Actualitate

Raed Arafat, despre UPU-SMURD: Bistrița, un exemplu

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, a postat pe pagina sa de Facebook:

”Bistrița-Năsăud este unul dintre județele care a implementat SMURD numai la nivelul echipajelor de prim ajutor la început. Pe parcurs, a fost înființat și un echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD, în cadrul căruia lucrează medici din Bistrița, Cluj și Târgu Mureș, asigurând continuitatea 24/24, 7/7. Recent la Bistrița s-a inaugurat o nouă unitate de primiri urgențe și un nou heliport care permite elicopterelor SMURD să aterizeze zi și noapte. Totodată, la ISU BN funcționează dispeceratul integrat unde se află și colegii de la Serviciul Județean de Ambulanță BN. Iar pe teren colaborarea între echipajele SMURD și cele ale Serviciului de Ambulanță este una permanentă, în folosul omului de rând. Bistrița este doar un exemplu cum funcționează sistemul integrat într-un județ!”.

Click pentru video.

În 7 aprilie, Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că recunoaşte public toate meritele şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, precizând că a făcut o treabă foarte bună în organizarea serviciilor medicale de urgenţă, dar a menţionat că acestea trebuie integrate la nivelul Ministerului Sănătăţii. Intenţia lui Alexandru Rafila de a trece SMURD la Ministerul Sănătăţii a generat un val de reacţii dure din partea specialiştilor din sistem, oameni care lucrează de peste 20 de ani doar în medicina de urgenţă. ”UPU-SMURD este un serviciu care trebuie să rămână unit”, transmit specialiştii. La rândul său, Raed Arafat a spus că puterea sistemului rezidă din modul în care este construit.

4 comentarii

  • Arafat e favorizatul sistemului. Departamentul pentru Situații de Urgență a fost inventat pentru el, ca să aibă postul asigurat de secretar de stat. Exceptând echipajul cu medici și Descarcerarea, SMURD-ul e o taximetrie cu pompieri pe bugete astronomice, cheltuite degeaba. Dubla subordonare de la Ambulanță( și la ISU și la Ministerul Sănătății) e o inepție inventată de arab, unică în lume. Noua putere cu 70% în Parlament are obligația să facă ordine acolo, că-i o anarhie din care nu mai înțelege nimeni nimic. Arafat trebuie demis urgent și desființat Departamentul pentru Situații de Urgență. Sistemul de urgență trebuie trecut integral la Ministerul Sănătății, iar pompierii să funcționeze după legea lor.

    • Ai inviat ? Mai bine dormi in continuare,esti de pe luna.Carierist ai fost,carierist ai ramas.Păresist…si atât !

    • De data asta Ovidiu Florean are dreptate.Degeaba halesti acelasi rahat in 3 comentarii diferite bah fagotule.

  • La urgenta tot stai toată noaptea dacă ajungi seara sau toată ziua și toată noaptea dacă ajungi dimineață chear nu înțeleg cum de ani de zile e la fel

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS