Actualitate Politică

Radu Moldovan: Cel mai important proiect sportiv din istoria județului se clădește chiar acum!

”După ce s-a demonstrat că sportul are un loc aparte în județ, am pus bazele celui mai important proiect din istoria județului, Complex Sportiv Unirea, aflat în construcție.

Sala Polivalentă a prins deja contur, cei 659 piloți și 97 de pahare prefabricate fiind deja montate.

Această Sală Polivalentă multifuncțională va avea o capacitate de 2.675 de locuri, care respectă toate standardele europene și internaționale pentru competițiile sportive de: handbal, volei, baschet și tenis, iar la finalul anului viitor vom putea organiza prima competiție sportivă în ”casă nouă”.

Urmează construcția stadionului la standarde europene, cu 12.000 de locuri în tribune acoperite, cu anexe sportive și tehnice aferente, dotări complementare de alimentație publică, spații comerciale, spații de cazare sportivi și locuri de parcare. Terenuri de minifotbal, baschet, tenis și o pistă de alergare sprint.

Apoi, construirea bazei sportive (TIP 1) deschisă pentru activități și publicului larg: • Teren de joc de dimensiuni mari (cu posibilitatea de al împărții în 2 terenuri) • Tribună cu 500 de locuri • Locuri de parcare pentru autovehicule și autocare • Clădire cu vestiare.

Stadion de atletism cu pistă de 400 m lungime, tribună de 1.500 de locuri, pentru competiții și acesta deschis publicului pentru activități sportive.

Așadar, un loc unde sportul e la el acasă, unde să crească viitorii campioni și pasionații de mișcare să se întâlnească. #ContinuămMunca”, spune președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, candidat din partea Alianței pentru Bistrița-Năsăud la un nou mandat.

(Articol electoral comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, executat de Timp Online SRL – portal timponline.ro, CUI mandatar financiar județean: 21200019)

12 comentarii

  • Judetul se depopuleaza accelerat, tineretul pleaca la Cj sau din tara din lipsa optiunilor , si asta si putinii bani care mai sunt ii sparge pe sali de sport , parcari si branduri de judet , in loc sa incerce sa faca ceva .
   Ti il feliciti si ii pupi c..ul pt ce? Ca cheltuie si indatoram tara si mai mult?

  • Daca se face nu e bine daca nu se face nu e bine,adevarul e ca nu meritati nimic nici macar strazile alea asfaltate la ce nemultimitori sunteti!

 • Bai nesimtitilor, dupa partia de schi mai urmeaza alte proiecte pe hotie, mai aveti 2sapt si zburati, hotilor din PSD lumea e satula de voi, Bistriteni sunt satuli de voi !!!

  • Bani sunt de la CNI ..Compania Nationala de Investiti. nu mai cometati fara rost..este bine ca se face acolo …spatiu necesar pentru asa ceva….plus avem nevoie de o baza sportiva calumea …stadionul vechi demolat si marit Parcul Municipal cu trase in padurea Codrisor….sa avem unde iesi la plimbare….

  • Suntem în plină pandemie mondială cu rezultat incert pentru economie.
   Majoritatea competițiilor sportive sunt anulate, posibilitatea reunirii pe stadioane a mii de oameni e blocată de autoritățile sanitare, chiar marile ligi sportive transmit meciurile fără spectatori.
   Iar în timp ce străzile arată jalnic, şcolile şi mai jalnic fără wc-uri, apă caldă , producătorii agricoli dârdâie de frig şi înmuiați de ploaie la tarabe , marele tartor al județului, după modul cum împarte funcțiile bine renumerate la familie şi prieteni, plus contractele publice , marele sportiv pardon spărgătorul de seminţe la meciurile televizate( de făcut sport nimeni nu l-a văzut măcar dl Crețu mai mergea cu bicileta de ochii lumii) dă.undă verde unui proiect megalomanic, amplasat în câmp ( el spunea că trebuie construită infrastructura …).
   Deci.
   Utilitate în context . Zero.
   Mai mult de câțiva sportivi crescuți selecționați şi tranzacționați după modelul Becali( milioane în buzunarele impresarilor) sau materie primă la patul oficioşilor zilei.( sportivele drăguțe)..cine va beneficia?
   Copiii? Multe familii din județ se zbat să aibă o pereche de încălțăminte.
   Mare e probabilitatea de a fi încă o gaură neagră pentru bugetul public.
   Beneficiază economia locală?
   Proiectul îşi avea logica dar în altă ordine de priorități, adresată problema demografiei, atracției familiilor în Bistrița, a condițiilor primare de muncă, educație.
   Prioritatea acordată acum..când reflexul natural oriunde în lume e blocarea sau punerea în standby a cheltuielilor inutile ..e riscantă şi costisitoare pentru taxele şi nivelul de viață bistrițenilor.
   Megalomanie e numele bolii incurabile de care suferă politicienii români.

 • Un vechi proverb spune că “inteleptul invată din greselile altora, desteptul invată din greselile proprii, iar prostul nu invată niciodată.”
  In urma celor trei mandate ale primarului Ovidiu Cretu, orasul Bistrita s-a ales cu o piartră de moară, de fapt un proiect tâmpit numit pompos si neromâneste “Wonderland” la care au pus botul si alti neisprăviti din administratia locală si judeteană.
  Se pare că Radu Moldovan nu a invătat nimic din greselile primarului Cretu care a băgat o cărută de bani in pârtia de schi COCOS, o investitie păguboasă si inutilă.
  Chelnerul Răducu, pe care nu-l dă inteligenta afară din casă continuă să facă investitii la fel de inutile la poalele dealului COCOS din Unirea.
  Un exemplu de prostie este decizia lui Răducu de a construi încă o sală de sport la Unirea în conditiile în care orasul Bistrita nu are o sală de festivităti adecvată pentru un oras resedință de județ. Din moment ce ai o sală polivalentă în oras de ce să mai faci una când eventual cu acei bani ai fi putut să faci un bazin olimpic acoperit sau chiar un patinoar artificial acoperit pentru diversificarea competitiilor sportive găzduite la Bistrița.
  Acum s-a dovedit că tot a lui Răducu este si ideea idioată a mutării stadionului „Jean Pădureanu” din parcul orasului pe păsunea din Unirea, desi ca un laș, acesta l-a scos la înaintare pe Cristian Niculale să facă anuntul si care încasat reactiile de dezaprobare din partea bistritenilor scandalizati de această imbecilitate.
  Asta nu inseamnă să nu se amenajeze un complex sportiv in Unirea care ar trebui sa includă doar terenuri si dotari pentru practicarea sportului de masă si care sa fie conceput dupa modelul Complexului Sportiv Gheorgheni din Cluj-Napoca, care a fost realizat cu fonduri guvernamentale prin CNI.
  Vezi: https://complexsportivgheorgheni.ro/

  • Bugnar psd_istul.
   De ce nu se solicita bani pentru investiții utile.
   Oare bani de la CNI nu sunt tot bani noștri?
   Asa s au dat bani și pentru pârtie și ce sa vezi s a făcut din bani luați din bănci ca să l favoriza pe cetățeanul de onoare Stoian cu idei pârtiei și pe Tănase.
   Sper într un audit serios și făcut public, acolo s au spălat mulți bani.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS