Actualitate

Radu Moldovan: DN 17 C şi DN 17 D, modernizate până la finalul anului 2015

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, care a susţinut o conferinţă de presă alături de conducerea CNADNR, a prezentat soluţiile de finanţare pentru modernizarea DN 17 C şi DN 17 D: proiecte cu finanţare europeană, mai puţin un tronson din primul drum, care va fi reabilitat pe fonduri guvernamentale. În total, circa 80 de milioane de euro. ”La finalul lui 2015 vom avea o reţea de drumuri naţionale modernizate în întregime”.

”Împreună cu CNADNR am găsit soluţii de finanţare pentru reabilitarea a două drumuri naţionale care mai sunt pe nereabilitate pe suprafaţa judeţului: DN 17 C şi DN 17 D. Pentru primul drum naţional, sectorul de drum de la Viişoara până în Năsăud, în lungime de 31 km, va fi reabilitat începând cu anul viitor pe fonduri bugetare, fonduri suportate din bugetul de stat. Restul de tronson, de la Năsăud până la intersecţia cu DN 18, pe o lungime de 55 km, va fi introdus pe POS Transport, cu o valoare de estimată de 30 de milioane de euro, cu termen de finalizare 31 decembrie 2015. Pentru DN 17 D, 103 km, se va depune integral cerere de finanţare pe POS Transport, valoarea estimată fiind 49,5 milioane de euro. Finalizare, aceeaşi dată, 31 decembrie 2015. Cu ajutorul lui Dumnezeu, la finalul lui 2015 vom avea o reţea de drumuri naţionale reabilitate şi modernizate integral. CNADNR va aloca bugetul necesar pentru a efectua studiile de fezabilitate, până în 15 decembrie se vor efectua proiecte tehnice, iar angajamentul nostru este să avem studiile de fezabilitate până la finalul anului”, a spus Radu Moldovan într-o conferinţă de presă. El a adăugat că vor fi depuse şi câteva proiecte de modernizare a drumurilor judeţene cu bani europeni, în exerciţiul financiar următor.

Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga, a declarat că drumurile naţionale sunt o prioritate: ”103 km plus 55 de km reprezintă o cifră mică, dar suntem conştienţi de importanţa acestor km pentru comunitatea bistriţeană. Vom trata cu seriozitate aceste proiecte, directorul Raluca Simion va fi responsabilă de Bistriţa-Năsăud, ea va fi cea care va implementa aceste proiecte”, a afirmat el.

Directorul general al Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Transport, Marcel Boloş, a precizat: ”Este un exemplu viu că astfel de proiecte pot fi implementate dacă există acest parteneriat cu autorităţile locale. Cei 158 de km sunt pentru noi un proiect de importanţă majoră. Termenul de 31 decembrie 2005 trebuie respectat. La fiecare Program Operaţional s-au generat câteva economii. Există disponibilă o rezervă estimată la 389 milioane de euro pe care intenţionăm să o folosim pentru modernizări de drumuri naţionale, la propunerea CNADNR. Sunt angajate din această sumă 235 de milioane de euro pentru modernizări pe trei drumuri naţionale”.

DN 17 C, care trece prin Munţii Rodnei şi Munţii Țibleş prin Pasul Dealul Ştefăniţei, leagă Bistriţa de Vişeu de Sus (Maramureş), traversând comunele Dumitra, Salva, Coşbuc, Telciu, Romuli şi Moisei. DN 17 C se intersectează cu DN 17 la Bistriţa, cu DN 17 D la Năsăud şi Salva şi cu DN 18 la Moisei.

DN 17 D leagă localităţile Beclean, Năsăud, Sîngeorz-Băi şi Cârlibaba (Suceava). Trece prin Munţii Rodnei şi Munţii Suhard prin Pasul Rotunda. Traversează comunele Chiuza, Nimigea, Salva, Rebrişoara, Feldru, Ilva Mică, Maieru, Rodna, Şanţ şi se intersectează cu DN 17 la Beclean, cu DN 17 C la Salva şi Năsăud şi cu DN 18 la Cârlibaba.

1 cj 29 oct 2 cj 29 oct 3 cj 29 oct 4 cj 29 oct

12 comentarii

 • Felicitari domnu Radu daca realizati aceste proiecte ca Oltenu cat a fost el de mare si tare nu a fost in stare sa faca drumul acela unde el se credea bossu pana anu trecut cand domnu Pugna a luat mai multe voturi decat el. Nu uitati de drumul Herina -Lechinta acolo unde dumneavoastra sunteti bossu . Felicitari!!

  • :))))))))) felicitari???? :)) pt. ce, ca pocestile astea le aud de la dl. ospatar radu de 2 ani. si de atunci numa gropi. Io fac pariu pe cat vreti ca nu o sa fie respectat nici termenul asta, numa na, el promite in continuare ca un radio stricat, ca atata stie…

 • 50 mil de euro pt. 100 km de drum national (din care vreo 20 km sunt doar pietruiti) vs. 170 mil euro pt 17 km de „centura”. Abureli electorale vs. logica de politician.

 • Ma Ioane dar credul mai esti ca sa nu zic pe cine reprezinti !
  Nu iti dai seama ca incepe campania electorala pentru europarlamentari si din nou vor sa ne fraiereasca ? Mai mult pe lista se va afla si sotia lui Ponta , Daciana Sarbu si de aici inceperea campaniei cu promisiuni fara acoperire . in articolul de mai sus se poate observa ca actuala conducere nu este in stare sa finalizeze nici macar proiectele in dereulare din guvernarile precednte . Guvernul USL Ponta 1+2 si conducerile USL produc doar vorbe si promisiuni mincinoase . Concret ce au facut ei cu finalizare ? de la proiectare , contractare , executie , receptie ? NIMIC , doar chefuri , deplasari in strainatate , si atitudini de mahalagisti prin declaratiile pe care le fac .
  Concret NIMIC ! Nici un proiect de dezvoltare inceput de catre ei din faza de proiectare ! De ce ? Pentru ca sunt o adunatura de incompetenti si aroganti .
  Pana o sa faca cat au facut predecesori lor ,chiar daca nu poti multumi pe fiecare in totalitate dar oricum au fost proiecte in derulare de peste 300 mil EUR( la multe se inghesuie acum sa taie panglici sa si le asume cu scop electoral fiindca prosti ne mai cred ), cum zic romii MUCLES USL ! cand o sa vedem primele proiecte marca USL atunci sa vorbim ca am ales bine ! Deocamdata numai dezamagiri si incompetenta !
  Vreti sa vaspun cateva lucruri promise de catre ei : Colibita turistica , drumul Bistrita -Nasaud si multe alte drumuri prin judet , spitale , scoli , diminuarea de taxe si multa multa miere pentru cetateni !
  Ce ati primit in schimb ?

 • Daca vreti sa vedeti cum se face marea asfaltare ,treceti prin Nasaud,pe strada care o ia in sus de la intersectie.Au asfaltat in jurul unei masini,sa nu-i deranjeze cauciucurile.Firme cu abonament la banii statului.

 • Nu te grabi dl Presedinte !
  Important este inainte de alegeri sa se faca cate ceva . mai dati niste sarmale , mai canta si Pugna cate o priceasna , mai dati ceva cadouri pe la pensionari si uite asa inca 4 ani de dezastru pentru oamenii care muncesc sau care ar vrea sa munceasca .
  Economia romaneasca o sa se duca in cap , la agricultori si la cei care muncesc le mai bagati niste taxe in plus ca sa aveti ce fura d-lor USL-isti caci asta ne-ati si promis ?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.