Actualitate Recomandări

Radu Moldovan: Un mod plăcut de a sărbători 1 Mai

”Mă bucur foarte mult că marcăm Ziua Internațională a Muncii într-un mod special. E și o dovadă că atunci când perseverezi, când îți dorești, se pot face lucruri minunate și în România. E un mod plăcut, frumos, de a sărbători 1 Mai aici, împreună cu fermierii, cu reprezentanții Ministerului Agriculturii, cu oamenii care aduc plusvaloare. Pentru toți cei care sunt de bună credință se vede cu ochiul liber ceea ce se întâmplă în ultima perioadă în acest domeniu”, a spus președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, la inaugurarea fermei robotizate de la Orheiu Bistriței. Detalii aici.

Președintele CJ a menționat că ”Ministerul Agriculturii, ministrul Petre Daea se bat pentru drepturile fermierilor, spun la Bruxelles care sunt necesitățile”: ”Intră peste 3 miliarde de euro anual în România. Sigur, unii o să spună că astea sunt plăți pe hectar și oricum se întâmpla, dar avem experiențele trecute când nu s-a întâmplat. Chiar dacă erau aceleași drepturi ale noastre, dar nu erau oameni care veneau din sistem și bcare să știe ce necesități sunt. Astăzi, cei care își desfășoară activitatea în acest domeniu își primesc subvențiile la timp, în avans, își pot programa activitățile. În Bistrița-Năsăud se poate face agricultură performantă doar într-o anumită parte a județului, dar m-am bucurat să văd solarii în zonă de deal, aproape de munte, prin programul tomatelor, oamenii au încredere în aceste programe și încep să le deruleze. Brandul familiei Peica a depășit granițele județului, este un etalon”.

   

El a postat apoi pe Facebook: ”Cea mai modernă fermă de bovine din România e la Orheiu Bistriței! Dotată cu roboți și tehnică de ultimă generație în urma unei finanțări din fonduri europene, ferma deținută de domnul Liviu Peica, are 259 de capete de animal și 150 ha de teren în lucru. Este o premieră și pentru mine și pentru cei aproape 200 de fermieri din județul nostru și din alte 14 județe care au venit să vadă roboții care hrănesc animalele, curăță bălegarul și mulg vacile. Toată această fermă funcționează cu doar doi muncitori și anul trecut a generat peste 850.000 de litri de lapte. Felcitări Liviu Peica, Ministerului Agriculturii și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui frumos proiect. Mă bucur că în numele Guvernului României, astăzi am avut vizita domnilor Daniel Botănoiu și Sorin Roșu Mareș, secretari de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Ce se întâmplă la Ferma Peica de la Orheiu Bistriței este un model pentru întreaga Românie. Sper să fie multiplicat și în județ la noi și în toată țara”.

1 comentariu

  • da se poate dar mariti viteza * investiti si mariri de salari *

    nu aplicati politica de dreapta taieri si austeritate

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.