Campania de promovare a consumului de produse agro-alimentare locale, naturale, sănătoase și de susținere a micilor afaceri din acest domeniu, organizată de Direcția Județeană pentru Agricultură și Asociația ”Produs în Bistrița-Năsăud” pentru a marca Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, s-a încheiat cu o ediție specială a Târgului “Produs în Bistrița-Năsăud”.
Sâmbătă 13 octombrie, într-un decor inedit în Piața Centrală, lângă Biserica Evanghelică, au intrat în scenă gusturi și arome deosebite: pâine și produse de panificație tradiționale, toate coapte în cuptor la foc de lemne, brânzeturi naturale de la poalele Munților Călimani, paste și înghețată după rețeta bunicilor, uleiuri presate la rece, miere și produse apicole, siropuri și dulcețuri parfumate din Pasul Tihuța, legume proaspete și naturale de Monor, acompaniate de creații colorate, tradiționale sau de inspirație tradițională, pentru a crea un spectacol complet, a precizat Asociația ”Produs în Bistrița-Năsăud”.
Cu ocazia acestui târg, Asociația “Produs în Bistrița-Năsăud” a lansat concursul ”Darul de Crăciun”. Fiecare dintre persoanele care achziționează produse de minim 10 lei de la producătorii/ artizanii locali, la târgurile de sâmbătă 13 octombrie, de 1 Decembrie și de Crăciun, începând de astăzi și până în 16 decembrie vor primi cupoane aferente valorii produselor achiziționate, urmând ca cei care au colectat, până la 16 decembrie, cele mai multe cupoane să câștige coșuri de Crăciun “Produs în Bistrița-Năsăud”.
Caravana dedicată Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești, desfășurată sub motto-ul “Aleg sănătos, aleg Produs în Bistrița-Năsăud!”, a poposit la Bistrița – Școala Gimnazială nr. 4, Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare”, Liceul Tehnologic Agricol, Năsăud – Colegiul Național ”George Coșbuc” și Beclean – Liceul Tehnologic Agricol. Invitații speciali ai acestor evenimente au fost: Ioan Grigore Cotu – produse apicole, Gelateria Aniela – înghețată artizanală, Ioan Simionca – legume de Monor, Costi Bucnaru – bunătăți din Pasul Tihuța, Grigore Creța – brânzeturi de la poalele Munților Călimani, Saveta Ban – cuptorul de altădată, Dinu Pleșa – uleiuri presate la rece, Florentin Bodiu – coșul cu legume de Dumitra.
Foto: Facebook Asociația Produs în Bistrița-Năsăud
A aparut vaccinul anti-rabic. Cel putin un postac are mare nevoie de el.