Actualitate

Puteți contribui la Strategia de dezvoltare a Bistriței

”Stimați cetățeni și reprezentanți ai mediului de afaceri din municipiul Bistrița, Primăria Bistrița, în colaborare cu Civitta Strategy & Consulting, elaborează în această perioadă Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană pentru perioada 2021-2030, activitate realizată în cadrul proiectului privind actualizarea ”Strategiei de Dezvoltare Locală a Municipiului Bistrița pentru perioada 2010-2030” – SMIS 135977, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020”, anunță municipalitatea:

”Pentru a asigura buna înțelegere a nevoilor locale și a caracteristicilor teritoriului, elaborarea strategiei se bazează pe un proces de consultare a comunității locale, în cadrul căruia invităm cetățenii și reprezentanții mediului de afaceri din municipiul Bistrița să își exprime opinia referitor la stadiul actual de dezvoltare a municipiului și la măsurile cele mai importante pentru dezvoltarea acestuia în perioada următoare, până la data de 1 octombrie 2021.

Cetățenii sunt invitați să completeze chestionarul dedicat disponibil la acest link: https://www.surveymonkey.com/r/XRHKJ67

Reprezentanții mediului de afaceri sunt invitați să completeze chestionarul dedicat disponibil la acest link: https://www.surveymonkey.com/r/XRZH3JM

Timpul de completare al fiecărui chestionar este de aproximativ 10-15 minute, dar contribuția dumneavoastră va avea un impact semnificativ pe termen lung asupra dezvoltării municipiului Bistrița!

Pentru detalii suplimentare sau transmiterea de propuneri pentru a fi incluse în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU), ne puteți contacta la andreea.feier@primariabistrita.ro /  rodica.gorghiu@civitta.com”.

18 comentarii

 • ” Fără o centură prin afara intravilanului oraşului, fără o aurostradă, fără un aeroport, fără toate acestea Bistrița va rămâne un cătun nenorocit uitat de timp şi lume „.

  Este foarte inspirată ideiea primarului Turc cu culoarul de circulație pe ambele sensuri ale căi ferate de la Sărata la ieşirea din Unirea şi ar trebui introdus în strategia de dezvoltare.

  • Singurul loc unde se poate realiza o centură a Bistriței este pe lângă localitățile Jelna – Monari.

  • Realizarea trecerilor de cale ferată de pe străzile Gheorge Bozga-Grigore Pletosul şi Valea Rusului etc….

 • Pentru o dezvoltare sănătoasă şi verde pista de biciclete de pe strada Drumul Cetății trebuie continuată pe lângă şanțul de gardă pe străzile Calea Clujului şi Simion Mândrescu. Astfel se va face legătura oraşului cu localitățile componente Viişoara, Sigmir, Unirea.

 • Bistrița nu este un oraş conform definiției lumii moderne fiindcă nu are nici măcar un Mall ce există în Bistrița sunt doar nişte Retail Park-uri.

  Un Mall adevărat trebuie construit pe strada Simion Mândrescu în locul Roseyanis care a dat faliment.

  Locația este extrem de generoasă, permite realizarea unei parcări extrem de generoase şi permite realizarea unei zone de agrement cu bazine de înot şi Spa şi a unui patinoar artificial acoperit care să fie funcțional tot timpul anului. Baftă

  • Ar putea să fie construit un magazin gen SuperMarck-et pe strada Drumul Cetății undeva vizavi de magazinul Bia si Com, asta ținând cont că în cartierul Henri Coandă nu există niciun magazin alimentar.

 • Bistrița pentru a se putea dezvolta şi a nu rămâne ca şi acum de râsul la tot Ardealul trebuie să aibă o Universitate Proprie Autonomă şi nu extensi a unor Universității din alte oraşe. Extensi cu secțiide 2 lei pe care nu le vrea nimeni fiindcă secțile valoroase sunt păstrate în oraşele mamă ale acestor Universității.
  Pe strada Drumul Dumitri Vechi pe platoul Dealului Cetății se află singura locație unde se pretează construirea unui Campus Universitar nou închegat cu tot ce este necesar unei Univesități respectiv anfiteatre, laboratoare, cămine studețeşti, săli şi terenuri de sport etc.
  Cel mai bun exemplu este că SINGURA şcoală nouă construită în Bistrița după revoluție este liceul Logos de pe platoul Dealului Cetății.

 • Construirea unui stadion de rugby în oraş şi nu la Cuca Măcăi. Pentru sănătatea oraşului este necesară construirea unui stadion de rugby înconjurat de o mică grădină botanică aşa ca noua arenă de la Rolan Garos. Acest stadion este necesar să fie construit în oraş acolo unde a fost intreprinderea de drumuri județene pe strada Drumul Cetății.

 • Ati facut piste de biciclete pe strazi pe care trec 2 biciclisti timp de 5 minute. Aruncati bani pe toate prostiile in loc sa construiti ceva folositor. Cretu cu partia si Turc cu pistele de biciclete pe strazi inguste si fara biciclisti.

  • Un Aeroport poate fi construit pe valea Budacului aşa cum de fapt este prevăzut în PATZ realizat de Univesitatea din Cluj Napoca. Acolo ar fi aproape şi de viitoarea Autostradă a Nordului asfel ar conectata rapid toate localitațile din județ.

 • Mi-aş face eu traseul de Monting Bike pe Dealul Cetății nu este foarte greu de construit iar locul de acolo este perfect pentru această activitate şi este cel mai aproape de Bistrița, dar nu am voie să-l fac eu fiindcă nu am teren acolo. Să-mi dea voi primăria să realizez acest traseu pe terenu-l ei şi o să-l fac eu cu băieți mei şi de acest traseu vor beneficia toți Bistrițenii gratis .

 • Ăştia, politruci din primărie se dovedesc că sunt în continuare paraleli cu nevoile locuitorilor oraşului şi nici nu-i de mirare dacă în consiliu local au ajuns toți obezii şi amețiții.

 • In Bistrita e loc de multe imbunatatiri si foarte bine ca vine lumea cu idei.
  Da trebuie amintite 2 lucruri:
  -trebuie sa le sustinem impreuna
  -completati formularele de pe site, deagaba scriem aici.

  Daca vreti traseu pe Dealul Cetatii atunci ar trebui sa vina toti biciclistii din Subcetate, biciclistii care merg in weekend in tura, cei de la Copacul de Cafea.
  Eu unul o sa vin daca sunt dezbateri doar pentru a va sustine.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS