Actualitate

Punctul de testare rapidă din Piața Centrală se închide sâmbătă. Turc: Incidența scade

Punctul de testare antigenică rapidă din Piața Centrală se va închide sâmbătă 5 martie, a anunțat primarul Ioan Turc, potrivit căruia pe de-o parte stocul de teste s-a epuizat, iar pe de altă parte, incidența la nivelul municipiului scade.

De la deschiderea acestui punct de testare (27 ianuarie) și până joi, s-au făcut 3.125 de teste dintre care 2.524 au fost negative, iar 601 au fost pozitive.

”În 5 martie va fi ultima zi de testare antigenică gratuită la punctul deschis în Piața Centrală. De ce am decis să-l închidem? Stocul este gata, incidența scade. La începutul testării, în 30 ianuarie, din 150 de teste, aveam 47 de teste pozitive. Ieri, din 73 de teste, 61 erau negative, deci se observă o scădere a incidenței Covid în municipiu”, a spus Turc.

Primarul susține că Bistrița a fost singurul municipiu din țară care a făcut testare gratuită din fonduri proprii. Și la Craiova s-au mai făcut teste gratuite, însă PCR, decontate din bani europeni.

”Deci nu au putut oferi celor declarați negativi și facilitatea de a intra în instituții publice instant, adică certificatul verde”, a spus Turc.

1 comentariu

  • Acest punct s-a inchis miercuri, 2 martie. La ora 10 fara 10 era o multime de oameni care asteptau in frig sa se deschida sandramaua. Am sunat pe la 10 si 15 minute la Primarie, mi-au spus ca de fapt se ocupa cei de la SVSU, am sunat acolo si mi s-a spus sec ca din 1 martie nu mai functioneaza. Fain. Surle si trambite au fost cand s-a deschis, dar nu au avut bunavointa sa anunte ca s-a inchis, au pus oameni bolnavi pe drum, sa stea acolo sa astepte in frig.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS