Actualitate

Rareş Buhai: Trebuie să munceşti continuu ca să reuşeşti. Obiectivele mele rămân aceleaşi

Mulţi reuşesc să ajungă în vârf, dar puţini au abilitatea să rămână pe culmi. "Copilul de aur al informaticii din România", Rareş Buhai, acum elev în clasa a XI-a la CN "Liviu Rebreanu" Bistriţa, recunoaşte deschis: "Nu contează că anul trecut ai obţinut rezultate bune. Trebuie să munceşti din nou, la fel de mult, ca să reuşeşti". Citiţi un miniinterviu cu cel mai medaliat elev pe care îl are Bistriţa.

Rareş, spune-mi te rog, cum a fost la Balcaniadă?

A fost un concurs ca oricare altul, cu concurenţă destul de puternică, dar m-am descurcat bine până la urmă. Nu a fost mai greu ca altădată. În prima zi a fost un subiect mai greu la care s-a făcut departajarea destul de puternic. Şi ceilalţi colegi din lotul naţional s-au descurcat bine. Au obţinut toţi medalii de argint.

Anul acesta ai repetat isprava de anul trecut şi ai luat din nou toate cele trei medalii de aur câştigate anul trecut. E greu să te menţii în vârf?

Da, e foarte greu, trebuie să munceşti continuu. Nu contează că anul trecut ai obţinut rezultate bune. Trebuie să munceşti din nou, la fel de mult, ca să reuşeşti. Se observă că dificultatea creşte de la un an la altul.

Ce ţi-ai propus pentru anul acesta?

Pentru informatică mi-am propus cam aceleaşi lucruri: să mă calific la olimpiada internaţională, aş vrea să obţin o medalie cât mai bună. Am mai avut unele propuneri să plec la alte licee, dar voi rămâne la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” până la finalul clasei a XII-a.

E un an mai greu? Şi mă refer aici la dificultatea subiectelor la informatică.

Oricum, şi până acum, la competiţiile internaţionale am participat, ca materie, tot la nivelul clasei a XII-a. Am parcurs deja şi materia de clasa a XI-a şi de a XII-a. La clasă eu lucrez materie de olimpiade în timp ce colegii mei parcurg programa pentru clasa noastră.

S-a schimbat ceva în privinţa ofertelor din partea universităţilor?

Deocamdată, nu. La începutul clasei a XII-a se aplică pentru universităţi şi atunci probabil că voi avea şi eu oferte.

Mulţumesc, Rareş, şi mult succes în noul an!

Interviu realizat de Cristiana Sabău

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS