Actualitate Sănătate

Raed Arafat: În cazul fetiţei din Năsăud, vorbim probabil despre un caz de malpraxis

Subsecretarul de stat Raed Arafat a declarat, joi, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Ministerul Sănătăţii că, în cazul fetiţei de patru ani de la Năsăud care a decedat după ce a făcut o entorsă şi a fost plimbată între trei spitale e vorba, cel mai probabil, de malpraxis.

„Fetiţa a fost văzută în două spitale, la Năsăud, la Bistriţa şi apoi a fost transferată la Cluj în urma unei leziuni osoase. Din analiza care s-a făcut cel mai probabil aici vorbim de un caz de malpraxis şi o să fie transferat către Colegiul Medicilor pentru anchetă”, a declarat Raed Arafat.

Subsecretarul de stat a declarat că, verificând ce s-a întâmplat, poate spune că zona are un sistem foarte bine pus la punct şi medicii puteau chema inclusiv un elicopter pentru a transfera fetiţa la o clinică de specialitate.

„Din păcate, aici vorbim de o leziune care nu era gravă, consultată iniţial la Spitalul Năsăud, trimisă acasă după un tratament, revenit acolo, trimisă la Bistriţa, după care s-a agravat situaţia astfel încât a apărut şi problema septicemiei şi fetiţa a decedat la Cluju. Noi am solicitat o anchetă în acest caz. Când vom avea raporatele, le vom înainta Colegiului Medicilor şi eventual altor autorităţi competente pentru a ancheta cazul şi a dispune unele măsuri care sunt în competenţa autorităţilor respective”, a declarat Raed Arafat.

Joi, fetiţa de patru ani din Năsăud a fost înmormântată.

În Bistriţa-Năsăud au fost începute, marţi, mai multe anchete pentru a se stabili cum a fost posibil ca fetiţa să moară după ce săptămâna trecută a suferit o entorsă, iar părinţii au transportat-o iniţial la spitalele din Năsăud şi Bistriţa, iar apoi la Cluj-Napoca

2 comentarii

  • O pata extrem de urata pe obrazul sistemului medical bistritean.
    Nu cu foarte mult timp in urma, un alt caz in care era implicat un medic din judet, a fost prezentat de media nationala, pacientului punandu-i-se un diagnosctic dupa ureche, iar acesta, ajuns la Cluj, a fost dus in sala de operatie si salvat in extremis. Atunci, specialistul clujean ce s-a ocupat de caz, cerea colegilor bistriteni mai multa atentie si efectuarea unui minim de investigatii inainte de stabilirea unui diagnostic.
    Mi-e aproape imposibil sa ma gandesc cum poate reactiona un parinte intr-o situatie de acest gen, fereasca Dumnezeu pe toata lumea sa nu ajunga vreodata aici. In cazul unui medic, distanta de la profesionist adulat si binefacator la cea de ucigas prin imprudenta este foarte mica. E o responsabilitate imensa ce apasa pe umerii acestor oameni. Rostesc clisee, nu prea imi place… e absurd sa se ajunga la o asemenea gresala… sigur, sunt de vazut antecedentele, circumstantele… dar stiinta medicala a progresat atat de mult. Se salveaza vieti ce pareau pierdute ca urmare a unor accidente groaznice. Dar iata, la noi, se moare cu zile (cum spuneau bunicii), dintr-o entorsa.
    Cumplit!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS