Actualitate Sănătate

Radu Moldovan: Foarte multe clinici de specialitate din Cluj arată mai rău decât Spitalul Judeţean

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a declarat că este mulţumit ”de felul în care funcţionează lucrurile în momentul de faţă” la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi că ”dacă ne uităm pe toate statisticile, eliminând cârcotaşii, rezultatele sunt unele bune, care oferă o anumită doză de optimism”. ”E clar că sunt şi zone care trebuie îmbunătăţite”, a adăugat el.

”Este mult de lucru la indicatorii de calitate, dar în mod cert Ambulatoriul modernizat va avea o contribuţie la ridicarea nivelului de satisfacere a pacientului. Când intră într-un cabinet unde nu e nici mobilier şi nici echipament de specialitate, omul, după ce că e şi bolnav şi are nu cea mai plăcută imagine, clar nu e mulţumit. Oricum, nu va rezolva doar dotarea cu echipamente acest lucru. Este un cumul de factori, prestaţia medicilor, modul în care pacientul e primit şi tratat. Mă declar mulţumit de felul în care funcţionează lucrurile în momentul de faţă. E clar că sunt zone care trebuie îmbunătăţite, această profesie de medic e una extrem de complexă, se lucrează în permanenţă sub stres, se lucrează cu oameni bolnavi care sunt stresaţi şi nervoşi şi de multe ori lucrurile care sunt reclamate, în momentul când în linişte te apuci să le verifici, nu stau chiar aşa. Nu îmi place să aduc în discuţie dar nici nu fug de acest lucru, ne aducem aminte de acel eveniment nefericit cu fetiţa din Năsăud, în care toată lumea înjura SJU şi pe dr. Buta şi era vorba de alt spital cu alţi medici şi altcineva”, a spus şeful CJ.

Radu Moldovan a menţionat că ”se vor face eforturi pentru a fi oferite servicii de calitate, atât din punct de vedere administrativ, legat de spaţiile din Ambulatoriul de specialitate sau din Spitalul Judeţean, cât şi al serviciilor medicale”.

”Am mai spus şi mă repet, mi-aş dori foarte mult ca judeţul Bistriţa-Năsăud să fie un mare centru universitar, să avem clinici de specialitate şi foarte mulţi profesori. Nu avem şi nu cred că lucrul acesta se va putea întâmpla într-o perioadă scurtă de timp. Avem două centre universitare foarte aproape de noi, la 90 şi 100 de km, şi fiecare student meritoriu la medicină îşi doreşte să rămână într-un centru universitar. Pentru ceea ce facem noi în momentul de faţă la spital, dacă ne uităm pe toate statisticile, eliminând cârcotaşii, rezultatele sunt unele bune, care mie îmi oferă o anumită doză de optimism că lucrurile pot fi îmbunătăţite. Nu vă doresc niciunuia dintre dvs., dar dacă aveţi măcar ocazia să ajungeţi într-o vizită la o clinică de specialitate din Cluj, să vedeţi care sunt dotările şi cum arată, o să constataţi că foarte multe dintre ele arată cu mult mai rău decât Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa. Lucru care se datorează predecesorilor mei, care au sprijinit modernizarea spitalului, şi în mod special managementului SJU, care a ştiut în diferite moduri, din diferite surse, să atragă finanţările necesare pentru ca SJU să fie modernizat. În bugetul CJ pe 2014 avem o sumă importantă care se duce către SJU pentru continuarea lucrărilor de extindere, pentru a putea muta secţiile din clădirile de pe Viişoarei. Sperăm să obţinem sprijin şi de la Guvern pentru a putea finaliza toate proiectele noastre de acolo. Colegii noştri de la spital sunt pregătiţi şi au idei foarte interesante pentru dezvoltarea spitalului”, a comentat el.

6 comentarii

  • da arata bine pentru bistrita ,daca am avea si medici si personal care sa se comporte pe masura ar fi super,din pacate la acest capitol sunt josnici,trebuie cineva care sa-i invete sa vorbeasca si sa se comprte .

  • Datul cu parerea la romani a devenit un „sport national” atingand apogeul inca de pe vremea lui Moromete. In cazul de fata un chelner compara un spital judetean cu o clinica universitara, fara sa stie despre ce vorbeste.In primul rand exista o diferenta de organizare.Intr-o clinica functioneaza relatia: Invatamant-Cercetare-Spitalizare.Ca sa nu mai vorbim de calitatea actului medical. Nu conteaza cum arata cladirea pe dinafara.

  • Degeaba avem cladiri reabilitate daca personalul ramane acelasi si relatia cu pacientii este defectuoasa! Pe de alta parte sa compari niste sanctuare universitare clujene cu o biata policlinica bistriteana renumita prin nulitatea oamenilor ei este la fel de penibil cu a compara un „profesor universitar de Bistrita” ca si Buta cu marii profesori cliniceni clujeni ! Da vorba cuiva de la un chelner cel mult sef de sala ce sa te astepti?

  • Conteaza personalul, dotarea si mai ales ce sa faci cu aceasta dotare. Ce folos ca spitalul judetean a avut computer tomograf si a stat degeaba mai bine de 3 ani. Bunul simt m-ar face sa tac, nu de alta dar sa nu spun prostii. Sa ne spuna Buta ce cadre medicale de valoare are spitalul? si ce a fost valoros au plecat si fac cariera de succes. Oare dece?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.