atîta falsitate,atîta nepăsare pt cei din jur care în ultimul timp dv nici nu mai starea de vb cu un cetățean care va cauta cu o problemă, daca aveti o oportunitate puteti să-l luati si pe dl Nicolae cu dv .Totul se plătește în viața, faci bine asa primesti ,faci rau asa primesti ,asa ca plecati amîndoi sa nu va mai vedem .Oameni sau săturat de asemenea specimene, iar în 27 au ales un om cinstit ,respectuos ,cu frica de dumnezeu ,un Primar pt oameni ,dl Turc este omul potrivit ,la locul potrivit .

 • Câtă ipocrizie din partea fostului primar Ovidiu Cretu care declară că-i pare foarte rău că nu a reușit să modernizeze malurile râului Bistrița.
  Cu mai multa gândire si mai putină inversunare din partea primarului Cretu, care s-a cramponat de ideea tâmpită cu centura (ne)ocolitoare prin pădurea Codrisor orasul Bistrita putea avea avea deja amenajate malurile râului. Cu această ocazie putea fi construită si o artera de circulatie de tip splai la sud de oras, pe malul stâng al râului Bistrita, care sa faca legatura intre Unirea la Viisoara. In acest sens a existat chiar si un proiect mai vechi pentru portiunea dintre podul Jelnii si podul Budacului de amenajare a malurilor râului Bistrita care includea si modernizarea drumului pe la poalele padurii Codrisor, pe care Cretu l-a blocat. (vezi:https://zupernews.wordpress.com/2013/06/06/codrisor-hill-p-u-z-bistrita-…). In acelasi mod ar putea fi intocmite proiecte pentru alte portiuni ale malurilor râului Bistrita de la Viisoara la Unirea, fiecare cu particularitatile sale. Functia de bază pentru această cale rutieră trebuie să rămana legatura intre principalele locuri de agrement, avand in vedere ca râul trece pe langa parcul municipal, parcul tineretului si lacul MHC. In acelasi timp, odată cu amenajarea malurilor râului Bistrita, chiar si pe malul drept al apei ar putea sa rezulte portiuni libere pentru o artera de circulatie continuă care sa includă cel putin o pista de biciclete si care sa lege zonele de agrement de la Unirea la Viisoara.

 • a facut o partie pentru un prieten
  partia s-a facut ca aerodromul lui dumitru sa prinda aripi daca matura zapada de pe partie
  si a facut un pod pentru altii
  podul se vede acum ca a fost comanda data de cei ce au facut blocurile

 • Faci parte cumva din echipa ei pe proiecte, de le stii asa de bine?
  Este de notorietate faptul ca, in acea echipa au intrat doar cine a vrut ea, insusi marele Crețu s-a exprimat ca aceasta Lili hotărăște cu cine vrea sa lucreze.
  A mai băgat pe ici pe colo cate 1-2 juriști care habar nu au cu ce se mănâncă proiectele si inca 2,3 ligatori de dos care i au servit interesele marelui cîrmaci.
  Mrreti amaratilor ca in afara de a face niste documente de inaintare a proiectelor sunteti habarnisti total.
  Vine noul primar si speram sa i raspundeti lui cat de destepti sunteti voi de la proiecte.

 • psd(partidul securist democrat)=pcr,pentru cunoscatori. sa traiasca in frunte cu secretarul sau general dragnea puscariasul,la mai mare.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS