Actualitate

Senzaţional! Rareş Buhai a câştigat medalia de aur la internaţionalele de informatică din Italia!

Rareş Buhai, elev la CN ”Liviu Rebreanu”, a reuşit o nouă performanţă. A obţinut încă o medalie de aur, de data aceasta la Olimpiada Internaţională de Informatică din Italia. La acest concurs elevii români au câştigat trei medalii de aur şi una de argint. Bravo, Rareş, suntem mândri de tine!

Potrivit hotnews.ro şi site-ului competiţiei, Rareş Buhai de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, Adrian Budău şi Alexandru Gavrilă, ambii de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, au obţinut medalii de aur, iar bronzul a fost câştigat de Ştefan Voroneanu de la Colegiul Naţional „I.L.Caragiale” din Ploieşti.

Olimpiada Internaţională de Informatică a avut loc în Italia. Probele de concurs s-au terminat pe 28 septembrie, la olimpiadă participând 304 de concurenţi din 76 de ţări.

Primul loc în lume la Olimpiada Internaţională de Informatică 2012 a fost câştigat de Johnny Ho din Statele Unite ale Americii. Acesta a obţinut punctajul maxim posibil la toate probele pe care le-a susţinut în cadrul olimpiadei. Locul al doilea a fost ocupat de Gennady Korotkevich din Belarus, iar locul al treilea a fost obţinut de Yuzhou Gu din China.

Din lotul Romaniei, cel mai mare punctaj a fost obţinut de Adrian Budău care în clasamentul total este pe poziţia 7. Rareş Buhai ocupă poziţia 26 în ierahia mondială a celor mai buni elevi la informatică.

Îl felicităm pentru această extraordinară performanţă! Bravo, Rareş, suntem mândri de tine!

Tot anul acesta, Rareş Buhai a câştigat o medalie de aur şi la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinara Tuymaada din Rusia şi Balcaniada de informatică. Citiţi aici interviul acordat publicaţiei noastre înainte să câştige şi această sclipitoare medalie de aur.

Cristiana Sabău

   

9 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS