Actualitate Politică Recomandări

Radu Moldovan: Cultura continuă să primească respectul cuvenit

”Cultura a primit respectul cuvenit, toate instituțiile de cultură fiind în “casă nouă”. Mergem mai departe, ne protejăm patrimoniul și elementele de identitate locală, transformând clădirile istorice în case de întâlnire a culturii, creativității, oamenilor și lucrărilor valoroase.

Lucrăm la realizarea „Casei Colecțiilor și a documentelor de patrimoniu” din Bistrița [B-dul Independenței, nr. 24], salvând clădirea unde a trăit pentru o bună perioadă fratele poetului Mihai Eminescu, Matei Eminescu. O perlă arhitecturală construită în anul 1912, care va găzdui evenimente culturale și va avea funcție muzeală și de arhivă, ținând în grijă exemplare valoroase de carte de patrimoniu.

De asemenea, vom reabilita muzeului „Casa săsească” din localitatea Livezile. O casă clădită în 1838, care a rezistat timpului și pe care o vom ajuta să existe și de acum înainte. În schimb, aceasta o să ofere turiștilor și oamenilor pasionați de tradiții și istorie, informații valoroase despre trecutul nostru, dar și un spațiu unde să se desfășoare evenimente care să țeasă viitorul cultural.

În același timp, dezvoltăm trasee turistice, prin intermediul cărora turiștii să ne cunoască și mai bine. Continuăm munca!”, spune președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, candidat din partea Alianței pentru Bistrița-Năsăud la un nou mandat.

(Articol electoral comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, executat de Timp Online SRL – portal timponline.ro, CUI mandatar financiar județean: 21200019)

3 comentarii

  • „Casei Colecțiilor și a documentelor de patrimoniu” este o mare abureală. De când la conducerea judetului Bistrița-Năsăud se află Radu Moldovan, orasul Bistrita a intrat in epoca improvizatiilor. Totul a inceput prin mutarea Bibliotecii Judetene in sediul fostei filiale a BNR, după ce clădirea respectivă a fost reabilitată in mandatul lui Liviu Rusu si pregătită să gazduiască un muzeu de artă religioasă, la dorinta IPS Bartolomeu Anania.
    Răducu nu a mai respectat nimic si a mutat aici Biblioteca Judeteană in cuda faptului că spatiul era insuficient pentru nevoile bibliotecii, iar ulterior a improvizat aici o constructie anexa pentru depozitul de carti, inghesuită in curtea respectivă. Dar cu toate astea spatiul pentru bibliotecă nu este nici acum suficient si astfel s-a ajuns la „Casa Colecțiilor și a documentelor de patrimoniu” pentru depozitarea unor exemplare de carte veche, dar si a câtorva manuscrise ale unor scriitori contemporani donate bibliotecii judetene, prin repartizarea clădirii de pe Bul. Independentei- 24, unde a functionat Casa Corpului Didactic (vezi: https://timponline.ro/pune-dispozitia-casei-corpului-didactic-spatiu-sediu-provizoriu/)
    Si iată că dintr-o improvizatie in alta, s-a ajuns ca Biblioteca Judeteană să fie imprăstiată in mai multe imobile din oras, fără să aibă un sediu unitar. Desi a existat un proiect si o locatie pentru o clădire nouă si spatioasă pentru Biblioteca Judeteană, chelnerul Răducu a preferat improvizatia, fiindcă el nu prea are treabă cu cartea:
    (Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=MLutG84S4Yk)

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS